L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 19 d’abril del 2013

Brega a les Corts per les víctimes del metro i l'expulsió d'un grup d'alcaldes i regidors dels pobles de la Ribera que demanaven aigua potable.




Mogudeta va resultar la sessió d'ahir a les Corts Valencianes. Una sessió convulsa, amb disputes i expulsions incloses, i una tensió que començava quan Compromís li retreia al govern del PP que havia intentat comprar el silenci de les víctimes de l'accident del metro de València, tal com han denunciat afectats a traves d’una sèrie documental. El president Alberto Fabra simplement ha dit que el govern del PP havia estat sempre amb les vícitimes.


Aleshores Compromís ha recordat que la Generalitat del PP no va organitzar cap acte públic de suport a les víctimes, i la diputada Mónica Oltra ha afirmat que l'actual president de Les Corts, Juan Cotino "va anar casa per casa de les víctimes oferent treball a canvi de silenic i ha preguntat si això "és acoso o escarn (escrache)"  per a qualificar d'immoral, indecent i repugnant eixa actuació. 

 http://www.elmundo.es/elmundo/2013/04/11/valencia/1365684848.html


El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha respost que el Consell que presidia Francisco Camps “va estar des del primer minut” mostrant la sensibilitat amb les víctimes. Cal recordar que la “sensibilitat” de Camps i del govern del PP va quedar ben demostrada amb la negativa durant anys a reunir-se amb els familiars de les víctimes del metro.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha denunciat que hi ha dades i fets que assenyalen que la voluntat de l'anterior govern de la Generalitat va ser voler silenciar  les victimes i ha recordat que un informe de  Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) advertia de les deficiencies del comboi accidentat.

Expulsió per demanar aigua potable

El vice-president primer de la mesa, Alejandro Font de Mora, que feia de president durant una absència de Juan Cotino, ha expulsat de l'hemicicle una quinzena de dirigents politics de la Ribera que demanaven amb pancartes aigua potable. 


Som vida, som aigua. Aigua per a la Ribera” indicaven les pancartes però Font de Mora ha dit que el reglament no permetia als convidats  fer manifestacions i els ha expulsats. Mentre tant Alfonso Rus, president de la Diputació de València, i Sonia Castedo, batllessa d'Alacant, s'han posat a cridar “Aigua per a tots!” i no han deixat escoltar el que deien els expulsats mentre eixien. 


Els dirigents polítics (batlles i regidors de poblacions de la Ribera) han denunciat a la premsa el menyspreu i la burla del PP als veïns de la Ribera perquè no ha tingut en compte el dret  de tindre aigua quan s’obri l'aixeta, alhora que han denunciat que la comarca fa temps que beu aigua enverinada. 


El PP ha rebutjat finalment una moció que demanava l'execució de les obres necessàries per a subministrar aigua des de la potabilitzadora a tots els pobles de la comarca de la Ribera i que fora la Generalitat qui assumira les despeses que han anat a càrrec dels ajuntament de la Ribera per a potabilitzar l'aigua que extreuen dels pous. 
-