L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 4 de febrer del 2013

Una altra vegada al capdavant de les xifres d'atur de tot l'Estat


L'atur registrat en les oficines dels serveis públics d'ocupació (antic INEM) va pujar en les comarques valencianes un total de 16.685 aturats al gener, un 2,93 % més que al desembre, xifra superior al conjunt espanyol que va ser del 2’72% . 

El major creixement de l'atur s'ha donat en les comarques de València (9.522 més), seguida d'Alacant (3.928) i Castelló (3.235). La xifra total d'aturats en el nostre territori és de 586.420 persones segons ha informat aquest dilluns el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

A Espanya, ha augmentat en 132.055 aturats els aturats al gener, un 2,72 per cent més respecte a desembre i situa la xifra total en quasi cinc milions de persones, un nou rècord del registre.

La pujada de la desocupació de gener agrana totalment en la nostra comunitat l'inici de dades positives que s'havien donat l'últim trimestre del 2012. L'augment de l'atur al gener supera en negatiu aquella millora i ens col·loca a nivells d'abans de l'estiu.

L'afiliació a la Seguretat Social també s'ha comportat en la comunitat pitjor que en el conjunt d'Espanya: una caiguda al gener del 2,33%, 37.017 afiliats menys, i la mitjana de l'Estat va disminuir un 1,6%. 
 
 
Compromís: el PP no té cap prioritat en la creació d'ocupació

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, davant aquestes xifres considera que la creació d’ocupació i l’estabilitat laboral “no és cap prioritat per al govern de Fabra i és una afirmació basada en dades objectives, en xifres que confirmen que més de 16.000 valencians i valencianes han perdut el seu treball en el mes de gener”

Morera ha dit que “l’espiral sense fre de destrucció de l’ocupació confirma que les mesures de l’austericidi, manades per Merkel i executades per Rajoy i per Fabra només serveixen per a retallar en els serveis públics més bàsics i a generar atur, molt d’atur” 

Compromis considera que les polítiques del PP al nostre territori han fet que estem al capdavant de les autonomies on més ocupació es destrueix i no hi ha ni acció ni reacció per part d’un govern del PP, "que té paralitzades les Corts, que no escolta les propostes de l’oposició i que està més pendent dels casos de corrupció que afecten al seu partit i no del drama humà que suposa l’atur para milers i milers de famílies valencianes."
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Xe que sorpresa, i "los brotes verdes"