L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 18 d’abril del 2013

Una unitat mòbil de l’AECC efectuarà proves mamogràfiques dins el mes de juliol a Tavernes


 
Aquesta setmana ja és operativa la Unitat Mòbil que l’Associació Espanyola Contra el Càncer, en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat, ha situat al costat del pavelló cobert. Aquesta unitat efectua mamografies a les dones de Tavernes entre els 45 i els 69 anys d’edat. La unitat mòbil estarà allí fins al mes de juliol. 

La unitat disposa de 30 metres quadrats, amb dues cabines, sala de mamografia i revelat, sala de recepció i d’informació. La unitat mòbil permet a les dones que estan rebent les cartes d’avís fer-se les proves sense haver de desplaçar-se a una altra localitat. 

El Programa de Prevenció del Càncer de Mama que la Conselleria de Sanitat va posar en marxa en la nostra comarca al setembre de 2001 arriba enguany a la seua sisena edició. Cal recordar que la Unitat Mòbil va estar ubicada per darrera vegada ara fa 2 anys, el 2011. Les dones citades estan compreses entre els 45 i 69 anys, una edat en què és recomana que les dones es facen una mamografia de manera periòdica, especialment cada dos anys. 

Els servicis són gratuïts i estan atesos per personal qualificat. La realització de mamografies periòdiques permet descartar la malaltia en la majoria dels casos, i, si de cas hi ha alguna persona que comença a desenvolupar-la, permet una actuació ràpida i augmentar les possibilitats de curació.
-