L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dijous, 24 de gener del 2013

Nosaltres no ens lliurem. Cairn Energy renuncia a la recerca d'hidrocarburs en la zona “Albufera”, davant del litoral valencià del Saler, però no a la denominada “Gandia”, davant de la costa de la Safor-Valldigna.


L’empresa Cairn Energy va obtindre cinc permisos al Golf de València i que estan situats a 40 quilòmetres de la costa. Ara, l’empresa ha comunicat a l’Ajuntament de València que renuncia al permis de davant del Saler, encara que també ens afectaria al sud, perquè prefereixen concentrar-se en els altres quatre – els denominats Benifaió, Gandia, Alta Mar 1 i Alta Mar 2-, llocs on els geòlegs pensen que hi ha més possibilitat d'èxit.

Segons EFE, l’empresa hauria fet palesa la seua sensibilitat “cap a la preocupació social dels valencians” (sic). El director general de l’empresa ha defensat que "les activitats d'exploració no tenen cap impacte mediambiental", ha recordat que els cinc permisos van ser publicats en el Butlletí Oficial de l'Estat fa ara just dos anys, per a una zona de 4.000 quilòmetres quadrats i una inversió de 200 milions d'euros en sis anys.

L’alcaldessa de València, Rita Barbera, ha mostrat el seu compromís de col·laborar en el futur per a preservar la riquesa patrimonial i natural valencià i ha assegurat que les exploracions que es van a dur a terme no suposen "cap risc de produir accepcions al litoral"  gràcies a la tecnologia i les tècniques que s'utilitzen.

El PP valencià es va oposar a les prospeccions durant el mandat de Zapatero, que va donar les autoritzacions esmentades. Ara, amb el canvi de govern, i l’ascens de Rajoy i el PP calla i deixa fer.



Més informació:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/01/compromis-sollicita-la-compareixenca.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/01/el-silenci-del-pp-dona-el-vistiplau-la.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/02/compromis-demana-al-congres-de-diputat.html

I no oblidem que a la nostra comarca tenim també l'amenaça del denominat "Polifemo" amb prospeccions que es farien a terra, a la zona que podeu vore al mapa del GMV que il·lustra la notícia.
-