L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 d’abril del 2013

La Generalitat actua amb submissió davant el govern de Rajoy: Fabra diu que no pensa reivindicar el deute històric valencià



 Fabra avui a les Corts: ¿Quins interessos defensa, els valencians o els de Rajoy?

Avui, 25 d’abril n’hem aprés una altra del PP valencià. Si despús-ahir sabíem que no estan per la tasca de rebaixar l’IVA a les activitats culturals i tradicionals valencianes, avui hem sabut que no tenen cap interés de reclamar el deute històric, eixos 11.000 milions que l’Estat ha deixat de pagar a la Generalitat com a conseqüència d’un mal finançament als valencians, un mal finançament per cert aprovat pel PP i pel PSOE.


L'autogovern, la millora en el finançament i el deute històric valencià han estat en bona part del debat d’avui a Les Corts Valencianes en la sessió de control al president Alberto Fabra i que ha coincidit amb la commemoració de la batalla de Almansa el 1707.


El president del PP, Alberto Fabra (i diguem “del PP” conscientment, perquè no és preocupa gens dels interessos dels valencians, sinó del seu partit) ha dit que no, que no pensa reivindicar el deute històric valencià perquè considera que el govern espanyol, del senyor Rajoy, no pot atendre'l..


La resposta li la donava a Compromís, a una pregunta feta sobre les mesures que pensava engegar per recuperar el deute històric valencià, xifrat en 11.000 milions d'euros. I tot seguit se li ha retret a Fabra que actue amb submissió i total debilitat davant el president espanyol, Mariano Rajoy, quan fa poc de temps el PP valencià llançavafoc i flama contra el govern de Zapatero demanant el que ara no volen demanar: el deute històric.


El síndic de Compromís, Enric Morera, ha lamentat que el govern “té diners per rescatar els bancs però no per al poble valencià” i li ha dit a Fabra que des del moment que diu que no hi havia diners és que renunciava a ser president de la Generalitat Valenciana, perquè cal exigir allò que constitucionalment és just. 


En aquest punt ha tornat a insistir EU, en assenyalar que l'autogovern només es podia defensar amb finançament i per tant no calia esperar a reclamar el deute històric.
-