L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 19 de gener del 2013

La Comissió de Festes de Sant Antoni celebrarà enguany la festa del sant els dies els dies 2 i 3 de febrer

Benedicció d'animals 2012
  La comissió de festes de Sant Antoni Abat prepara la celebració dels actes més populars del dia de Sant Antoni Abat per als dies 2 i 3 de febrer, encara que alguns actes, com el el novenari dedicat al sant ja ha començat i el dia de Sant Antoni va haver el volteig general de campanes i missa en l’església de Sant Pere. 


Com avanç dels actes, informem que la previsió és el dissabte,  dia 2,  iniciar la cercavila pel poble a les 19 hores i a les 20:30 hores, al Passeig del País Valencià, cremar el pi per continuar amb ball de xaranga. La comissió repartirà mistela i amb graelles es torrarà la carn o embotit que cadascú porte de sa casa.


El diumenge dia 3 de febrer serà el dia principal, i a les 9:30 hores hi ha anunciada una cercavila amb xaranga i el trasllat de la imatge de Sant Antoni des de la casa del sant a l’església de Sant Josep, on es fara la missa. Tot seguit, a les 11:30 hores, hi haurà cercavila amb dansada a càrrec del Grup de Balls La Vall de Tavernes, i la benedicció de les cavalleries i dels animalets, prevista a les 12:30 hores en el Passeig de Colom, a l’esplanada de davant del poliesportiu. 

El Passeig Colom durant la benedicció 2012


I perquè el dia 2 i 3 de febrer?


La data del 2 i 3 de febrer haurà estranyat a més d’un valler i té una causa concreta, que com sol passar, no té res a vore amb els motius i mentires que “els de sempre” han escampat al vent donant la culpa al govern de Jordi Joan.


Segons hem sabut, i ho sabem perquè ens preocupem de preguntar-ho i no llançar mentides al vent, els festers van demanar el passat dijous el permís per fer els actes aquest cap de setmana, 19 i 20. ¿Un poc massa damunt, no?


La Policia Local va informar en contra en base a que no es podia complir les normes: organitzar la senyalització, la brigada i els agents de policia. Només com exemple, dir que la senyalització viària ha d’estar com a mínim 48 hores abans de la celebració i no es podia complir el termini. A més, és un acte on participen cavalls, carruatges i vehicles i era possible que per les presses de dos dies no isqueren les coses bé i podrien dur a un perill per als assistents. I si passava alguna cosa – Déu no vulga- ¿Qui se’n feia responsable? 


L’informe de la Policia Local primava sobre tot la necesssitat de salvaguardar la seguretat dels ciutadans, amb la qual cosa i vist l’informe en contra de la data proposada que tenia l’informe, el regidor responsable de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni,  va acordar amb els festers preparar l’acte amb el suficient temps perquè lluira més i sense cap perill per a ningú. I es va triar el dia 2 i 3 de febrer.


Una cosa si que sembla prou clara: i és que el govern municipal vol fer les coses amb criteri, segons la legalitat, i si un acte que pot esdevindre problemàtic no es pot fer amb les seguretats que marquen les lleis, s’ajorna i es trasllada de data. Mai Sant Antoni des què s’ha recuperat s’ha celebrat el 17 de gener, i fins i tot si ha plogut s’ha traslladat processo i benedicció a un altre cap de setmana. I no ha passat res. No és qüestió de fer les coses sense organització i amb caos total, sinó procurant que el poble gaudesca de l’acte amb total seguretat i tranquil·litat.
-

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Si és aixina està clar i ben fet. Pareix que els festers s'han dormit un poc, un despiste, peró no passa res, prou fan que treballen i es preocupen per fer la festa. Així que gràcies.

Anònim ha dit...

Home, es nota que eixos altres no estan acostumats a fer les coses com cal... i així ens anava. Cavalls pel carrer, xiquets mirant i volen fer-ho sense cap tipus de planificació? Aleshores, deixem que cremen el pi al passeig sense bomber ni altres mesures de prevenció? Un deu per a Evarist i el seu criteri.

