L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 9 d’abril del 2013

“Llei de qualitat, però els ‘barracons’ segueixen als col·legis i som els cuers en fracàs escolar



CEIP Alfàndec de Tavernes, un dels centres valencians amb barracons

La consellera Maria José Català, del PP, i responsable d’Educació no ha donat a conéixer l’inventari de col·legis públics amb aules prefabricades i, per tant, tampoc el pla de reubicació. 

Compromís ha presentat unes preguntes parlamentàries per a conèixer en quin estat es troben els col·legis del territori valencià. La resposta s’ha demanat que siga escrita i informe del nombre d'alumnes d'infantil, primària i secundària que han començat el curs 2012-2013 en ‘barracons’ i quants centres educatius hi ha que funcionen totalment amb aules prefabricades.


El PP és capaç de crear una llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) des de Madrid i tindre alumnes en autonomies, com la valenciana on porten 17 anys governant, estudiant en aules prefabricades curs rere curs” ha denunciat el diputat de Compromís, Fran Ferri.


Compromís ha demanat també pel  pla a mitjà o llarg termini per a reubicar els alumnes que estudien en aules prefabricades i ha denunciat que “la conselleria de Català no ha anunciat res, ni tampoc una declaració d'intencions del govern de Fabra per canviar la dramàtica situació de les escoles i instituts valencians”.


Compromís ha denunciat el que considera “línia de desídia i passivitat que  només fa que empitjorar les dades, en les quals ja som capdavanters, tant en l'abandonament dels estudis com en el fracàs escolar”.

Al respecte, recordem que Tavernes disposa també dels seus barracons:  al CEIP Alfàndec hi ha en servei des de fa molt anys unes aules prefabricades que usen els alumnes menuts.

-