L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 de febrer del 2013

Càritas Interparroquial de Tavernes ha iniciat el curs “Taller d’Auxiliar d’Ajuda a domicili”



El “Taller d’Auxiliar d’Ajuda a domicili” és una iniciativa que pretén portar endavant un dels objectius prioritaris marcats per Càritas: aconseguir la integració plena en el món soci laboral d’aquelles persones més marcades per la crisi.

Càritas a més de la tasca d’ajudar amb aliments, roba o recolzament econòmic, vol eliminar l’exclusió social i treballa per conscienciar a la societat d’un necessari canvi social i per altra acollir, acompanyar i fer camí junt a aquelles persones que més ens necessiten.

També es vol posar mesures que faciliten la promoció social, la integració laboral, la millora de la seua autoestima i amb aquesta finalitat naix el projecte que té com a iniciativa posar a l’abast programes de capacitació i formació.

El taller va destinat a 20 alumnes escollits entre tots aquelles que son atesos per les acollides de les dues parròquies: Sant Josep i Sant Pere i s’estructura en cinc blocs basats en l’atenció higiènic alimentaria, el recolzament psicosocial, atenció relacional i comunicativa i sessions pràctiques i d’orientació laboral bàsica

Aquest projecte va ser presenta a l’obra social de “La Caixa” que l’ha recolzat amb un donatiu de 3.000 €. El taller també compa amb l’ajuda de Geroresidenciales Solimar, que han oferit materials formatius per a la realització del taller, cedint les seues instal·lacions per a les sessions pràctiques i aportant professionals (metge, ATS, auxiliar d’infermeria, psicòleg, farmacèutic, terapeuta ocupacional, treballador social.... cuiner) que de forma altruista participaran com a docents.

El taller s’impartirà durant el mes de febrer i març amb un total de 10 sessions, en horari de 15’30 a 17 hores, per tal de que puguen vindre la major part d’usuàries de Càritas, ja que en eixes hores tenen els xiquets a l’escola. I Al finalitzar es faran 4 sessions pràctiques a la residencia.
-