L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 23 d’abril del 2013

Les Corts Valencianes han aprovat avui per unanimitat dues iniciatives del grup Compromís per les quals demanen al Govern central que no es prorrogue la concessió de l'autopista AP7 més enllà del 2019.



Compromís de la Safor demanant l'alliberament de l'AP7
El diputat de Compromís, Josep Maria Pañella,  ha defensat les propostes del seu grup i ha recordat que no hi ha cap motiu per allargar una concessió que ja s'ha allargat massa vegades i demanava una postura “clara, unànime i que no deixe cap tipus de dubte” per part de les Corts Valencianes en contra d'una pròrroga.

Compromís ha destacat que l'AP7 és l'autopista de peatge “més cara de tot l'Estat” i ha recordat que, si s'haguera respectat l'adjudicació inicial, en 1998 hauria d'haver revertit ja a l'Estat.  Però no es va seguir el que deia l’adjudicació inicial i es va prorrogar tres vegades més: primer fins el 2004, després fins al 2006 i finalment el govern del PP fins al 2019.

El PP  ha indicat que era logic que  la concessió no es prorrogue més enllà del termini establert i ha explicat que la Generalitat va remetre una carta el mes d'octubre al Ministeri de Foment rebutjant una nova pròrroga. De passades prorrogas i l'autor no es va recordar.

El PSOE ha recordat que l’expresident de la Generalitat Francisco Camps va anunciar en 2010 que demanaria el rescat de l'autopista, però segueix de pagament fins al 2019. També ha recordat que el PP governa el País Valencià des de fa divuit anys i "no ha mogut un sol dit" per acabar amb la injustícia per als valencians el cost d'aquest peatge, que solament l'any passat es va pujar tres vegades.

EU ha recordat que s’hauria de liberalitzar l’autopista perquè els valencians porten 40 anys pagant-la i l'empresa ha recuperat el seu cost i ha obtingut beneficis extraordinaris. Considera un "greuge comparatiu" que els valencians paguen mentre territoris amb autovies similars siguen gratuïtes. 

Tots els partits a les Corts Valencianes han estat d’acord: s’ha d’acabar el peatge de l’AP7. Ara ve la pregunta del milió: ¿els faran cas a Madrid?. Segurament, no.  Potser si que en farien si pintàren alguna cosa més les sucursals valencianes del PP i POSE, però són molts anys que els “valencianos” del PP i del PSOE s’agenollen davant de Madrid. Per tant...
-

5 comentaris:

Estruch ha dit...

Els haveu sobornat, estaven borratxos, els ha entrat de repent el trellat o que ?

Anònim ha dit...

Comencen a vore l'aigua per damunt la taula, vull dir el resultat de les enquestes. I ara volen guanyar punts.

Anònim ha dit...

No passa res, d'entrada queden be amb la opinió pública (ara es veu que ja els fa falta i van en compte del que fan/diuen) i si tornen a manar, tornen a votar en sentit contrari i ja està.
Pues no queda d'ací al 2019!!

Anònim ha dit...

Mira el que diu Estruch; baja el món, i que diu "ni pa tu ni pa mi"? el mateix o el contrari?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No sabem res del tema que ens parles. No hem rebut cap comentari corregint res d'un escrit.