L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 27 d’abril del 2013

Milers de valencians es manifesten a València per demanar un finançament just


Capçalera de la manifestació


Milers de valencians han eixit al carrer per recolzar la crida d’entitats, plataformes social, sindicats i partits polítics valencians en la seua exigència d’un millor finançament i un canvi de model polític i social. Els manifestants han protestat sota el lema 'Per un finançament just' en l’acte commemoratiu del 25 d'abril, aniversari de la derrota a la batalla d'Almansa del 1707 que va dur la pèrdua de l'autogovern i la imposició del Decret de Nova Planta.

El fundador d’ACPV Eliseu Climent, ha comentat abans del començament de la manifestació que es precisament el colp d'aquell 25 d'abril de 1707 a Almansa el qui ha portat els valencians d'avui, 306 anys després, a “reclamar més justícia fiscal”.

El coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, ha insistit en la necessitat de canviar el model de finançament per a sortir de la crisi i ha urgit el president de la Generalitat, Alberto Fabra, a que defense els interessos dels valencians en comptes d'acotar el cap a Madrid.

Compromís ha estat un dels partits presents
 A més d'ACPV també s'han manifestat les associacions que integren la Cimera Social, entre les quals hi ha els sindicats UGT-PV,  CCOO-PV i Intersindical Valenciana. El secretari general de CCOO-PV, Paco Molina, ha  advertit que “no hi pot haver model social sostenible que atenga les necessitats de les persones si no hi ha un finançament just”. Mentre el secretari d'organització d'UGT-PV, Carlos Vila, ha indicat que era una jornada de lluita i reivindicació dels drets que un “govern centralista roba”.

El País Valencià es trobava en un moment d'emergència i les entitats convocants han advertit al govern valencià que cal una resposta més enllà de la retòrica i acompanyada de fets i canvis socials. Els convocants de la manifestació, tal com s'indica en el manifest, donaran suport a la Generalitat a l'hora de reclamar un finançament millor però amb el compromís de no transigir amb la demanda, tal com s'ha fet sempre. 

El diputat Joan Baldoví i l'alcalde valler Jordi Joan en acabar la manifestació
Les entitats convocants han presentat un manifest que respon a la crida que va fer el president Alberto Fabra de consens en favor del finançament i el corredor mediterrani, on es constata la necessitat, però lamenten que no hi haja concreció des del govern valencià. 
Els convocants avisen de la situació d'emergència que vivim  els valencians, amb una desocupació altíssima i una baixa protecció social  i reivindiquen el deute històric per millorar la situació. 

Finalment el manifest denuncia una cosa que és massa sabuda: els ingressos per capita dels valencians i valencianes són molt inferiors a la mitjana estatal, mentre una balança fiscal desfasada i l'error en les polítiques de creixement ens han abocat a la situació actual.
-