L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 11 de gener del 2013

El PPSOE cavalca de nou: ¿Inicien negociacions per a reduir els diputats o estudien la manera de continuar amb el bipartidisme?


El portaveu de la Generalitat, José Císcar, del PP, ha confirmat avui que el PP i el PSOE han començat negociacions per a reduir el nombre de diputats autonòmics. Aquestes negociacions o converses només s'estan duent a terme en l'àmbit dels dos partits majoritaris, el PP i el PSOE.

La proposta del PP és reduir de 99 a 79 el nombre de diputats en les Corts Valencianes i al mateix temps disminuir al 50% els vocals de la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), el Consell Valencià de Cultura (CVC), la Sindicatura de Comptes, el Consell Jurídic Consultiu (CJC), el Síndic de Greuges i el Comitè Econòmic i Social (CES). No cal ser molt llest per entendre que, amb aquestes mesures, els perjudicats seran els partits minoritaris que tindran menys opcions i més difícil i complicat per a estar presents en les Corts Valencianes.

Les negociacions estan en una fase inicial i la iniciativa comportaria la reforma de l'Estatut, que ara fixa un mínim de 99 diputats en les Corts. Per a canviar-lo, així com les lleis reguladores dels òrgans estatutaris, cal majories qualificades i per tant cal el pacte PP-PSOE.

Els socialistes d'eixida - ¿com amb l'OTAN? – diuen que no accepten la retallada de 20 diputats però sí estarien disposats a una reducció de 10. Això ens tornaria a les Corts de 89 diputats, com era fins a la la reforma de l'Estatut del 2006 ( o siga, fer i desfer la faena del matalafer). I no caldria modificar la llei electoral, que encara parla de 89 diputats, i els dos partits eludirien el debat del llistó electoral del 5 % per a accedir al Parlament. O siga, com sempre han fet i han actuat els del PPSOE ho deixarien igual, i els partits minoritaris amb l’exigència del 5% dels vots ho tindrien com sempre complicat per entrar a Les Corts.

El PSOE sap que si pacte aqueixes concessions amb el PP, s’haurà d’enfrontar a les dues minories, Compromís i EU. I en l'horitzó no tan llunyà tenim les eleccions autonòmiques, i aqueix pacte estatuari PPSOE pot portar la seua cua: si els socialistes van tibant la corda del desacord amb Compromís i EU, i aquesta al final es trenca…

I mentrestant, la reforma de l'Estatut Valencià segueix sense avançar a Madrid. Sí, ja està en el Congrés, i la reforma de l’Estatut vol equiparar les inversions de l'Estat a la població real del territori valencià. Però Rajoy i el PP nacional no estan per recolzar aqueixa reivindicació: sembla ser que prefereixen que els valencians ens mantinguem a la cua de les inversions i a la cua dels diners transferits.

I mentre la reforma està aturada, i és cosa que sí hauria de preocupar-los i ocupar-los el temps, perquè els valencians estem discriminats respecte a la resta de les comunitats, el PP i el PSOE valencià ja veieu, amics lectors i lectores de la Cotorra, de què es preocupen.
-


8 comentaris:

Robinjut ha dit...

Com que cap comentari?
I tant que en caben, pero no els posen.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si el comentari és irrelevant i no aporta res....

L'equip de "La Cotorra de la Vall" moderarà els comentaris i es reserva el dret a publicar els que aporten novetats, punts de vista diferents i/o qualsevol dada, fet o circumstància que millore la informació oferida.

Robinjut ha dit...

Això ho hauria de dir "la clientela", modestos. A lo millor aporta punts de vista que molts no coneixen i de segur que millora la vostra (sesgada) informació.
D'altra banda, podria dir-te de molts comentaris a la Cotorra que tela marinera del seu interés i el que aporten, però es veu que com us fan gràcia...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Quina clientela? Ací no tenim "clientela" que vinga o s'acoste a La Cotorra per vore que "hay de lo mio", perquè no és el nostre estil ni repartim res. Això ho deixem per a bufa nuvols i altres.
Ací el que tenim és ganes i desig d'informar i podem assegurar-te que quan un comentari aporta novetats i amplia informació, el publiquem.

El problema no és nostre si alguns es dediqueu més en els comentaris a buscar els cinc peus al gat que a informar o ampliar punts de vista. A tu ¿o vosté? no negara que li'n publiquem molts.

I gràcies per això de "modestos", perquè realment ho som, però fugim de les falses modèsties. En el poble sabem cada blog on està i qui blog informa i qui manipula i nomes busca la crítica per la critica, sense informar de res del poble, només llenya al mono que és de goma (nomes cal vore de les tres cuatre noticies últimes que nosaltres publiquem, si les publiquen).

