L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 27 de gener del 2013

Quan creus que ja s’acaba, torna a començar....


Sant Gatxo en la presentació del disc "Llum"
Quan creus que ja s’acaba, torna a començar
I torna el temps, dels monstres que no són morts
I el silenci fa niu en la vida, fa niu en les coses...


Són uns versos de la cançó de Raimon “Quan creus que ja s’acaba”. Foren escrits fa anys, molts anys, en plena època del franquisme, un temps que sembla havíem d’haver oblidat un 20 de novembre del 1975, però que hi ha institucions, gent, “personajes y personajillos” que s’entesten a què no ho oblidem. I volen que tinguem clar que ells, els hereus, els seus fills ideològics, continuen manant, fent i desfent, no gràcies a Déu com el “Caudillo”, sinó gràcies a una democràcia en la qual no creuen i de la qual - aquests dies els diaris en parlen prou- se’n serveixen i se n’aprofiten pels seus assumptes particulars.

I ara una notícia que ho és només per això: perquè fetes com aquests no haurien de ser notícia i no produir-se mai més. Ahir, sobre les 17.30 de la vesprada, els integrants dels grups de música en valencià Sant Gatxo i 121 dB estaven assajant en el Centre Cultural Octubre d’ACPV i va entrar la Policia Local de Valencia ciutat amb una diligència gens habitual i els deia que el concert no podia celebrar-s’hi al·legant problemes amb els permisos. A la sala, se celebren concerts habitualment i només cal preguntar-ho als vallers de “Lacasacalba” perquè ens ho confirmen. Tot seguit van fer demanar als musics que desmuntaren i se n’anaren, o si no, advertien que tornaria.

El concert començava a les 18.30 organitzat pel Centre Octubre en col·laboració amb el Servei de Política Lingüistica de la Universitat de València. "Açò és un episodi més de censura continguda" deia unes hores després Ramón Marrades, membre de “121 dB”. Els músics confirmaven que hi havia prop de 250 assistents, per les entrades venudes, que es van quedar sense concert. A l'Ajuntament de València i en la Policia Local ningú ha donat explicacions del succés.

No han pogut enfonsar ACPV ni tancar per sempre TV3. Han fet el ridícul judicialmente parlant i ara ve la venjança, les traves.... la vendetta.

Estem segur que si el Centre Octubre hagués organitzat una conferència sobre els miracles de la Mare de Déu i després un concret de música sacra mariana per a cloenda, cap problema. 
-