L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 1 de gener del 2013

FESTIVERN 2012: La nit de Cap d'Any 4.600 persones gaudeixen a Tavernes en una nit de sana alegria i diversió.



El Festivern 2012 ja és historia.  “I cap dels prodigis (negatius, clar) que presagiaven els taumaturgs de sempre s’han complit” podríem dir ara jugant amb les paraules de M. Martí i Pol. És a dir que cap incident, cap problema, res més enllà del que és i passa en qualsevol festival musical o concert. Un èxit total.

I realment no hi ha motiu perquè no siga així i més quan, al cap i a la fi, el Festivern és això: música i bon rotllo del jovent assistent. El Festivern és una festa com tantes i tantes, com qualsevol de les centenars que es fan amb motiu del Cap d’Any per tota la geografia estatal i el Festivern és un festival musical, com tants i tants que s’hi celebren al llarg de l’any, si voleu amb el detall especial de promoció de la música en valencià en ser majorment els grups d’ací qui hi participen. I no hi busqueu res més, encara que eixe és realment el problema per alguns.



Aproximadament 4.600 persones han gaudit dels actes del Festivern i de la nit de Cap d’Any. L’ambient espectacular, el comportament de la gent immillorable i l’organització, tant de l’empresa com de l’Ajuntament, sense res a dir. S’ha notat i molt que s’han organitzat millor les coses que l’any passat, s’han posat més contenidors dins del recinte i al voltant, s’ha distribuït l’espai d’aparcaments i d’acampada millor i això ha facilitat el poder acollir més gent i més tendes que l’any passat, s’han donat facilitats als assistents amb dutxes al polisportiu del Vergeret, s’ha millorat la programació festiva i cultural que gira al seu voltant en aquests tres dies d’esdeveniment. 



Ahir dilluns, pel matí, vam escoltar uns comentaris a gent  que volem reproduir i que cadascú en traga les conclusions. Escoltavem com un amic li deia a un altre al respecte del Festivern: “Fa uns anys sempre deiem que este poble era un desastre perquè no hi havia res per a Cap d’Any i tots els joves se’n van fora, a Benidorm o on siga. I ara que, els preparen la festa en el poble, que no han d’agarrar el cotxe, ho tenen tot ací i a bon preu, encara hi ha gent del poble que ho critica. Ara eixos, facen el que facen els que manen ara, sempre ho criticaran i no estaran mai conformes. A mi em pareix molt bé que la gent jove del poble tinga el seu lloc on passar esta nit (la de Cap d'Any) en el poble, sense anar-se’n fora, disfrutant, i sense fer mal a ningú. Si s’embruta, es neteja, com s’ha embrutat i s’ha netejat després de tantes i tantes festes com es fan en el poble al llarg de l’any”.  



Nosaltres pensem que la persona que li reflexionava així al seu amic tenia tota la raó i més quan les critiques que hem escoltat i llegit per la xarxa social sobre el Festivern dels de sempre són infundades, es basen en un posicionament ideològic i són fruit de l’autodi que tenen molts valencians.  Vaja, el que venim dient i que ho repetim: Si el muntatge fóra igual, el mateix però amb Raphael, la Pantonja, el Bertin Osborne i un tablao folcklòric flamenco ( i no tenim res contra el flamenco) tot el que dirien per les xarxes socials serien lloances i bones paraules. Ho vam dir i ho repetim: el problema del Festivern, per a ells, no és la festa, la seguretat i tutti quantti. El problema només rau en que és un festival valencià i que els tira a la cara que altres coses es poden fer, són possibles i del grat dels joves que, de forma majoritària  han demostrat civisme, i educació.

  

Aquest matí, quan encara els últims assistents deixaven la carpa del Festivern, l’equip de neteja començava les tasques. Cal dir que no s’ha netejat la zona d’acampada, es farà només es buide, cosa que segurament esdevindrà al llarg del dia d’avui, perquè des d’aquest matí són molts els que estan alçant el campament per tornar a sa casa.


El Festivern 2012 ja és història. Sense problemas, sense incidents, hem passat una nit de sana alegría, amb pau i bona música. Què es repetesca!
-

25 comentaris:

Anònim ha dit...

