L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 14 d’abril del 2013

Els poetes Pietrelli i Vadell al Molí del Pla de Tavernes


Per segona vegada el Molí del Pla, recentment recuperat i salvat de la ruïna, ha estat l’escenari d’un nou recital de poesia. Patrocinat per l'Ajuntament de Tavernes i amb la coordinació i presentació de Francesc Bononad, “T’espero a dalt!” era el reclam, el títol de l’espectacle que ens han oferit dos jóvens poetes: la italiana Lucia Pietrelli (Candelara, 1984) i el mallorquí Pau Vadell (Calonge, 1984). Ella ens ha sorprés amb una dicció perfecta en la nostra llengua; ell, sorneguer, ha fet broma amb les dificultats que per a nosaltres pot tenir la comprensió de la seua pronúncia mallorquina.


Malgrat Ryanair, aquest tàndem artístic ha aconseguit aterrar al nostre terme, un dels punts que tenien marcats en la seua gira per diverses localitats valencianes. Amb simpatia i naturalitat, amb ironia i contundència, ens han donat a tastar els versos de les seues darreres publicacions, “Esquelet” i “Carnatge” (respectivament). Han sabut crear una atmosfera de diàlegs diversos, plens de tendresa uns, amb tensió o fins i tot amb violència uns altres. Com la vida mateixa. També hi ha hagut paraules d’homenatge als seus admirats poetes, Andreu Vidal i Blai Bonet.

El públic present ha pogut assaborir un suc de taronja de la mateixa partida del Pla, gentilesa dels organitzadors, a més de conversar amb algun il·lustre assistent com l’escriptor d’Alginet Josep Lozano.


Per minoritaris, aquest tipus d’actes culturals no són menys importants. De vegades la qualitat no va acompanyada de la quantitat. És qüestió de sensibilitat. Es pot viure sense poesia, però la intensitat de la vida no serà la mateixa. L’art de la paraula, ben recitada, és una de les petites coses que ens fa ser més persones.

-

2 comentaris:

Maria Josep Escrivà ha dit...

Bonica crònica. Enhorabona. Ha sigut una llàstima no haver pogut ser-hi, però aquest cap de setmanes ha vingut carregadet de compromisos.
No sé a què us referiu quan qualifiqueu de "minoritaris" aquests actes. Si els comparem amb una manifestació en contra de les retallades..., sí. Però si pensem en tantes activitats poètiques com s'organitzen actualment, per a tants poquets bojos de la poesia com nosaltres, no està malament, eh...? Siga com siga, la vostra idea de mantenir el molí viu amb aquests actes és magnífica. No l'abandoneu. I oferir suc de taronja...: és magnífic. No hauria de ser un fet tan extraordinari, en aquest país nostre, però ho és. Paradoxes de la dinàmica absurda que porta quasi tot.
Salut!, i molts ànims!

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Traslladar la paraula feta vers al molí vell és una iniciativa atractiva,molt encertada i necessària per als temps que corren. Esperem que aquesta proposta literària tinga una continuïtat i que, a poc a poc, es puga aconseguir la fidelitat del públic assistent. Per cert, Cotorra, saps quan serà el proper recital?
Per favor, mantín-nos informats. Estem àvids de poesia i de noves propostes.