L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 19 d’abril del 2013

Desmuntem arguments del PP


Introducció: 
Era una nota de premsa anunciada.  Sabíem que al Partit Popular de Tavernes no li anava a caure gens bé que el govern de Jordi Joan liquidara el pressupost del 2012 amb un superàvit superior als 1’8 milions d’euros i amb un rebaix del remanent de tresoreria de 4’4 a 0’5 milions.  I no els anava a sentar gens bé, i menys quan ells, any darrere anys, l’han tancada amb dèficit i sempre amb remanent negatiu apujant.

En la nota del PP una frase s’ha de remarcar i salvar: “Els números de la liquidació són reals”. És la primera vegada que ho reconeixen. ¿La resta de la nota? Un cúmul de despropòsits per negar la realitat amb l’ús d’arguments puerils. ¿No era economista el seu portaveu, el senyor Manolo Vidal?. Ara comprenem perquè la situació econòmica de l’Ajuntament va acabar com va acabar.


Nuc: 
La nota, comença dient que els números del govern es deuen a que “han recaptat 800.000 euros més per tributs i en concret per la pujada de la Contribució Urbana, IBI, que han eixit de la butxaca dels ciutadans”. 

OK. Perfecte. Obliden dir que en el 2006 hi ha una revisió cadastral d’aplicació fins el 2016 que el PP va acceptar i no va recórrer i és la que, per a bé o per a mal, i gràcies a ells estem patint.  Han oblidat dir que foren qui més ingressos han tingut per l’IBI, amb augments del 20%  en algun any (2008) però  tancaven sempre el pressupost amb dèficit. Obliden dir que el govern actual treballa en una revisió a la baixa que si les promeses que els han fet es compleixen s’aplicarà en el 2014.

En resum, més ingressos no vol dir tancar un pressupost amb superàvit i això ens ho ha demostrat contínuament el PP que sempre ha tancat el pressupost amb deficit, a pesar que treballaven amb ingressos de 20 milions quan el 2012 ha sigut de 15 milions.

Per no marejar massa amb els números – encara que en tenim més- parlarem dels seus dos últims anys: l’any 2009 van recaptar 570.000 euros més per tributs que l’anterior i l’any 2010 van recaptar 963.000 euros més en tributs que el 2009. Així i tot... ¡¡¡Van liquidar eixos pressupostos ( i els d’abans) amb dèficit!!!

Però hi ha més: en el 2009 van cobrar 2 milions de préstec de l’empresa d’aigua potable, disfressat com “anticipat del canon”, però realment un préstec i com a tal es paguen interessos; en el 2010 van demanar un préstec de 5’7 milions per inversions; eixos anys cobraren milers i milers de les pluvàlues derivades de la venta de terres de Marenys 2A... I com inversions,  van rebre 5 milions d’ajudes del Plan Zapatero i van rebre 3’7 milions d’ajudes del Pla Camps. Així i tot.... ¡¡¡ Van liquidar eixos pressupostos (i els d’abans) amb dèficit.

Ho tornem a repetir: més ingressos no vol dir pressupost amb superàvit. Això ens ho ha demostrat sempre el PP que tancava sempre amb dèficit. El tancar amb superàvit és fruit de bona gestió, com la de l’equip de Jordi Joan, una gestió que no li hem mai vist al PP de Tavernes. 

Seguim. Diu el PP que “les mesures del govern central són les que han propiciat la millora en l'economia vallera... i a la ciutat li arribaren 2'5 milions d'euros per al pagament a proveïdors. Estos diners provenen del Govern Central.

El govern municipal de Jordi Joan va dir en el plenari i no va negar que eixa injecció ha suposat una millor liquidació final. Ara, el PP menteix descaradament quan diu que els diners vénen del Govern Central: els diners venen d’un préstec concretat amb el Banc de Sabadell.

Per cert, un préstec del Banc de Sabadell ( no de Rajoy), aconseguit gràcies a un Pla d’Ajust que el PP va votar en contra a pesar que era obligat pel mal resultat de la seua gestió. O siga, si per ells fóra, cap proveïdor hauria cobrat.

Una altra cosa: els 2’7 milions dedicats a pagar les factures d’abans no s’apliquen tots a la liquidació del pressupost. Amb eixes poques nocions d’economia...  entenem com van deixar l’Ajuntament. ¿El seu portaveu, el senyor Manolo Vidal, no era economista? 