Dubtava que aquest any superara el de l'any passat i m'he equivocat, ha estat espectacular. Gràcies a l'organització i al nostre ajuntament. Per cert, no tots els peperets són igual, ahir vaig vore algún/a disfrutar dels concerts, però clar, sembla que aquesta persona és sensata i no és de les que tiren bilis per la boca... I ara a esperar el Festivern 2013!!!

Robinjut ha dit...

Com bé digueu, com a event musical, cultural, esportiu i d'oci per a la joventut del poble i de fora un 10.
Per la part política i econòmica que ens afecta als vallers, una incògnita donat que uns exageren i altres callen.
Cotorra, no cal que demanes que es repetisca, saps que al Festivern encara li queden dos anys més a Tavernes, encara que no havera estat tan exitós com així ha estat.
Ara bé sembla necessària la contraprestació dels organitzadors cap a tot el poble, no sols als que tenen bars i lloguen pisos, pues són aquells primers els que fan el gran negoci i ho paguem entre tots.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sense ànim de polemitzar - no és dia avui de polèmiques - t'agraïm el don que ens atribueixes de l'endivinació i que digues que ja sabem que el Festivern estarà dos anys més a Tavernes quan això no ho sap -i t'ho podem assegurar- ni el Sr. Jordi Joan. De tota manera, no és cap petició és un desig. Pel bé dels joves i perquè no patesquen inseguretats eixa dia per la carretera.

I sembla ser que la contraprestació de l'organització està ben clara i tu la dius: hi ha gent que ha vist millorat el seu nivell de negocis, s'han mogut diners a Tavernes, i hem tingut events esportius i culturals per a tots. Una altra cosa és que alguns es giren d'esquena.

I en aquestes coses - i sense ànim de polemitzar i perquè reflexiones- com són actes tipus matinals moteres, torneigs de futbol com el Cofuba, competicions esportives a l'estiu en la platja i poble, Mig Any Faller a la platja, Nit de Sant Joan; processons i actes de confraries, concentracions moteres a la platja, Festival Sete Sois Sete Luas, concerts de la banda a la platja i al poble... i pare de dir-ne, que te'n dire més de mil! es fan sempre per a la gent del poble i els de fora, siga estiuejans o gent que ve a vore'ls de fora, i mai ningú ni cap partit en cap dels 30 anys que portem d'Ajuntaments democratics ha demanat gastos ni s'ha preocupat d'exigencies com fan alguns ara amb el Festivern perquè tothom sap que això entre dins del joc d'organitzar els events. I tots els vallers i valleres no van ni hi participen en totes les coses que he esmentat, pero també ixen dels seus importos.
Per tant menys demagogia en el tema o que ens diguem quina es la part economica que afecta i ha afectat de fa anys tots i cadascun dels actes que hem esmentat i els molts i molts que ens hem deixat d'esmentar.

I ací es tanca eixe tema. Però ja hi ha prou de demagogia bàrata preguntat per un acte, perquè es de musica en valencià, i callant pels demés.

Anònim ha dit...

No puc valorar el Festivern perquè no he assistit però vull saber que ha costat. Un Ajuntament que s'autoqualifica transparent cada vegada que ens convoca a la Casa de la Cultura per informar de la seua gestió hauria de dir-ho.

Anònim ha dit...

Robinjut, com diu un fragment de una bona cançó dels Metall i sò, "fins el pardal estic i de (tu), aborrit" ... ets un amargat, res mes a dir.
Visca el FESTIVERN, per molts anys!!! I benvingudes siguen totes aquelles activitats, públiques i privades, que fan que la gent puga sentir-se viva en un moment que molta gent ho passa malament. Jo anime a l'Ajuntament i a Jordi Joan com alcalde a generar accions que facen que el poble estiga viu, per molt que li pese a quatre amargats com tu que sempre esteu posant pegues. Només dir una cosa, tu que parles del retorn, a cas saps que val un minut a la TV, doncs eixe minut en el que ha aparegut el nom del nostre poble, o millor, quin preu té al sentiment de tanta gent que, com Jo, hem disfrutat d'un cap de setmana genial. ROBINJUT, GO HOME!!!

Anònim ha dit...

Li diré a l'anonim de les 15'29 que no sé quin interés te a saber el que ha costat el Festivern.

