L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 29 d’abril del 2013

Jo no retalle, tu no retalles... el PP si que retalla: aquest estiu, a partir de les 3 de la vesprada tancaran la majoria d’ambulatoris valencians



La Conselleria de Sanitat que dirigeix el conseller Llompart  va informar la setmana passada de les noves retallades en la sanitat publica i que afecten hospitals i Centres de Salud. La majoria dels Centres de Salut (ambulatoris) que hi ha al llarg i ample del territori valencià tancaran a partir de les 3 de la vesprada els mesos de juliol i agost, o siga en ple estiu, i es produirà una reducció en les substitucions del personal sanitari.

Aquesta mesura, segons denuncia Compromís, s’unirà “a la deficient planificació sanitària per a l’estiu en els hospitals i centres de salut que hem hem pogut comprovar els darrers anys i que ha provocat situacions de greu saturació en el servei. Ara, amb les dràstiques retallades que vol imposar el conseller Llombart, als mesos de juliol i agost podem viure una situació de caos absolut en el Servei Valencià de Salut”.

Les mesures, com no, s’estan prenent de manera unilateral, sense haver fet cap avaluació de com afectarà els usuaris i sense comptar amb els professionals de la salut, que hauran de fer front a les retallades amb la sobrecàrrega de treball que açò suposarà.

Compromís ha denunciat que les retallades “mai afecten als diners que el govern valencià paga a les empreses privades de sanitat que gestionen hospitals públics, cosa que evidencia quant nefast és per a l’interés general el model sanitari imposat pel PP”. Segons Compromís les retallades només obeeixen a un pla preconcebut per privatitzar les sanitat pública i convertir-la així, en un negoci més d’empreses afins al PP.

La coalició ja ha anunciat la presentació d’iniciatives en les Corts Valencianes perquè el Consell done explicacions de l’agressió al dret fonamental a la salut que suposen les retallades en sanitat.

La diputada Mònica Oltra ha indicat que “volem que el conseller Llombart ens mostre els estudis realitzats per prendre estes mesures, perquè si existeixen estem segurs que no estan basats en criteris mèdics i només s’han tingut en compte criteris econòmics per a retallar despeses”. 

La diputada ha manifestat que cada dia més es comprova com l’única preocupació del govern del PP és pagar els deutes als bancs a costa de retallar serveis públics bàsics, mentre les persones queden relegades a patir sofriment i no disposar de l’atenció sanitària a la què tenen dret i que paguen amb els seus impostos.
-