L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 19 d’abril del 2013

PLENARI D'ABRIL: INFORME: El govern de Jordi Joan redueix el dèficit municipal en vora 4 milions d’euros el primer any en què gestiona el seu propi pressupost.


L’alcalde Jordi Joan va donar una detallada informació del “Decret d’Alcaldia” que informa de la situació econòmica de l’Ajuntament el 31 de desembre del 2012, o siga, una vegada tancat el pressupost. 

I anunciava el que es pot considerar un gran èxit de la gestió del govern municipal: “l’Ajuntament ha reduït el dèficit en quasi quatre milions d’euros en només un any, i durant el primer pressupost que el govern ha gestionat per complet”. En concret les xifres que apuntava l’alcalde eren una disminució del dèficit de 3.877.816 euros, cosa que significa que d’un remanent negatiu de tresoreria a finals del 2011 de vora 4’5 milions d’euros s’ha passat a un remanent de mig milió d’euros encara negatiu. 

L'alcalde recordava que, en les passades legislatures, i sobre tot els darrers anys sempre l’Ajuntament gastava molt més dels diners que s’ingressava, amb la qual s’havia arribat a eixe dèficit de vora 4’5 milions d’euros que l’Ajuntament tenia en tancar l’any 2011. 

Tota l’evolució del remanent negatiu de tresoreria en els darrers anys,  ho podeu vore en el quadre següent. Font: memòria d'alcaldia del pressupost del 2012 que podeu consultar en el web tavernes.es, apartat de pressupostos.
Clica damunt per agrandir
I encara hem de dir més: com podeu vore davall del quadre, el dèficit en la comptabilitat del PP seria molt més gran si no haguera usat “la trampa” de gastar els diners fins el 2024 del canon d’aigua potable per reduir eixe dèficit. I això comporta que el govern actual i els dos pròxims es queden sense ingressos per eixe concepte, perquè ells ja s’ho van gastar abans de temps. 

I no era la primera vegada que ho feien: en el pressupost del 2006 – s’acostaven eleccions- ja van cobrar de bestreta 5 anys del canon (fins el 2011). 

Jordi Joan va explicar les causes d’aquest èxit, que va resumir a tres motius principals, entre els quals citava com a primer la gestió responsable del pressupost, amb comptes realistes en la previsió d’ingressos i despeses, en no gastar més del que es té. I per això, indicava “hem obtingut en la gestió directa del pressupost 2012 un estalvi de 1.831.029 euros.” 

En segon lloc assenyalava la injecció de liquidesa i ingressos de la línia ICO que ha servit per a pagar les factures pendents amb els proveïdors anteriors a 31 de desembre de 2011 i com a tercer la reducció al mínim del número de factures que per no cabre en el pressupost del 2012 es liquidaran en el 2013. 

Ací l’alcalde va recordar que quan va accedir a l’alcaldia es va trobar amb 1.161.985 euros en factures fora del pressupost del 2011, que va haver de tramitar el nou govern en el 2012, mentre que per al 2013 sols hi ha 283.390 euros en factures fora del pressupost, o siga vora un milió d’euros menys en factures pendents respecte a l’any passat. 

Segons indicava, realment el remanent de tresoreria quan a despeses generals és només negatiu en 265.331 euros i són aquestes factures les que el pugen a eixe quasi mig milió d’euros que ja hem dit. 

L’alcalde Jordi Joan acabava indicant que tot eixe esforç en l’economia s’havia aconseguit mantenint els serveis públics i sense paralitzar per a res la ciutat i reflexionava sobre el fet de què havien reduït el dèficit en vora 4 milions, la ràtio d’endeutament amb les entitats financeres i aconseguit un resultat positiu de l’exercici pressupostari del 2012 en 1.831.029 euros, però globalment l’Ajuntament encara té un dèficit de mig milió d’euros i s’ha d’aspirar a una situació global de superàvit, és a dir, un remanent de tresoreria positiu. 

L’alcalde va aprofitar per animar als regidors del govern a continuar en la gestió responsable per tal que l’Ajuntament de Tavernes tinga superàvit pròximament.
-

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Apart del 1/2 milió negatiu en tresoreria quants diners es deu a l'ICO del pagat als proveïdors? I quant es deu als bancs? Es pot fer uns càlculs deute/ingressos anuals per vore quants anys ens queden per posar-nos al dia?