Yo li pregunte: Vas anar a la concentracio motera de l'estiu en la platja? Segurament no ¿Teens interés per saber que li va costar a l'Ajuntament la concentració motera a l'estiu a la platja? Supose que sí, com tens interés en saber el Festivern.

Pues t'ho dic: l'Ajuntament va pagar per l'exhibicio de motos, ¿li diuen Ricardo Zamora? 2.000 euros, damunt va pagar les ambulancies, i les hores extres de la brigada preparant el lloc, i les hores de la policia local i l'enganxe de la llum.

Seguim. Tu participes en alguna confraria? Segurament no. Pero igual que fas amb el Festivern voldras saber que li va costar a l'Ajuntament la grua per retirar els cotxes? Jo t'ho dic, 3.000 euros.

I així podriem seguir, pero en aixó te raó la Cotorra, l'Ajuntament ha de pensar en tots i per desgràcia o sort fa front a coses que són dee molts, però no de tot el poble, i ho paguem tots amb els impostos.

Jo estic segur que el Festivern ha costat menys que la concentració motora (AVISE: NO TINC RES EN CONTRA DELS MOTEROS. VAIG A VORE-HO I PARTICIPE. ES UN EXEMPLE).

Jo també demane que es diga que ha costat el FEstivern, pero que es diga de tot de tot el que paga l'Ajuntament per col·laboració en entitats locals i a quans afecta. Igual alguns demanaran de seguida que no es diga.

I jo també pense com La Cotorra: si fora un festival de folkloriques, de copla i de flamenco tots els que parleu tant callarieu la boca i no vos preocuparia de quan costa.

Anònim ha dit...

no tinc res en contra del festivern pero encara esta tot brut, quan pensen eixir a netejar?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho hem dit molt clarament: que no s'ha netejat la zona d'acampada perquè al llarg del dia d'avui s'havia de buidar de tendes.
Per tant, la neteja es farà a partir de demà pel matí.

tristras ha dit...

No he anat al Festhivern però sòc conscient de que la cultura val diners! He sentit parlar de que no hi ha una reportació econòmica al poble perque la gent que ve no es gasta diners i ho trobe molt estupid. El poble este cap de semana ha estat viu, ple de gent i a més civilitzada! Açò no és la Fórmula 1 i al meu parèixer no es fa el Festhivern per a guanyar diners al poble, es fa per a fer cultura i tal i com he dit abans, la cultura val diners. No sé qué ha costat el Festhivern ni sé que costen mooooltes altres coses que es fan a Tavernes, però si que tinc clar que preferisc que els diners s'utilitzen per a events com el d'aquest cap de semana i no per a moltes altres activitats arcàiques que es realitzen. Queda clar que les queixes són per motiu ideològic.

Robinjut ha dit...

Sense ànim de polemitzar, dir que per a demagògia barata la de barrejar events d'associacions sense ànim de lucre amb altre que per molta cultura i valencia que promocione, es primer que res un NEGOCI PRIVAT. Cal saber raonar de dos coses que no tenen res a vore en un mateix contexte. I si, dic jo que el negoci es bo per a alguns vallers, pero si eixa es la única contraprestació al poble es mal negoci per a la majoria per la despesa que li suposa a l'Ajuntament. Fent les coses així jo no recolze ni el negoci del Festivern ni el del Macrocasino a Madrid, sense entrar mes enllà de lo econòmic. Crec que no jo sol, tambe altra gent pensara igual i no necessariament essent antitripartit ni de dretes. Anomenem a cada cosa pel seu nom i ens entendrem.

Robinjut ha dit...

Moltes gràcies per la teua informació pressupostaria, anònim de les 16:54.
Ara jo et pregunte, quants diners van guanyar els moteros, confraries i demés associacions als events que els va recolzar l'Ajuntament? I els del Festivern?No se si voldras contestar això. Ja ho he exposat moltes vegades que no es = associació que empresa ni ànim de lucre que altruisme. Es veu que es boteu eixe renglo quan llegiu, i així seguiu barrejant churras con merinas.

Robinjut ha dit...