I devem ser molt bons i sabem enganyar molt a la gent perquè sobre donar informació "esbiaixada" ja veus... a dia d'avui les entrades que tenim, perquè ací no les amaguem les visites, cosa que si fan altres. I no pensem que la gent siga tan "tonta" i es deixe enganyar.

Per continuar amb la modèstia: Alguna cosa té l'aigua quan la beneixen... alguna cosa tindrà La Cotorra quan és, de lluny, el blog més visitat dels que es preocupen de la cosa política i pública de Tavernes.

Salutacions

Robinjut ha dit...

La "clientela" o clients, com veus, entre cometes som els usuaris que participem al blog, lectors o comentaristes, no vullgues vore fantasmes on no hi han.
El que no posava entre cometes era el de modestos, donat que no cal ací usar la ironia perquè ja ens coneguem tots massa, només cal llegir-te el final d'autobombo amb el nombre d'entrades. Del numero de comentaris no dius res, molt poca participació (deixeu) al blog, sobretot sempre que es critica cert sector polític. Encara deurieu agrairme cada vegada que us anime el cotarro/Cotorra.
I com be dius, la gent no es tonta i distingeix la tàctica ventilador d'escampar fem, fent honor al nom del blog i la de la Cotorra, que també fent el mateix honor, només sap parlar del que li han ensenyat, com els lloros, només repetint el mateix que l'amo,sense parlar del que volen saber altres.
I si, sou els que mes informeu i per tant també els que mes es deixeu per informar, quan per motius d'avantatge polític inclòs deixeu per escriure fets que després critiqueu públicament (p.e. Cavalcada). Es el preu de la política actual i el de ser el blog d'un color polític, per lo que d'entrada ja esteu condicionats no sols pel partit sinó inclòs en el vostre cas pels socis de viatge.
I si només sou bons pels números absoluts dir-vos que també a Tavernes la majoria son catòlics, fallers i futbolers i em podríem dir d'eixos colectius defectes i mancances a manta (sense cap acritut, com diu J.J.). En la quantitat no es troba sempre la qualitat, per a tindré qualitat el primer que cal es ser lliures i d'aixo per ací aneu prou justetets.

una fósfora de Robin ha dit...

NO se cotorra com et fiues amb ROBIN, al meu entendre hauries de convidar-lo al cafe de la plaça després dels plenaris, per la col.laboració que et fa i segon per aque et diguera i presentara a cadacomensal que sopa després del plenari en esta estupenda cafeteria tota Plenade Persones. Es una sort tindre la Cotorra i el contrapunt total del ROBIN, QUE FURTA ELS POBRES, per nno donar-ho a ningú.

Filòsof ha dit...

Robinjut, com se que saps documentar-te, saps com es deia el primer panflet publicat pels nazis a Alemanya, sí : EL VENTILADOR POPULAR.
Jo personalment et tinc en compte, però no sé si tu tens en compte la situació de Tavernes i com esta actualment el poder. Per això entén que ha costat molt arribar a l'alcaldia i saps perfectament que poc poder és donada la intervenció i les arques públiques. Per això respecta que l'alcalde i els grups que li donen suport tinguen uns senyors que li escriguen. Ja que LA RESTA NO HO FA. Comparar per tant Cotorra amb Ventilador, comparar, després del plenari d'avui, Alcalde i Exalcade pot ser ofensiu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No ens agrada tant jugar al frontó, però bé....

Sempre ho hem dit i mai no ens hem amagat: som un blog polític, amb una ideologia clara que des de fa uns anys té una referència concreta en un partit valencià, per sort per a nosaltres i el país, i que pensem no coincideix i està molt lluny de la seua.

I no faça com fan alguns: no es crega això que només diguem i repetim el mateix que l'amo.
Ara, el que no farem (seria de ser babaus) es tirar-nos pedres a la nostra teulada i autoflagelar-nos.

Tampoc farem mai confrondre ideologia amb falta de respecte, bones maneres i actuar educadament front les persones que siguen rivals polítics. I ja no parlem ni de familiars.

I diguem rivals, i no enemics, no considerem enemics a ningú. Per damunt de tot estan les persones, cosa que no veiem en altres llocs que vosté sol frequentar. Tots no som iguals, ni tan sols pareguts, i això vosté ho sap.

I no som bons només pels números, sinó pels continguts. Els números són conseqüència dels continguts i vosté si ens llig és per això, per la qualitat dels continguts, i això és perquè som lliures, ningú no ens mana res.

Tot el demés, ja és fum de canya. Sense acritud.