Robinjut ha dit...

De dijous a diumenge van 72 hores. Si en calen 48 per a senyalitzar-ho, en sobren 24, no?
També dir que la comissió de Sant Antoni no deu tindré la obligació d'entendre de plassos i permisos tant com la regidoria de festes.
I afegir que els polítics permeten la baixada de pantalons davant de la policia amb el preu de les extres i després no poden demanar-los cap "favor". No havien posat a Chofre per a controlar-los?

Anònim ha dit...

El dijous es demana el permís en el registre i cosa normal es registra, es porta al negociat que calga al final del matí a tot el demés prompte s'autoritza divendres. De divandres a dissabte, que se inicien els actes, 24 hores. I si no saps comptar a escola.
Un "favor" en temes de seguretat? I si passa alguna cosa el fas càrrec tu de tot? Un favor com? Com el que volia que li feren una regidora del PP, que volia per damunt de tot que li deixaren fer un castell de focs artificials en San Llorenç en acabar el porrat.
Quina burrada has soltat Robinjut en el "favor". I es que ja se sap que li passa a qui parla molt i tu parles massa i damunt vols saber de tot.

Anònim ha dit...

Robinjut, poc o gens entens d'esdeveniments, necessitats, prevenció i estes coses. Els terminis i autoritzacions són necessaris, vist que l'Ajuntament, com tota administració, té els recursos limitats, i fa falta un temps minim per organitzar-ho tot. Respecte a les hores extra de la policia, també estas molt mal informat: estan fent molt poques hores (compara amb les que feien quan manaven els teus amics, que eren el doble o el triple) i el preu és el mateix que un administratiu. Així que eixa baixada de pantalons, no sé a què ve. Com sempre, saps molt poc del funcionament intern que té un Ajuntament

Robinjut ha dit...

Anònim de les 8:48.
La oficina de la policia és l' únic departament que no treballa en dilluns per la vesprada.
El preu d'hora extra de la policia es major amb este govern que amb l'anterior.
La policia sempre ha negociat pel seu compte, apart del comité sindical de la resta dels treballadors de l'Ajuntament, per la postura de força de que es veu capaç de pendre davant dels polítics (sempre ha estat així, amb la connivència dels polítics).
No és això baixada de pantalons?

A més a més, que saps tú dels meus amics?
Deus de tindre prou interesos polítics per a parlar així, demostra que tots els que esteu directa o indirectament en política us pica molt que els de fora de la casta n'opinem dels temes de dins. I no és un àmbit on podeu donar massa lliçons sobre amistats.

Anònim ha dit...

Mira Robinjut, de politica no tinc ni idea però de Policia pareix que sé prou més que tu. La tasca de les Oficines de Policia són molt diferents a les administratives d'altres Departaments. L'atenció en eixes oficines al ciutadà, de la mateixa manera la pot dur a terme la patrulla o policia que estiga a l'Ajuntament. En eixe sentit, la Policia és l'unic col.lectiu de l'Ajuntament que està al servei del ciutadà les vint-i-quatre hores del dia. Oblidat que les tasques de la Policia en oficines, siga la mateixa que un administratiu, perquè no tenen res a vore; aleshores, tindre eixes oficines obertes els dilluns de vesprada, pot significar menys horari de matí (o no saps que hi ha un comput anual d'hores?)
La Policia sempre negocia abanda NORMAL. Algun altre col.lectiu fa tasques de seguretat, vint-i-quatre hores, festius, torns rotatius, nits... Fins i tot, el Govern de l'Estat ha canviat el seu criteri i es poden cubrir els llocs vacants de policia, però no els administratius... Per suposat que no són les mateixes funcions ni es poden negociar les condicions de treball en el mateix sentit que la resta de l'Administració. Però no significa que siguen millors o pitjors; simplement, exercicin tasques diferents i el temari de les oposicions així ho reflectixen. Tots els col.lectius, publics o privats, intenten les seues postures de força, que són totalment legitimes... no per a tu, que pareix que tens un odi a la Policia patent.
Interesos politics no ne tinc. Tu pareix que sí, però el que és cert: no tens criteri i no argumentes amb objectivitat. Intenta-ho entendre i voras com és així.
Tu mateixa.