Xic, ho sent si estàs aVorrit, haver anat al Festivern, a lo millor no aplegares als 25 € d'entrada apart del que ja t'ha costat a traves de l'Ajuntament . Per això mateix que molts ho passen mal millor moment per a compartir els guanys d'Obrint Pas entre tot el poble (no ens podien deixar entrar debades a tot el poble perquè la carpa no era prou gran). Jo no pose cap pega, això es feina del PP i del tripartit no vore'n cap. Com que ningú d'ells em dona ni donarà de menjar, no tindré eixa preocupació. Jo també ho he passat molt be este fi d'any, encara que no mire massa C9, per lo del que val 1' de TV, a eixe canal esta prou devaluat. Falsos progrés nacionalistes, GO HOME!!!

Anònim ha dit...

Ja hi ha algú que diu el que es gasta l'Ajuntament amb moters o confraries. A veure si ara, per exemple, ens diuen que gasten en Falles, futbol o Banda de Musica. I que diguen que ens ha costat el Festivern. Voler saber el que ha costat no és estar contra la cultura ni contra els músics valencians.

Anònim ha dit...

"això es feina del PP i del tripartit no vore'n cap".

Redimonis, Robinjut, tu també gastes la paraula TRIPARTIT?
¿Tibi quoque filius meus? Si això l'únic que ho gasta és el PP i mal fet perquè no hi ha tres partits sinó dos. Karina no pertany a cap partit, és no adscrita. I tu no seràs del PP, ¿veritat?

El disculpe que no ho sapies, com el disculpe tambe que desconegues que el Fstivern va ser un dels punts del noticiari de "la Sexta", i no només de Canal9, que si fora com cal, li hauria d'haver dedicat un programa especial. Sembla ser que tu només veus Canal9.
Que no passa res home, que ho pots fer...

Anònim ha dit...

No et vaig a dir més números, sino una altra visió sobre el tema.
El debat no crec siga, com vols fer tu, quants diners guanya una entitat o associació local, TAMBÉ PRIVADA no ho oblidem, sinó quants diners no es gasten els socis de la seua butxaca i els paguem entre tots per tal que els membres de les associacions tinguen les seus aficcions cobertes. O siga, quants diners no posen de les seues butxaques per fer les activitats que ells volen i del seu gust. És que al final sembla ser que Papa Ajuntamiento ha de donar cobertura a tot. I això no potser.
El cas de les associacions i entitat no és el mateix que una empresa privada, amb un objectiu clar de negoci, i arrisca i pot guanyar o perdre. En les associacions o entitats el debat no és l’objectiu de fer negoci ni que guanyen i ingressen en caixa, sinó que no arrisca, no posen de la seua butxaca i els ho paguem els demés, via Ajuntament, perquè tinguen la seua afició coberta.
La cosa no la critique, és el model que tenim i així es funciona. I si s'ha de canviar, que es canvie, fora subvencions a tots i endavant.
O siga, Robinjut, tu també mescles xurres i merines o, si vols, confons la cansalada amb el magre del pernil.
I finalment pensé que l’únic que esteu (estem) fent tots és fer-li el caldo gros al PP, que és qui ha demanat comptes del Festivern quan ells mai no n’ha donat mai compters de totes les folklorades i demés que ens ha fet aquests anys del seu govern. I ho fa només perquè és un acte valencià (catalaniste diuen ells i els seus. De risa) i per res de seguretat i altres escuses. I tots els demes, fins i tot gent “d’esquerra” fent-los el caldo i demanant el mateix.
Una exemplea encara que en puc dir molts d’aquests anys darrers: ¿Quant ens dirà el PP que li va costar en telefonades, muntatge, autobusos, etc. aquell programa “El Beso i la Flor” de Canal9? O un altre: ¿quants diners fora de conveni i fora de pressupost es va gastar el PP en autobusos per dur equips esportius i associacions de la tercera edat i ames de casa ací i allà en epoques electorals?

Robinjut ha dit...

