L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 2 d’abril del 2013

Compromís presenta per al debat a les Corts Valencianes una proposta no de Ley per reclamar els 11.000 milions d’eures que l’Estat deu als valencians

Si no ho fa la Generalitat, ho farem nosaltres. Exigirem el compliment de l’article 2 de la Ley Orgánica de Financiación de las Comunidades Autónomas (Lofca) perquè hi haja un desenvolupament armonic de la normativa i es complesca el principi constitucional. No pot ser que els valencianos rebem de l’Estat uns ingressos inferiors a la resta de l’Estat” ha manifestat avui el sindic portaveu de Compromís en presentar la proposta.

La cosa es posa bona. Fa uns dies el president del PP, Alfonso Rus, recordava al seu partit que es perd la credibilitat des del moment que abans exigien millor finançament a Zapatero i ara no fan el mateix amb Rajoy. Caldrà esperar a vore que fan davant la proposta, i si són els representants del poble valencià o dels interessos del seu partit.

Anem a la noticia. Compromís reclama els 11.000 milions d'euros que han calculat que el govern espanyol deu als valencians per culpa de l'aportació “deficient des del 2001 fins ara”.

La proposició no de llei es presentarà per la via d'urgència en el proper ple i Morera ha dit que amb la proposta, la Generalitat i en especial el president Fabra que demanava fa uns dies consens davant la greu situació de les arques de la Genealitat, tindrà l'oportunitat de “cercar el consens a les Corts i començar una nova etapa amb un nou model de finançament”. 

Compromís considera que la seua proposta “passa per damunt de les declaracions i manifestacions de la Generalitat sobre el finançament” i ara “es passaria de les paraules  a l'acció”. Morera ha insistit que l'actual model de finançament vulnera el principi d'igualtat entre territoris en perjudici dels valencians i que sota l'empara de la LOFCA hi ha fòrmules legals per a damanar eixe millor finançament.
-