Anònim ha dit...

El problema de Robinjut és que vol ser l'oli dels blogs: sempre flota, sempre vol anar per dalt de tots.
No quedara una altra solució que convidar-lo una bona temporada i que vinga a recolzar-nos i fer d'agent, i a vore si s'entera de les coses.

Robinjut ha dit...

Mira amic, jo no tinc idea ni de política ni de policia, però intente tindre'n de sentit comú. Que la feina d'oficina la puga fer altra persona no es cap descàrrec per a la gent que allí treballa. Pel mateix motiu hi ha altres departaments on no hi ha pràcticament feina de vesprades i han d'estar tots. D'ahí les bandades dels polítics amb els horaris de les vesprades. El comput anual d'hores crec que el tenen que complir tots els treballadors de tots els departaments, no? Aleshores per que a l'oficina de policia no els dona prou hores i als demés sí? No ho entenc a menys que els d'eixa oficina hajen de treballar menys. Sobre els torns rotatius i horaris fora del normal crec que no sou els únics, la brigada, operaris d'esports i cementeri i no sé si algú més treballen fora d'horari de 8 a 3. No sou els únics. I no poses a la meua boca paraules que no he dit, jo no he dit que cap negociació feta siga ilegítima, no he criticat mai la policia, si han tingut privilegis per damunt d'altres sempre ha estat perque han vullgut els polítics, recordeu que també amb el PP sempre han tingut les seues coses i èpoques de crisi. No desvies l'atenció que no critique el cos sino als qui t'han permés treballar on treballes per permetre l'agravi comparatiu entre treballadors i la falta de solidaritat entre companys a l'hora de negociar sobre el treball. Ahí tú si que no demostres massa objectivitat.

Robinjut ha dit...

El nivell dels blogs no el marque jo, amic de les 17:45. De la raó que puga tindre o no, tampoc la pretenc tindre sempre, moltes vegades participe per que els demés comentaris em completen la informació. I l'afany de protagonisme és mínim, podeu vore que signe amb pseudònim, a pesar de que molts volen fer-me publicitat. Sobre els menyspreus i atancs interesats que tinc per part de les castes polítiques, a mí ni fu ni fa, resaulta que els qui no em parlàven abans, ara són els meus amics, segons vosaltres, ja, ja, ja. De altres opinadors sense interesos polítics, que també n'hi han, només tornar-los l'agraiment demostrat i que entre tots els ciutadans puguem aclarir les veritats per damunt de les idees de cadascú.

Anònim ha dit...

Ale, Robinjut, per tu la última i per tu tota la raó. Però sapies que no la tens. No conexes la faena dels agents de la policia local ni de llunt. Te la done i au, no perc mes el temps.
El de les 17:45

Anònim ha dit...

Però que passa, que no savíen els del govern que tots les anys es fa la festa ? Un altra clavada de pota de la senyoreta Pilar , i ja en van unes quantes .

Anònim ha dit...