Anònim ha dit...

i es podria saber l'evolució del deute? es va dir?

La Cotorra de la Vall ha dit...

El tema de l'ICO i dels bancs, si no estem mal assabentats, evoluciona molt positivament. L'ICO com a deute a bancs s'amortitza poc a poc, com un préstec. L'actual govern manté prácticament el mateix deute global a bancs, sobre els 16 milions que hi havia quan va entrar.
Ara, hem de pensar que s'han fet dos préstecs ICO per valor superior als 3 milions per tal de pagar el deute a proveidors pendent de la passada legislatura.
Si el que es deu continua igual vol dir que en un any el govern ha amortitzat eixa quantitat.
I això passa en un panorama pressupostari molt diferent, ja que el pressupost i els ingressos s'han vist reduït en el 2012 molt, però que molt, respecte al 2010, últim totalment del PP.
En el 2012 ha estat un pressupost d'un poc més de 15 milions mentre el del 2010 va ser d'un poc més de 23 milions.

Anònim ha dit...

Enhorabona a l'alcalde i els regidors del govern municipal per l'esforç i el bon treball fet.
Això és gestió amb trellat i modèlica pels temps que corren.

Anònim ha dit...

Esta clar i les accions ho demostren, que tots no són iguals, mentres que uns amb les mans plenes de diners (en temps del PP l'ajuntament ingresava més diners per la bombolla urbanística) ens han enfonsat en la ruïna, altres amb menys diners estan conseguint sanejar un ajuntament. Està vist que tots no saben gestionar. Endavant Jordi i moltes gràcies pel teu treball.

Anònim ha dit...

Aquest xiquet en 4 dies ens traurà de la ruïna, jo ja tinc clar que el meu vot tornarà a ser per a tu. Jordi tu tira avant i que ningu te faça por ni te faça dudar.

Anònim ha dit...

Ja veus tu, en quatre dies fora deute, això és govern i això és governar, tota la resta malgastar, endeutar i colocar als amiguitosdelalmatequierounhuevo. Amb el vot cal ser responsable i cal votar a qui es preocupa per tu i pel poble. Tavernes sense deute!!

Anònim ha dit...

Cotorra és cert que la Rejidora Llum va recriminar als del PP que hagueren intentat desinformar a la població amb les obres de la placeta del tio Julio? És cert que ens volien fer creure que ells tenien algo a vore? És cert que ningú del PP va replicar a Llum i tots callaren i miraren cap a altre costat? Quant de cinisme!!

Anònim ha dit...

Molt bon treball Jordi Juan!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 9:39

És cert.

Anònim ha dit...

Cotorra, el teu article és tan bo que destacats exdirigents locals se l'estan copiant en els seus perfils del facebook. Això sí, canviant uns noms per altres. La poca capacitat creativa està fent que tu, Cotorra, sigues la font d'inspiració.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies pels elogis.
Cal tindre en compter, i això ho diguem ben clar en l'article, que la informació està basada en el decret d'alcaldia que va fer públic ahir l'alcalde.
Qualsevol que estigués ahir al plenari sap que va ser l'alcalde qui va desgranar tot el que publiquem i qui va fer totes les explicacions.
Tothom sap que una orquestra és el bon director qui posa el plus de qualitat a l'orquestra i a la interpretació.

silmin ha dit...

ufff amortitzat 4 milions?, es reestructurar 3,3M + 600k amortitzat, si tot continua igual necesita més de 6 anys (si sumes interesos) per amortitzar el total.
Crec, segons informacions del blog

D'eixos 600k, gran part se suposa de personal, no?

Anònim ha dit...

Crec que cal donar la enhorabona a part de l'Alcalde, al gran equip de govern que cal remarcar que també forma part el PSOE. Pk si no m'enganye, la cotorra em podria rectificar, un dels que mes feina ha fet per a que el dèficit s'haja reduït tant ha sigut Victor Borràs. Sense voler desmereixer la tasca dels demés, pero crec que per el sector que li Correspon a Victor Borràs, haurà sigut ell el principal d'aquest gran treball, que de segur no haura sigut gaire fàcil. ENHORABONA!! CONTINUEU AIXÍ!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres ens ratifiquem en el que hem dit abans. Un solista potser bo, però li cal un millor director d'orquestra...

I ens consta que ací el director d'orquestra és bo i com a màxim responsable, ha treballat a fons, ha fet tocar a cada instrument la nota adequada i que li pertocava.