No se que tindrà a vore llevar subvencions a entitats altruistes i que miren pel be comú amb afavorir a certes empreses, que també poden treballar indirectament pel be comú pero com tota empresa la primera finalitat es el guanyar diners. Evidentment els socis d'associacions els venen be les subvencions i cessió de serveis i instalacions pero no s'emporten cap benefici a casa, i es tasca del govern de torn subvencionar les activitats culturals o d'interes públic, no els saraos. Per això quan un club o associació justifica una activitat ha de fer-ho amb factures i per despeses de desplaçaments, material o dietes controlades estrictament per llei, cosa que intervenció mai es bota. Obviar taxes o despeses publiques per part dels polítics es altra cosa, jo diria inclòs denunciable i que s'haja fet sempre no vol dir que ben fet. Es molt graciós que ens botem la llei segons d'on vinga l'aire, pues també es bo culturalment el circ o les fires i crec que si paguen religiosament les seues taxes, aigua i llum, com tota empresa privada. I les associacions NO son entitats privades son d'acces públic, pot entrar qui vullga, a treballar clar, no a guanyar diners. L'any que ve que fajen una fundació com s'estila ara i a treballar debades per al Festivern. Que arrisquen? Ja,ja,ja. 3 o 4000 persones a 25 € amb tota la infraestructura pagada? Jo també vullc eixos negocis, com la els bous que feia el PP on si hi havia pèrdues es tapava i no passava res. Ja esta be de permetre eixos abusos pagats pel poble, siga del color que siga!!

Robinjut ha dit...

T'agraisc ells comentaris polítics i no entrar a debatre la qüestió de frau econòmic al poble. Entenc que dones la raó. Per suposat que miraré la TV que vulga tant les del PP (TVV) com les del PSOE (la 6).

Anònim ha dit...

Tota la infrastructura pagada?
ja ja ja... tu flipes per un tubo!
tots els grups i cantants, llum, equip de so, ambulancia, segurates, permisos, propaganda, la carpa que val un ou i part de l'altre, equip generador-transformador de llum... tot en contractes firmats i segellat.
I si plou o neva i la gent no va molta com a Benifairo, a pagar a tocateja l'empresa organitzadora com va passar a Benifairo. Tu parles parles i no saps que parles.
I vull recordar que l'Ajuntament es un col·laborador i si col·labora vol dir que algo posa de la seua part, com es cedir instal·lacions i el benefici es fer un acte per a tot el poble, que esta en el poble i no es mou ningú de casa, no agafa el cotxe. ARa això per a tu no es beneficios per al poble. preferixes que la gent jove se'n vaja per ahi i si en mor alguna, uno menys per a la xifra de paro.
I el recorde que les associacions no tenen l'accés lliure, tenen els seus estatuts i poden prohibir-te que sigues soci i formes part encara que no és habitual ho poden fer.
I ara amb eixes frases del final del teu escrit busques autojustificacio de totes les tonteries que dius. Va que el vegem vindre. Anti FEstivern declarat i pepero mal dissimulat.

Anònim ha dit...

Res a dir del Festivern. Però,... la nit de cap d’any, a la Plaça de l'Ajuntament, més de cent persones ens quedarem esperant a que sonara el rellotge de l'Ajuntament. És un indicador d'abandó, de que donen igual algunes coses importants. Rectificar es de savis. Els nostres governants haurien de tindre en compte el proper any que el poble està composat de diferents grups i col.lectius amb inquietuds diferents però totes elles legítimes

Anònim ha dit...

Jo comprenc el malhumor d'eixes persones i efectivament, supose que serà un despiste de la regidoria de Festes, però de tota manera trobe que seria interessant una iniciativa global pero no de l'Ajuntament sinó dels bars de la plaça per animar la gent que no tenen edat de Festivern i tindre un lloc alternatiu per sopar, els que vulguen, en eixos bars i passar unes horetes després del cava i raïm de festa a la plaça.
Ho faran els bars de la Plaça el vinent Cap d'Any?
Perquè jo mire que les campanades només són l'escusa perquè la gent es reunesca i faça un poc de festa que anime la tristor de tants retalls que estem patint.

Anònim ha dit...