Doncs tornes a oblidar eixe sentit comú que intentes airejar. Es tracta d'estructura, organització, racionalitzar els recursos... res de descárrec per a ningú. Continues sense "voler" entendre. Escolta altres arguments, que tan sols t'escoltes a tu mateix. A la policia, oficines o no, sempre hi ha faena SEMPRE; no importa que siga de matí o vesprada. El comput anual és per a tots, però no la distribució horària... o la policia no podria cobrir-ho tot els dies. Respecte a Oficines, els dona i més que a la resta d'administratius. No ho entens? A voras com sí: els administratius fan reduccions horàries en estiu, festes del poble, santa rita, nadal, etc, etc, etc. Els polis de l'Oficina (quatre o cinc, front a decenes dels administratius... veus com la tasca no és la mateixa..) NO tenen eixes reduccions i fan jornada continuada i mantinguda TOT l'any (ara et quadra... o tampoc? Així que res de treballar menys: racionalització, eficàcia i eficiència... entera't. En horàri i sistemes de treball SÍ sóm ÚNICS; cap de qui tu dius fan torns rotatoris, festius, nocturnitat... altra cosa són les guàrdies... per a la policia, serien els servicis extra o guàrdies, com vullgues dir-li. No sé de quins privilegis parles que puga tindre la policia, ni que jo haja dit que ho siga (ara eres tu qui posa coses que jo no he dit). Et perd la malicia, i dius que no desvie l'atenció, i eres tu qui ho fa: no saps on treballe, però critiques a qui permet que treballe... on?; per agravi comparatiu.. cap a qui ¿? Falta de "solidaritat" entre companys a l'hora de negociar¿??¿ Quina decepció, Robinjut. Pensava que eres una persona amb més trellat... equivocat, però amb més trellat. No saps distinguir el que és objectiu de les suposicions que fas. Desconeixes totalment el tema i estas molt mal assessorat. Pensa que no tens perquè dominar-ho tot ni estar sempre en possessió de la veritat. Vols expressar opinions per a que puguen ser replicades o tan sols imposar? Ara eres tu qui no eres gens solidari, ja que imposes en compte de negociar.

Robinjut ha dit...

Molt bons raonaments estos ultims de l'anònim de les 18:46. Espere que els teus companys si sàpiguen exposar millor els arguments en la seua feina i siguen més dialogants. Tallant sempre en sec no ajudes a esborrar estereotips de prepotència en el vostre gremi. Si per a tú, debatre és perdre el temps...

Anònim ha dit...

Ni clavada de pota de Pilar ni del govern municipal. Sembla ser que tens cera a les orelles i no sents bé o tens una bena als ulls i no vols vore res. I ho han explicat ben clar.

L'ajuntament no té res a vore amb l'organització de la festa. Son els festers de Sant Antoni qui marquen els actes, la programació, les hores, per quins carrers passa la processo, si hi ha 4 o 15 graelles o qui ha d'actuar en la torra de carn. I tu això ho saps, perquè ho sap tot el mon.

L'ajuntament nomes col·labora, i ho fa en allò que deu fer un Ajuntament: organitzar el transit pels carrers, posar senyals, mirar que l'itinerari siga segur, posar els mitjans perquè estiga assegurada la seguretat del veinat, posar la gent que neteja en acabar de passar els animals, posar la policia local que vigila(que per cert els festers no pagaran ara que s'estila tant demanar qui ho paga) i tot el demés.

Els dies 2 i 3 de febrer els va marcar l'organització, els festers, després de vore que no hi havia temps i ho van posar mes llarguet per tindre temps a fer les coses millors i que l'acte lluisca més. Pregunta i no diràs tantes animales ni culpares a qui no té res a vore amb l'organització. Ara resultara que l'Ajuntament també organitza Sant Cristobal, i les cofradies, i la preocesso del Corpus.

Saps que passa? Que fins ara tot el món feia el que li donava la gana, es botava els plaços de sol·licitud dels actes i qui devia posar claretat en eixos assusmptes no en posava. Estem molt mal acostumants i quan es diu de fer les coses com toca ix gent com tu, diguen desficacis i culpant a qui no te culpa.

Robinjut ha dit...

Anònim 19:44, crec que el mateix que els d'abans:
Potser tingues raó en algunes coses, però d'altres moltes no em queda gens clar. Els policies d'oficina no patrullen, només treballen a l'oficina, no? i en vesprades i cap de setmana sempre està tancada, no? Aleshores, que em contes de nocturnitat. També a la brigada i esports fan torn rotatoris i treballen tot l'any.
Jo no impose res, sols expose el que conec i el que conta la gent del poble i de l'Ajuntament. En el cas de la solidaritat i el greuge comparatiu si que es diu entre els vostres companys d'Ajuntament, estaria bé algun comentari des del seu punt de vista, jo només estic al mig i no pinte res. Lo que no vol dir que no puga preguntar i opinar.
Per favor, repliqueu tots, parlant s'entén la gent.