Seguim.  També diu el PP que “el consistori ha estalviat 600.000 euros en gastos de personal.. per reducció de les nòmines (als treballadors).”. La paga extra de l’Ajuntament no és eixa quantitat, sinó poc més de 400.000 euros i en qualsevol cas l’estalvi de la gestió del pressupost és molt, molt superior: +1’8 milions.

I finalment, la nota de premsa acaba dient que el remanent de tresoreria s'ha rebaixat no per la gestió del govern, sinó per la pujada d'impostos i les mesures del Govern Central. 

Vaja, si el PP es creu que la liquidació d’un pressupost és una cosa tan  simple com la que ells diuen, novament entenem perquè sempre acabaven els pressupostos en deficit. A més a més, les xifres que indiquen (2’5 milions de préstec, 600.000 de despesa de personal.... ) no són reals, no són vertaders: se’ls han inventat per quadrar els seus propis números.


Desenllaç:  
La liquidació del pressupost del 2012 amb un superàvit superior al +1’8 milions d’euros, i la rebaixada del remanent negatiu de tresoreria del 4’4 milions que va deixar el PP a 0’5 en només un any, acurtar el termini de pagament a proveïdors a menys de 3 mesos quan era un any; el haver pagat a tots els proveïdors són signes demostratius de la bona gestió del govern municipal.

I això que el PP sempre treballava amb un pressupost amb uns ingressos de 20 milions, mentre l'actual govern per circumstàncies que tots sabem ha hagut de gestionar un pressupost de 15 milions. ¡¡¡5 milions menys d'ingressos que abans, i han acabat amb 1'8 milions de superàvit!!! 
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Mantra del PP: Una mentida repetida un milió de vegades passa a ser una veritat per a la gent. Així ens va!!!!!!

Anònim ha dit...

Aquest article ès mereix un pulitzer periodístic, cotorra s'heu superat una vegada més!! Gràcies per desmontar totes les mentides!!

Anònim ha dit...

Quina vergonya aquest blog! Tot és anti PP (Obsessió) i "autobombo" per a Compromís ...Uf !...Politics!!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Qui diu les veritats, perd les amistats.

Anònim ha dit...

Hi ha gent, anòmim de les 22:02, que com tu té ulls per allò que vol o li interessa.

Entra, entra en els blogs del Partit Popular i sabràs el que es obssessió, insults, fixació, manipulació i tergiversació. I informació cap.

Si els amics de La Cotorra són unes mares al costat d'alguns blogs del Partit Popular de Tavernes.

Anònim ha dit...

A mi me gusta hacerme una idea de las cosas antes de decir nada, y es por eso que leo todos los blogs y leo todas las opciones que se dan para hacerme una idea. Y la verdad sea dicha, en este blog se dan números, se contrastan opciones, se hace memoria de los distintos momentos que se vivieron... En los otros blogs, afines a la oposición, sólo hay insultos, desprecios, y mucha tontería económica que sólo consigue banalizar un tema, a mi parecer, muy importante. Evidentemente no hay color, y por la ausencia de buenos argumentos de otros, se ve quien lleva razón. Es muy triste ver que los ahijados de un partido político considerado serio, sólo se valgan del insulto fácil. Mi voto no lo tendrán.

Anònim ha dit...

D'acord amb l'anònim de les 0.39.00 en tot, excepte en el qualificatiu de seriós ("serio") que atorga al partit de l'oposició municipal. Jo no el considere "serio", perquè ens ha portat el poble a l'endeutament. A la Generalitat l'ha duta a la ruïna i a l'estat, va de camí. A no ser que considerem "seriosos" els qui governen interessadament per a enriquir-se ells mateixos i els seus, sense tindre gens en compte el bé comú de la majoria de la població i una honorable gestió dels diners públics.
Ara bé, si entenem per "serio" fer cara d'enfadat i de pomes agres, alguns d'aqueix partit sí que ho són, sí.

Anònim ha dit...

La verdad és que utilize el adjetivo serio cuando quizás debiera haber utilizado el de nacional, grande, nacional... Pues sí, ya veo observando de hace tiempo que de "serio" no tienen nada.