L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 2 d’abril del 2013

Cal tindre morro....!!


Cal tindre morro per a demanar als ciutadans que tinguem un extrem control en relació amb les masses forestals i el que fem a les muntanyes i mentre ells, el nostra govern valencià, campanya rere campanya disminuint tècnics i els efectius que han de vigilar, atendre i cuidar els boscos. 


Cal tindre morro per esperar que tinguem sort i no es produesquen incendis. Si no hi ha incendis millor, i si per desgràcia hi ha algun, a tirar les culpes a la irresponsabilitat dels ciutadans i a la manca d’eixe extrem control que se’ls demana.


A vore si ho tenim clar: la responsabilitat última i més important d’eixe “extrem control” que demana la Generalitat recau.... ¡ sobre ella mateix, sobre la Generalitat!. Però es millor retallar personal, retallar mitjans, no fer les tasques que calen per conservar els paratges naturals i per previndre els incendis forestals i després lamentar els incendis que han tingut lloc en els darrers anys.


Senyors del PP, i en especial senyor Serafin Castellano, responsable màxim, deixeu de fer crides genèriques i tòpiques als ciutadans i prediqueu amb l’exemple: feu que la ciutadania estime les nostres masses forestals, no les deixeu abandonades a la seua sort; augmenteu recursos humanes i tècniques de protecció, i no com fins ara, que heu fet tot el contrari: reduir i deixar les muntanyes a la seua sort. 
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Com el que diu el Bloc sobre la neteja de FCC al poble, que embrutem menys, ens diuen!!
Us sona, no?
Igualico, igualico que el difunto de mi agüelico.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tu creus que és el maetix? Doncs que Santa Llucia el conserve la vista.

En els carrers del poble de davall de l'asfalt no ixen els papers, les botelles de vidre, les puntes de cigarreta, les bosses de plàstic, les caguerades dels gosssos, etc. etc.
Som nosaltres qui els embrutem. El podem assegurar que si no es tiren papers, plastics, etc. no apareixen perque si. ¿A què estas d'acord?

A la muntanya les plantes creixen, els arbres també, cauen branques, s'ompli de malesa i no cal que siga l'home, cau un llamp i incendi (que tampoc es precís que l'autor siga l'home).

¿Veus com no es el mateix?

Concloent: A la gent del poble li pots dir: no embruteu.

A la muntanya no li pots dir: no deixes que cresquen arbres, matolls i a la natura prohibir-li que caiguen llamps.

Bombero Torero ha dit...

Estudis seriosos diuen que el 80% ó més d'incendis són provocats o per inprudències = problema educatiu (com la neteja urbana).
Deixat estar de branques i llamps i no desvies l'atenció.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Estudis seriosos diuen? Estudis i/o informes de la Conselleria que ahir i despúes ahir publicaven els diaris per a justificar els incendis? Estudis de la Conselleria per a justificar les retallades i la falta de mitjans?

No anem a discutir que hi ha problemes educatius, problemes de conscienciació i altres més, però tampoc ningú no ens discutirà i negara que hi ha un altre problema i és que el el PP ha retallat tot el que podia i més en mitjans humans tècnics i de prevenció, i ha retallat en tot allò que implica formació i conscienciació ambiental.

I no desviem l'atenció. És una veritat com un temple: L'home provoca la bruticia dels carrers del poble. Si no embrutem, els carrers no s'embruten. El carrers no s'automplen de papers.
Com ja hem dit i és clar a la muntanya és diferent. I encara que l'home no intervinga, la natura fa el seu procés. I no ens deixem de llamps, perquè han estat sempre i abans que l'home existira o colonitzara un territori el mitjà natural que provocava incendis. Ara tenim els coets i altres.

Bombero Torero ha dit...

http://www.istas.ccoo.es/descargas/resumen%20valencia.pdf

Un de tants estudis, més del 70% negligències+intencionalitat.
Publicat per CCOO.
Ara direu que els pocavergonyes dels comunistes manipulen les dades.