L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 23 d’abril del 2013

El govern del PP nega informació a Compromís de quin és el cost per pacient dels hospitals públics amb gestió privatitzada per a comparar-lo amb la gestió pública.



Compromís va registrar el gener una petició de documentació en Les Corts Valencianes perquè la Conselleria de Sanitat els facilitara els informes del cost econòmic per pacient en tots els hospitals públics de gestió privada i dels hospitals de gestió pública, així com les factures dels pagaments realitzats pel Consell en els darrers anys a empreses de l’àmbit sanitari que gestionen hospitals i àrees de salut.  

La resposta rebuda per Compromís no facilita la informació requerida i el conseller Manuel Llombart afirma en la resposta que “l’import de la capita es calcula de forma semblant a les concessions, d’esta manera dels uns i l’altres la dada queda homologada”. Llombart no facilita cap xifra sobre els hospitals públics de gestió privada i tampoc permet a Compromís l’accés a les factures al·legant que la petició és molt àmplia i inclou gran quantitat de documentació.

 Compromís afirma que les respostes deixen clar que el Consell Valencià disposa de la xifra exacta del cost per pacient de la gestió pública i la gestió privada però no està disposat a facilitar-la. “El PP no vol que se sàpiga que la sanitat de gestió pública és molt més barata que la de gestió privada”.

Segons Compromís, el PP “oculta la informació per a enganyar a l’opinió pública, seguir desviant fons públics per a interés d’algunes empreses molt properes al Partit Popular i continuar amb el saqueig de les arques públiques que està suposant la privatització de la gestió de la sanitat”.
-