I el resultat ací el tenim.

Preguntaor ha dit...

Molt bona noticia.

Ara m'agradaria saber com s'ha arribat a eixa reducció del deficit de vora 4 milions d'euros. Perqué 4 millions son molts milions per a un pressupost de poc més de 15 milions

D'on ve eixe estalvi? De reduir la despesa? De la pujada d'impostos? D'ajudes rebudes d'altres administracions? De la refinanciació del deute? ...

M'agradaria tindre informació més concreta per a poder valorar millor la gestió feta.

XELO ha dit...

L’enhorabona és per a tot l’equip de govern que a fet un gran esforç, perquè és molt més fàcil gastar que retallar, i per a la població de Tavernes que estem patint pel desgavell i malgastament dels anteriors governs municipals.

Anònim ha dit...

El que ha publicat exdirigents locals al seu perfil de facebok, és mentida? o també és veritat. Ës que no vaig anar al plenari.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres si vam anar. I més d'un de l'equip: I el que hem dit en la crònica és el que va ocòrrer.

La liquidació del pressupost del 2012, punt 4rt. de l'Apartat II de l'ordre del dia és potestat de l'alcalde, és l'alcalde qui fa el decret de liquidació i es l'alcalde qui informa al plenari, com a màxim responsable del consistori. I con va fer ahir.
Cal recordar que la gestió d'Hisenda és delegada com la resta de regidories i delegacions.

Dit això i en honor a la veritat val a dir que l'alcalde, abans de fer l'explicació, va deixar intervindre al d'Hisenda, Victor Borrás, i aquest en pocs segons va dir els 4 grans numeros i no va entrar en cap detall de res i després va donar les gracies als regidors per la faena feta.

Va ser l'alcalde qui va informar amb detall, qui va dir les xifres amb detall, qui va dir els tres aspectes que considerava havien estat fonamentals per obtindre eixe exit i va ser qui va dir la situació de remanent negatiu d'anteriors legislatures.

I simplement perquè vegeu els lectors on està la realitat, si ací o en algun facebook que s'han limitat a copiar la nostra crònia i canviar un nom tergiversant la realitat, el copiem la crònica que fa un blog del poble d'eixe punt del plenari. Un blog l'autor del qual també era al plenari, i que no pertany a cap partit dels que formen el consistori.

Aquesta es la seua crònica personal sobre eixe punt:

Un punto importante fué la liquidación del presupuesto de 2012 en el que el Alcalde señaló lo positivo de la tarea de su gobierno al haber conseguido por primera vez y en muchos años un superávit presupuestario de 1.831.029'22 euros frente a los casi 2,9 millones negativos del año anterior y reducir el negativo de remanente de tesorería , que baja de casi 4,4 millones a poco más 566.000 euros, felicitando por ello a sus concejales y pidiéndoles que sigan por ese camino para llegar a obtener un balance positivo en ambos campos, es decir, lo que denominó el superávit global . Achacó este resultado positivo a la gestión responsable de su equipo de gobierno, un presupuesto coherente, la inyección de liquidez proveniente de aprobar un Plan de Ajuste, y la reducción de las operaciones por las que pasaban facturas de un año a pagar en el siguiente .

Com pots vore, deixa ben clar qui va parlar i qui va informar.

Anònim ha dit...

Doncs aleshores el que entenc, l'alcalde el que va fer es desglossar la gestió del departament d'Hisenda, que és responsabilitat el senyor Borràs, no? Això no significa que la gestió l'haja fet l'alcalde, perquè segons se l'alcalde no té cap competència a Hisenda.
Tinc entés que la figura del director és l'encarregat d'empastar els instruments, que hi haja sintonia entre tots, però no el responsable de que sonen correctament com ha fet hisenda que porta sonant molt bé des que ha canviat el govern del tripartit que no del bloc

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si tu ho veus així....

El senyor Borràs té la gestió delegada del senyor alcalde que és l'únic que té totes les competències a l'Ajuntament. El senyor Borràs "per se", per molt regidor que siga, només té com a competència la que li delegue l'alcalde.

Però és que ací no parlem d'això sinó de la liquidació del pressupost del 2012 i la liquidació del pressupost es competencia de l'alcalde, com ho es l'ordre del dia del plenaris i convocatoria, per exemple.
No mescles conceptes.

