L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 22 de gener del 2013

Compromís reclama al govern valencià del PP que explique en què s’ha gastat els 1.300 milions del fons del Banc Europeu d’Inversions (BEI) destinats a rehabilitar col·legis públics.



El grup parlamentari Compromís ha remès una carta al Banc Europeu d’Inversions (BEI) i una pregunta al Parlament Europeu, a través de l’eurodiputat Raül Romeva, per tal d’esbrinar si la Generalitat Valenciana ha justificat les despeses de diners del BEI destinats a projectes de construcció i rehabilitació de centres educatius des del 2006.

Compromís vol saber, i ho ha preguntat en Les Corts Valencianes, on han anat a parar els fons concedits del BEI en els últims anys i que el Consell del PP hauria de destinar a la renovació de centres educatius. En pocs mesos s’ha desplomat el sostre de dos col·legis i s’ha enfonsat el sòl d’un aula d’un altre (vore fotografia), causant ferits i les associacions de pares d’alumnes denuncien constantment centres que no tenen les mínimes condicions per a la docència.

El BEI ha posat a la disposició del govern valencià del PP en els últims anys 1.300 milions d’euros per a la rehabilitació de centres educatius. L’any 2006 el BEI va aprovar un crèdit de 500 milions d’euros per a construir i rehabilitar centres educatius. En 2008 el BEI finançava amb 300 milions el programa “Crea Escola” destinat a la renovació d’escoles d’educació primària, secundària i de formació professional i el 2010 concedia 500 milions per al projecte “València Centres Escolars III” per a la planificació, construcció, rehabilitació i extensió de 260 centres de preprimaria, primària, secundària i de formació professional.

Compromís vol saber en que s’ha gastat el govern del PP eixos 1.300 milions d’euros, perquè hi ha col·legis que s’estan caent a trossos i “és evident per a tothom que, malgrat les campanyes publicitàries llançades des del govern del PP, l’estat dels col·legis del nostre sistema públic és lamentable”.

La comunitat educativa està escandalitzada per l’estat dels centres i el govern del PP ha de donar moltes respostes sobre la destinació de tots aquests fons europeus per a la rehabilitació de col·legis” ha conclòs Compromís.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

1.300 milions a una mitjana d'1 milio d'euros per centre per a millores i rehabilitació són 1.300 centres millorats. ¿On estan els centres afectats?

¿Que 1 milió és poc? 2 milions per centre, o siga, 650 centres rehabilitts i millorats. ¿On estan eixos centres?

Parlem de millorar, rehabilitar i no construir. Com a detall: El nou institut va costar sobre els 7 milions i l'escoleta de la platja 200.000 euros.

Amb 1.300 milions es poden fer moltes coses en construcció escolar. Ja vorem, si finalment Compromís té la informació, què ha fet el PP amb ells.