L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 27 d’abril del 2013

El BIM d'abril és al carrer i una vegada més hem d'aclarir les coses.



 

El BIM d’abril ja és al carrer. El BIM, com ja s’ha dit, compta amb allò que diríem un Consell de Redacció on estan tots els partits del consistori i consensuen els temes a publicar. Vol dir això que el PP ha estat d’acord i ha beneït el tema de portada: la reducció del dèficit en 4 milions el 2012.


I si està d’acord, és incomprensible que, a l’apartat reservat al partit, s’hi dedique a a dir tot el contrari i a argumentar eixa reducció com a una mentira del govern de Jordi Joan. A la nota de premsa que publicaren fa unes setmanes deia que “Els números de la liquidació són reals”. Si són reals, i els aproven com a tema de portada... ¿a què ve tot eixe desgavell d’arguments inconsistents que empren en el seu escrit? 


Anem a parlar-ne.


Diuen ells, en l’escrit esmentat del BIM, que quan l’alcalde va donar compte de la liquidació “no va poder haver-hi debat perquè sols va parlar l’alcalde”. ¡¡¡Ai, senyor, quanta paciència hem de tindre!!! Però si vosaltres ho esteu dient: era el punt de donar compte, informar, i en eixos punts es dóna compte i no hi ha debat. ¡¡¡Que no s’enteren!!! 


El debat era cosa del Punt 1r de l’Apartat II: “Control i Fiscalització de les actuacions de l’alcaldia i regidors amb facultats delegades” i en eixe punt no van obrir la boca. No tenien res a dir sobre la liquidació i no van dir res. Però és que van tindre una segona oportunitat: parlar, dir la vostra, preguntar sobre els números a l’apartat de “Precs i preguntes” i tampoc van dir res.  ¡¡¡ Que aquestes coses de funcionament les hàgem d’explicar nosaltres!!! Es comprén perquè anava com anava l’economia municipal quan governaven.


I després, argumenten en el seu escrit que el superàvit es deu a que en el 2012 “va recaptar 800.000 euros més per la pujada de contribució i altres tributs”, “els 2’5 milions d’euros del préstec del govern central” i als  “600.000 euros d’estalvi de despesa de personal”.


¿Serà possible tan gran atreviment?. Anem a recordar algunes xifres:

-  L’any 2009, van recaptar 570.000 euros més que el 2008 per contribució i altres tributs. Eixe any van cobrar 2 milions anticipats del canon d’aigua potable.... ¡¡¡ i van acabar l’any en un dèficit de vora 2’5 milions d’euros!!!!.

-   L’any 2010 van recaptar 963.000 euros més que l’anterior en contribució i altres tributs. També van fer un prèstec de 5’7 milions... ¡¡¡I van acabar l’any en 3’8 milions de dèficit!!!.



I que ningú no oblide que eixos anys van tindre grans ingressos extra: van cobrar pluvàlues milionaries de la venta de terres en Marenys 2A i van rebre 5 milions d’ajudes del Plan Zapatero i 3’7 milions del Pla Camps. Així i tot.... ¡¡¡Van liquidar eixos dos pressupostos (i també els d’abans) amb dèficit!!!. Ho podeu vore al quadre de davall, que hi ha al BIM.


Pugem un graó més i ens anem a Espanya. El govern de Rajoy ha recaptat molt més l’any passat pujant l’IRPF, pujant l’IVA, retallant els sous dels funcionaris; congelant pensions, aplicant copagos... Resultat: ha acabat l’any amb dèficit. 


Tot això ve a demostrar que més ingressos no implica menys dèficit. El Sr. Manolo Vidal ens ho ha demostrat a Tavernes tots els anys (No era economista?). La revisió del cadastre és del 2006 i fins el 2011 tenien tots els anys més ingressos i tots els anys acavabava amb més dèficit.


Per reduir dèficit i equilibrar cal... gestió, bona gestió i més bona gestió. Control de despeses, eliminar despesa innecessària, control estricte de despeses sense consignació... Precisament tot el que ells mai no han fet a Tavernes.

I respecte al préstec de 2’5 milions... Ja ho varem dir i ho repetim: ¡¡¡ Que no!!! ¡¡¡Que no és un préstec de Rajoy!!! Això és fals. És lamentable que una falsetat com eixa la publiquen en el BIM. El govern de Jordi Joan aconsegueix eixos 2’5 milions d’un préstec amb el Banc de Sabadell, gràcies al Pla d’Ajust que no van aprovar. O siga, si fóra per ells  cap proveïdor hauria cobrat.

Firma del prestec amb el Banc de Sabadell
Ací teniu tota la informació, on es demostra quina és la veritat




I per últim, tornen a enganyar-se amb la xifra de 600.000 euros de nòmines: la paga extra només ha suposat un poc més de 400.000 euros.


Concloent: El pressupost del 2012 té un superàvit superior al 1’8 milions d’euros, el remanent negatiu de tresoreria que ells van deixar en 4’4 milions s'ha rebaixat a 0’5 en només un any. Això i acurtar el termini de pagament a proveïdors a menys de 3 mesos quan abans era un any i haver pagat a tots els proveïdors són signes demostratius i incontestables de la bona gestió del govern municipal de Jordi Joan.
-





8 comentaris:

Anònim ha dit...

