L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 21 d’abril del 2013

El dissabte va tindre lloc l’assemblea anual informativa de Cáritas Interparroquial de Tavernes.


Els màxims responsables de Cáritas Interparroquial
L’assemblea s’iniciava amb unes paraules de benvinguda i la pregaria a càrrec de D. José Vicente Selléns, president de Càritas Interparroquial i després, Felipe Verdú, director de Càritas Interparroquial presentava un breu resum de totes les accions i activitats realitzades pels equips i parroquials i Interparroquials.

Es va informar que Cáritas Interparroquial Tavernes ha atés durant l’any 2.012 unes 400 famílies (unes 1.200 persones ) i que hi ha un continu augment de famílies en situació de vulnerabilitat, pobresa o exclusió social del nostre poble, cosa que reflecteix l’actual situació social on la pobresa i l’exclusió s’estan enquistant i l’increment de la desigualtat perfila una societat fracturada, on cada vegada és mes difícil que les famílies empobrides puguen eixir de l’exclusió.

Mitjançant l’exposició de gràfics s’explicà quina és la missió de cadascun dels equips i projectes per dur endavant la seua llavor al poble, així com la tipologia de les persones que s’atenen i les ajudes més demandades.

PROJECTES
- Formatiu - Grup d’alfabetització
- Inserció i promoció soci laboral.
- Atenció i orientació a problemes psicològics i gabinet d’atenció psicològica
- Assistencials
       1 Rober
       2 Economat. Enguany s’han repartit 62.768 quilos de menjar i s’han atés a 273
          famílies, famílies que han vingut de manera més regular i mostrant un decreixement
          econòmic greu

TIPOLOGIA PERSONES ATESES:
· Matrimonis joves amb fills.
· Famílies monoparentals
· Persones majors que han acollit a fills i nets.
·
AJUDA MÉS DEMANDADA
· Alimentació
· Roba
· Despeses de vivendes ( llum, aigua, lloguer, .....)
· Atenció i acompanyament
 
Aspecte de l'assemblea amb l'alcalde i autoritats locals
Vicente Juan, tresorer de la Interparroquial, va presentar l’informe Econòmic de 2012 i Mila Salinas, directora de la Càritas Parroquial de Sant Pere, va comentar la campanya institucional de 2012–2013 amb el triple objectiu d'informar, denunciar i sensibilitzar: denunciar situacions d'injustícia i desenvolupar accions de sensibilització al conjunt de la societat a favor de la lluita pels més desfavorits, intentant que societat i administracions no tanquen els ulls i es comprometen en les situacions de desigualtat social i pobresa.

Aquest 2013 continua la campanya: “Viu senzillament perquè altres, senzillament visquen” que ens convida a viure una economia de la gratuïtat al servei d'una societat més justa que sàpiga redistribuir els béns i serveis per a tothom, que valore altres models de comerç i consum que prioritzen el benestar de les persones per damunt l’enriquiment d’uns pocs. A continuació es va projectar l’audiovisual de la campanya.

Al llarg de l’assemblea es van remarcar les fortaleses de Càritas: la proximitat a les persones que estan en situació de dificultat; els voluntaris de Càritas, actualment uns 90 i els socis, simpatitzants, entitats i establiments. En el punt “Entitats amb cor” es va donar l’agraïment a totes les que han fet possible “ajudar-nos a ajudar”.

La cloenda de l’assemblea va comptar amb la intervenció de l’alcalde, Jordi Joan, que va dirigir unes paraules d’agraïment a l’entitat i també va assenyalar que l’ajuntament, com a instrument canalitzador de la voluntat del poble, recolzala tasca de Càritas. L’Ajuntament, amb una subvenció de 10.000 euros és, segons el balanç de Cáritas,  l'entitat que més aporta. Va posar fi a l’assemblea les paraules de Don Marcelo, capellà de la parròquia de Sant Pere i les de Olga Mestre, delegada diocesana de Càritas. 
-

1 comentari:

Un de carites ha dit...

Molt bona i documentada la informació de Carites, Gràcies.