Ara amb això que dius, que l'alcalde no té cap competència en Hisenda.... ¡Ni els millors acudits!! Llig te el ROF.

donem suport a l'equip de govern ha dit...

No creieu que esteu fent el joc als de les ales. Que si Victor, que si L'alcalde. Dons tots dos i altres 7 que van al costat, deixeu de personalismes i mireu el fons de l'assumpte. En crisi i reduint remanent negatiu de tresoreria. El demes es fer el joc al adversari. ESPAVILEU!!!!, que en amics con vosaltres a Victor i a Jordi no els fan falta enemics. OBRIU ELS ULLS I EL CERVELL!!!!!!

OBRIU ELLS ULLS ha dit...

Cotorra ATENCIO ALS TROLLS, estan aconseguint que una bona informació passe a ser una pica-baralla entre membres el mateix equip

Anònim ha dit...

Visquen Jordi i Victor que han sabut treballar en equip i reduir dèficit. Això és treballar pel poble, conjuntament i sense distincions. Els del PP que els caiga la cara de vergonya per haver-ho fet tan mal abans i per fer-ho tan mal ara.

silmin ha dit...

Pot ser una bona noticia, problema es una mala informació. Reudir el remanent no vol dir ni reduir el deficit ni reduir el deute, és reestructurar els deutes. Si redueixes el remanent reduint deficit i deute, perfecte, sinó tonteria, per aixó estem preguntant les altres xifres... per saber.

Anònim ha dit...

Hi ha que vore ara quan interés tenen alguns, que mai s'han preocupat per les xifres abans... i ara que si patatín, que si patatán.
Tot siga per posar dubtes i pedres sota la forma de "volem saber". Volen saber ara, mentrestant han estat callant anys i anys.
Ací sembla ser que la intervenció municipal, amb tecnics superiors i economics, amb un regidor d'hisenda llicenciat en economia i un alcalde doctor en matemàtiques que no tinguen ni puta idea de res i diuen xifres per dir-les, per enredar i per manipular com diu el PP i indirectament apunten alguns comentaris.
Igual igual que quan es va aprovar el Pla de Sanejament: el PP o els economistes regidors Sr. Vidal i Sr. Ferrando posant en dubte les xifres, til·lant quasi quasi d'incompetents els funcionars des del moment que deien que les xifres estaven mal fetes i després.... ai, després, tota una Intervenció i Hisenda de l'Estat aprova el Pla de Sanejament, o siga el millor aval per dir que tot era correcte.
Ara aci hi ha una liquidació del pressupost del 2012 que informa i avala la intervenció municipal, o siga un cos nacional que no depén de l'Ajutnament ni de l'alcalde, i ixen els "volem saber".
Dons si voleu saber, instancia a l'Ajuntament i que vos ho donen tot amb pèls i senyals, perquè pel que es veu ni es fieu del plenari ni del que diuen els mitjans arreplegant les manifestacions fetes en el plenari.
Ja està be!!
i jo també voldria saber en base a què, i perquè m'he de refiar de les anàlisies que feu alguns quan no sé si esteu capacitats per fer-les.

silmin ha dit...

Si no et refies dels anàlisis? fas una instància a la Universitat i que t'ho expliquen.
Ningú ha dit que cap altre enganye, metisca o s'equivoque... Simple-ment que no s'ha reflectit en la noticia les altres xifres, no sabem si es van dir, si no, si el periodista ho va escoltar, si no....ni s'ha dit que no ho hagen fet bé (ni mal)els de l'ajuntament.

Uno es pot enganyar escoltant, pero estant escric, es de tarugos no rellegir, mira en els missatges anteriors i llegirás com ningú no ha avaluat malament la feina, simple-ment amb les dades no es pot o es deu avaluar.
Jo sempre he parlat de xifres i lleis, les opinions me les prenc en pinces qeu si vols també puc dir-te-les en quant al que estem.
Fa quasi un any que no participava, per haver de discutir de gent que fa gal.la de la pròpia ignorància, "Quan algú senyala, el tonto es queda mirant el dit", au fins l'any que ve.

Anònim ha dit...

El Sr. Txingurri Valverde marca l'estratègia de joc, posa l'once titular, li agrada un bon toc de baló i que aquest arribe als peus de Soldado, faça gol i guanye el València... l'aficionat content del seu equip. Soldado un bon jugador i Valverde un gran entrenador. No vulgau que aparega la gavina Bankiaria i s'emporte el nostre València...