Deixeu de criticar al PP i parleu de lo millor del BIM:l'anunci dels socialistes de que l'any que ve te que baixar l'IBI.
Tindria que estar en primera plana.

Per una bona governanza ha dit...

Altra vegada igual. Sou secs o queee?. Amb amics com estos a Jordi i Victor no es fan falta enemics. No se massa de lleis però crec que la liquidació es assumpte de l'Alcalde i sols de l'Alcalde. I els socialistes tiren al coll.
Al BIM: Quan es fa una representació gràfica de números la superficie ha d'estar proporcionada. 0.5 X 9 = 4.5. Les elipses del BIM no tenen eixa proporció, que passa si ho veu el meu yayo de 87 anys. No voldreu que es pare a llegir els nombres?.
Al PSOE: En el vostre escrit del BIM Sr. Borràs. PER FAVORRRR!!!!. Victor és Victor i punt.Victor tin paciciència.
A Jordi i Victor: Calma, tranquilitat, aguanteu que aneu bé, no feu massa cas dels vostres AMICSSSS!!!!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Deixeu de criticar al PP i parleu de lo millor del BIM:l'anunci dels socialistes de que l'any que ve te que baixar l'IBI.
Tindria que estar en primera plana.

Ací no s'ha criticat al PP. Simplement s'han aclarit algunes coses que el PP diu. I tin en compte que hi ha 5.000 exemplars repartits pel poble. 5.000 incorreccions (per no dir mentides) en les llars dels vallers. I això no és qüestió de deixar-ho passar, i menys quan ací hi ha el costum que si no és desmenteix és veritat, encara que digues que la Terra és plana.

I quan l'anunci que dius de l'abaixada de l'IBI, millor dit seria de l'abaixada dels valors cadastrals dels béns immobles de Taverens, aci en La Cotorra ho hem tractat algunes vegades, així com les reunions de l'alcalde amb qui correspon a Valencia. Això es una promesa de la gestio cadastral despres de les gestions de l'Ajuntament. Segons la carta de la gestió del cadastre enviada a la mateixa alcaldia i que va llegir en un plenari les privisions son per al 2014. Per tant, ni es descobreix res de nou ni s'informa res de nou.
Ara caldrà que la Gestió de Cadastre faça la tasca i siga una realitat.

Anònim ha dit...

El que va dir Estruch en una editorisl al seu blog : Oposicio de papers, tenen por al cos a cos . Sera perque no tenen arguments ni preparacio, com tant be apuntava Enrique ?.

Anònim ha dit...

Borras diu clarament baixar l'IBI. No diu res de valors catastrals.Diu baixar Impost Bens Inmobles. Gran noticia.
Espere que no siga mentira.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si tu ho vols així.... així queda. Per a tu la raó. No anem a discutir ara per diferències en les accepcions linguïstiques.

IBI és un nom. L'IBI no s'abaixa i no es puja. El que s'abaixa o es puja és l'import que es paga per IBI (Impost de Béns Immobles.

I eixa abaixada de l'import es pot deure a dues coses principalment i dit de manera senzilla: o es modifica a la baixa el coeficient corrector que aplica l'Ajuntament sobre els valors i coeficients de l'Estat, segons la LLei de Pressupostos, o es modifica el valor cadastral sobre el qual s'aplica. I és el cas que ens ocupa.

Si ara es parla de baixar el valor de l'import que pagarem els valler per Impost de Bens Immobles és perquè hi ha hagut gestions amb la Gerència Cadastral i aquesta ha dit que disminuirà els valors que es van marcar el 2006.

Dir baixar l'IBI és la forma col·loquial de parlar que usem tots, inclús Borrás, com igual haguera pogut dir baixar la contribució que és el nom que usa la gent major.

I ho tornm a repetir: no s'ha dit res de nou ni res que no se sabera. La possible baixada del que paguem per IBI ho va anunciar l'alcalde al consistori en el plenari d'abril del 2012. I nosaltres ho vam publicar. Ací tens tota la informació completa.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/04/avui-es-un-gran-dia-per-tavernes.html

Veïna ha dit...

Acabe de llegir el BIM i aquesta és la meua impressió del que han escrit els partits respecte a la reducció del dèficit :

COMPROMÍS-BLOC.- És gracies a tot el govern municipal i a més ens agraeixen al veïns la paciència.
No està mal que ens reconeguen que els veïns també patim l’esforç per a recuperar un Ajuntament sanejat.

PSOE.- Ell, ell, tot ho ha fet ell. Ni tan sols compartir mèrits amb les altres regidories que ostenten. Cal recolzar al futur candidat.
Que pot ser ja comença la campanya?

PP.- Ni uns, ni altres tot gracies al PP. I més concretament a RAJOY el seu amat líder.
Que ja ens comencem a adonar que la bona situació en que ens trobem els Espanyols i més concretament als Valencians és “gracies” al PP, al Senyor Rajoy i a la seua delegació en Generalitat Valenciana.

Bowie ha dit...

Si tenim que fer cas dels calculs de Manolo, i son iguals d'encertats que quan descobrir la "errada" en el pla de ajust de 20 o 30 millons d'euros, anem be. este home ha perdut el nord. per a desgracia seua i per be del poble.