L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 5 de gener del 2013

Els valldignencs donem una lliçó de solidaritat i aconseguim omplir “300 caixes solidàries”, les quals ja han començat a repartir-se a Tavernes


Els valldignencs, units, ho hem aconseguit. Ahir divendres van començar a ser distribuïdes des del local de la Creu Roja, i per una decisió presa per aquesta entitat i Càrites Interparroquial, les 300 caixes d'aliments per a les famílies que més ho necessiten a la Valldigna. Sobre unes 1.000 persones seran beneficiades en un dia tan assenyalat com els dels Reis d’Orient, que enguany, en llur visita a la nostra ciutat han portat un plus de generositat i solidaritat.

Més de 30 entitats s’han sumat i s’han esforçat per aconseguir l'objectiu, totes en un pla d’igualtat, i cadascú segons les seues possibilitats, participant en un conjunt d’esdeveniments i activitats al llarg de tot el mes de desembre de 2012. 
 

Cadascuna de les 300 caixes han estat completades amb 15 productes distints (pràcticament totes iguals), com ara arròs, pasta, llegums, conserves diverses, oli, llet, sucre, sal, galetes, tomaca en pot, cacau soluble, suc, farina, xocolate i formatge en porcions. Cal indicar que una vegada completades totes les caixes, encara han sobrat centenars de quilos d'aliments, principalment d'arròs, pasta, llegums, galetes, etc i que han quedat dipositats en el magatzem de Creu Roja, fins determinar la destinació final.

Els diners recaptats al llarg de tota la campanya, tant per la venda de les paperetes per al sorteig de les 110 obres donades pels més de 70 artistes de la Valldigna, com pels tiquets per a la paella solidària han sumat 3.050 euros. Dels quals 2.300 han estat destinats a la compra d'aliments per a completar les caixes amb més diversitat de productes, i per a cobrir les faltes que s'hi han donat –oli, conserves diverses, sucs, cacau soluble, formatge en porcions, xocolate, etc. així com per a cobrir part de la beguda, gots i coberts per a la paella solidària, i el berenar que va tenir lloc el dia de la cloenda de l'exposició. Quedà un romanent total de 750 euros que es vol destinar, si no passa res, a la obertura d’un menjador social a la Valldigna. Totes aquestes dades, amb els seus comprovants, poden ser consultades per qualsevol directiu de les associacions, clubs esportius, partits polítics i d’altres entitats participants prèvia sol·licitud i en representació de l’entitat.
 

La persona que ha mogut tota la campanya, Raül Gil, ha agraït a tots els veïns i veïnes, artistes valldignencs, entitats, empreses i altres persones que, d'una manera o altra, hi han col·laborat i aportat el seu granet de sorra per a fer possible que l'objectiu de les 300 caixes haja estat aconseguit. L’eslogan era: TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM i s'ha convertit –per a orgull de tot un poble que s'ha bolcat– en rotund i indiscutible: Els valldignencs units, ho aconseguim.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Me gustaria que esta iniciativa dure lo que la crisis. No solo sepasa
hambre en Navidad

Un Jubilàt ha dit...

La solidaritat es molt important,sobretot en els temps que corren, però no oblidém que no sols hi ha que viure d'almoínes,hi ha que lluitar per la justicia social.

Robinjut ha dit...

Us invite a fer una reflexió, només donant a Càrites o Creu Roja el que ens estalviariem de tindre un consum responsable en general, i en l'alimentari en particular. Per a una població com Tavernes s'estima que malbaratem 300.000 Kg de menjar en bon estat al fem. Podeu llegir l'enllaç sobre l'estudi on diu que del menjar que ens sobra a Europa menjaria el 3er mon i que les famílies en som responsables directes del 45% del desaprofitament del menjar:

http://revista.consumer.es/web/ca/20130101/actualidad/tema_de_portada/76979.php

Una nova forma de solidaritat és possible fugint del consumisme com a sistema econòmic, no li donem tota la culpa a Mercadona i altres que malbaraten aliments.

Robinjut ha dit...

Pots corregir per a que s'entenga millor, quan dic 300.000 Kg. de menjar són 300.000 Kg. per any. Gràcies

Estruch ha dit...

I nosaltres deguem d'agraïr-li a Raül i a la gent com ell les seues inciatives, que ens fan moure als demés, perquè es molt facil fer caritat desde la cadira, però més dificil posar en marxa incitives com esta que porten un muntó de faena.