L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 25 de febrer del 2013

A partir del dia 1... ¿Prohibit emmalaltir greument i tindre un accident entre les 8 del matí i les 8 de la matinada?




El govern valencià del PP, a través de la Conselleria de Sanitat, prepara una altra tisorada sanitària: ara és el torn del retall en emergències i entrarà en vigor el pròxim divendres, dia 1 de març. Almenys això afirmen els sindicats: que els serveis es reduiran entre un 25 i un 50%, segons comarques.

La premsa valenciana ho ve publicant els darrers dies: un 50% de les ambulàncies gestionades per empreses passaran a fer horaris de 12 hores quant ara en són de 24. I eixa mesura afectarà a les Unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) com al Suport d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU).

La conselleria també ha dit la seua tot justificant la tisorada: que no es tracta d’una reducció dels serveis, sino d’una reassignació. (¿Ho haurem entés malament? A vore si realment volen dir una resignació, vaja que els ciutadans cal que ens resignem davant el servei sanitari que ens deixen).

I després manifesta que es una modificació d’horaris i adaptar-los a les necessitats de cada població. Els sindicats discrepen i asseguren que moltes ambulàncies del SAMU passaran a fer serveis de 12 hores i deixaran sense atenció la denominada franja nocturna, de 20 hores a 8 del matí.

I entre eixos municipis, si hem de fer cas al que s’ha publicat, estaria Tavernes. O siga que, si finalment això s’esdevé... prohibit a Tavernes i la Valldigna caure malalt greu de manera sobtada o tindre un accident.

Els sindicats de la sanitat ho tenen clar: “L’index de mortalitat en emergències sanitàries pot augmentar un 20%” o també “una demora de 35 minuts pot suposar la mort per una angina de pit convertida en un infart”.

Ara igual els sindicats de sanitat no saben massa bé del que parlen, perquè la Conselleria ja ha respost que l’atenció urgent seguirà garantida a tot el territori valencià.

Siga com siga, vorem a partir del divendres què passa.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo sé que passarà. Que ara Manolo Vidal i sus boys trauran un comunicat de premsa com el de la Plaça del Tio Julio i diran que estan contents i feliços per les mesures de la Conselleria i que gràcies a la gestió del PP els valleros tenim una molt bona salut i ací no fa falta eixe servici per la nit.

Robinjut ha dit...

Una xicoteta diferència hi ha, entre fer una obra (que en teoria fa falta) i llevar un servei (que en teoria diran que no fa falta).
I dic jo, si a la placeta li feia falta l'obra, perque no la van fer abans que la piscina o el pàrking i si el servei d'ambulàncies no feia falta, perqué el mantenien?
Ganes de tirar els diners?
Propose la bus-ambulància, que vaja arreplegant els malalts per allà on passe en tal d'estalviar!