M'he llegit els comentaris i arribe a la conclusió que ha sigut un exit económicament parlant, s'han beneficiat bars, forns, tendes de comestibles, lloguers d'habitatges, etc... Tots paguen els seus impostos, excepte el llogaters d'inmobles (excoguem-ne honroses excepcions), esta última modalitat ja ve sent molt habitual en TAvernes, ja que s'ha posat de moda en falles, festes patronals, etc.. llogar inmobles, quan tingam un cas ARENA en algún "casal" del poble ixirem en CANAL 9. Mentre tant, felicitar als organitzadors del FESTIVERN 2013, exemple de legalitat i bon fer, i encara que hagues costat diners, QUE MILLOR QUE EN CULTURA!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb això que dius sobre els llogaters d'immobles a colles d'adoslescents, però crec que més que demanar a l'Ajuntament que vigile i actue, que ho ha de fer quan els sorolls i la disbauxa se'n van més enllà de les hores permeses, som els pares que tenim fills/filles entre 12 i 18 anys els que hauríem d'actuar i vigilar més tots aquests afers.
Tots sabem que es mou i cou en les cotxeres, en quines circumstàncies es lloguen els baixos i moltes coses més, però tots o quasi tots mirem cap a un altre costat.
I després no és precís que arribe un fet tan gros com el Arena de Madrid, perquè hi ha moltes coses que els joves no haurien de fer i tastar a eixes edats, com per exemple l'alcohol, i tots som conscientes del que passa.
No podem dir-li a l'Ajuntament: vigila, actua i nosaltres quedar-nos tan tranquils, quan és nostra la responsabilitat dels fills menors d'edat, no l'Ajuntament.
I no volia arribar tan lluny, però ja que estic ho faig: Si coneixem que el lloguer del baix no és legal, hi ha procediments per actuar, bé siga davant Hisenda o davant la Generalitat.

Mare ha dit...

He de dir que, com a mare d'adolescent del poble, estic ben contenta i agraïda amb l'ajuntament i amb l'organització del Festivern. Per segon any consecutiu no he hagut d'estar patint per si el meu fill pujava a algun cotxe per anar a buscar la diversió que es necessita en eixa edat. Tant de bo siga una iniciativa amb continuïtat, perquè ell ha gaudit d'allò més i jo (i crec que moltes mares i molts pares pensaran com jo) he pogut estar tranquil·la.
Ànim a iniciatives com aquesta que fan que el poble siga molt més atractiu per a la gent d'ací i la que ens visita de fora.

bonic ha dit...

pero qui li pot llevar tot el dret a l'ajuntament de Tavernes en invertir en juventut i cultura. No hem vist la millor juventut valenciana actual, la que revindica un nou model de societat i ací a Tavernes sense trencar res per a una concentració com aquesta en quan a magnitut. Compareu en ARENES i altres històries. Segon la cultura, sentir a Pau es un luxe com Raimon, Lllach, estar amb el botifarra es vore la cant valencià picaresc, quina cultura amb Miquel Gil repassant tots els pals de la música i el seu referent a la maditerrània. I obrint Pas, quin gust d'scà qu feu que el meu fill no anara al tecno de Gandia i deixara el cotxe per a altres ocasions, tot per uns patriotes musicals, per una cultura solidaria que anem guanyant. La resta, sense perdó, excuses de mal pagadors, treballadors contra la cultura pròpia que fan que Espanya per boca torpe d'ells i elles estiga lluny de defensar la nostra cultura. Més llegir i mes viure en valencià. VISCA LA CULTURA VALENCIANA. Gr'acies per tant FESTIVERN, mireu si podeu estar en totes les estacions.

Anònim ha dit...

A vore una cosa, es que no ho estic entenent... Governa el PP durant anys i anys, no donen comptes a ningú, presenten els actes que volen, consideren o els agraden (cal recordar que Arévalo anaven a pagar una pasta) i ací no passa res, ara governen les esquerres i ja tenen que explicar-ho tot en pels i senyals, home que hi haga transparència no vol dir que tinga'm que viure avasallats... Ara hi ha un govern amb un nou estil, presenta la cultura valenciana com a canvi del que els seus antecesors presentaven (cultura castellana rància), conte que dic rància (Bertin Osborne, Arevalos, etc... Afins al PP) i no pretenc posar-me amb la cultura d'altres pobles, dels quals sóc admirador. Entenc que els adeptes del PP li foten canya al Festivern, amb ningún altre motiu que desprestigiar al govern del Sr. Jordi Joan i perquè no tenen res més a fer, ja que la seua única oposició és anar a vore que li pot traure... En fi, agraït al nostre alcalde de que es preocupe per fer actes i si aquestos van relacionats amb la potenciació de la NOSTRA cultura millor que millor, que per defenestrarla ja tenim d'altres i no cal anar fora per trobar-los (eh PP!!!)...