Robinjut ha dit...

Respecte Sant Antoni:
Pues si la gent estava mal acostumada hi haurà que estar damunt d'ella per tal d'acostumar-la. No pot ser que després la pague tot el món perque les festes són de tot el poble, no només de la confraria tal o els festers cual. Evidentment l'Ajuntament no és responsable de tot però sí és el seu paper el de coordinar totes les entitats organitzadores perque després si que els agrada fer-se la foto o posar-li el "colabora".Inclòs quan hi ha molt d'interés en algun event és l'Ajuntament qui va cara a la entitat i posa el que calga.

Anònim ha dit...

Bona vesprada. En primer lloc i sense buscar culpables he de dir que no es veritat que la comissió demanara que es fera la festa els dies 19 i 20 eixe mateix dijous, dies abans ja s'havia demanat. Per segon i mes principal dir que la festa es sol fer el cap de setmana que seguix al dia 17 (festivitat del sant) per la qual cosa l'ajuntament ho podria haver previst si havera volgut, i per tercera i no per aixó menys important qui vullga parlar que s'informe i que no diga que la festa no s'ha fet mai el dia 17 de Gener ja que tal dia de l'any 2004 (Dissabte per a mes senyes) es va fer aquesta cel.lebració i no ha sigut l'unica vegada. Així que cadascú que pense el que vulga! Gràcies

Anònim ha dit...

Personalment, com a persona participe de la comissió d´aquesta festa he de dir que enguany la festa sóls s´ha guiat per l´interes d´uns quants que pressumptament sóls busquen el seu benefici. Tots els anys San Antoni s´ha celebrat la mateixa setmana o la de despres, pero enguany si s´ha translladat a principi de febrer es pel pressumpte interes que té cert centre d´hipica en que aixi siga, ja que ha sigut per iniciativa d´aquests que es pensara en aquest dia, i pregunte si es per un possible interes propi ja que eixe dia es te preparat un dinar per part d´aquest centre on aquestes persones podrien guanyar un benefici.
Recoltze la informació açí donada respecte al treball de la policía local.
Sóls vuic dir i espere equivocar-me que enguany serà un fracàs ja que en aquesta festa tan innocent pareix ser que s´ha volgut el benefici d´uns nou vinguts passant de la gent que any rere any ha eixit per devoció i no per negoci, la qual enguany no eixirà perque esta, supose i entenc, que estarà molesta per la poca atenció a aquests prestada. Espere equivocar-me

Anònim ha dit...

Hola a tots els que eu fet comentaris,nomes vaig a dirvos unes cosetes.
1a. Desde la comiso del sant es va anar abans de que s'acabara l'any 2012,i en l'Ajuntament contestaren que anaren despres de reixos ho arreglarien tot.
Cuan despres de la fecha nomenada es va anar a l'Ajuntament ja els digueren als festers que no podia ser,i el perque jo ja no el se,pero en part si han tingut algo de culpa.
Lo que algunes persones eu comentat dels interesos,crec que tambe esteu prou enganyats,ja que desde el centre de hipica es va acordar que la festa es celebrara el 19 i 20 de gener.
Pot ser enguany siga un fracas degut a les feches que s'an imposat,espere que a la gent que es seguidora d'aquesta festa acudixca i per lo menos la festa tinga un poc de companyia per part de la gent del poble.
Tot el que he comentat es veritat i eu se d cosa certa,pero com tot,es un opinio mes.
Una coseta mes,jo no soc d'escriure als blogs d'internet,pero despres d'haver sentit per el poble els comentaris i haver llegit tot el que eu escrit,em veia en l'obligacio de comentar el que jo sabia.
Si algu es sent aludit per el que he escrit,ho senc pero es el que pense.