L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 de desembre del 2012

TEMA DEL DIA: Els canvis en el Convell valencià són simplement cosmética. L’oposició exigeix a Fabra canvis més profunds, sobre tot en les formes de governar o que convoque eleccions avançades




El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha fet canvis al consell  després de la dimissió de Jose Manuel Vela per una suposada filtració a Blasco, que ni dimiteix ni renuncia res. Fabra ha reduït el nombre de conselleries, de deu a vuit i ha fet fora Lola Johnson, consellera de Turisme, i Maritina Hernández, d’Agricultura, mentre incorpora a Manuel Llombart a Sanitat, que fins ara dirigia Luis Rosado, i Asunción Sánchez a Benestar Social, en compte de Jorge Cabré. El vice-president José Ciscar assumeix ara també la conselleria d'Agricultura, i continuarà com a portaveu del consell.

El nou govern el formaran vuit conselleries: Ciscar serà vice-president, portaveu i conseller d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua; Máximo Buch, conseller d'Economia, Indústria, Ocupació i Turisme; Juan Carlos Moragues, titular d'Hisenda i Administracions Públiques; María José Català, consellera d'Educació, Cultura i Esports; Manuel Llombart, titular de Sanitat; Isabel Bonig, responsable d'Infrastructures, Territori i Medi Ambient; Asunción Sánchez Zaplana, consellera de Benestar Social, i Serafín Castellano, de Governació i Justícia.

L’oposició nomes veu canvis de nom i no de les polítiques que han dut a la ruina a la Generalitat

Els partits de l'oposició valenciana han criticat amb duresa la remodelació del Consell que avui ha anunciat el president de la Generalitat, Alberto Fabra. L’oposició considera el canvi com a “canvi de noms” i no una modificació en les maneres de gobernar. Tant Compromís com EU han coincidit a considerar que són els últims cartutxos del PP abans de vores obligats a convocar eleccions avançades autonòmiques.

El portaveu del PSOE, Antonio Torres, diu que Fabra s'equivoca si pensa que els ciutadans ho voran com un canvi i ha dit que els valencians volen canvis en les formes de gobernar  i no de consellers. El socialista ha dit que cal un canvi molt més profund en les polítiques del govern que ha de començar per la paralització del tràmit pressupostari que s’està donant ara mateix.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat que “es tracta simplement d’una remodelació cosmètica en què no hi ha intenció de canviar les polítiques que ens han portat a la situació desastrosa que pateix el nostre país”.  Per a Morera, Fabra canvia noms i redistribueix competències de les conselleries però manté l’austericidi, les retallades i la incapacitat de reclamar el que és just al govern central. També el portaveu de Compromís ha qualificat d’insultant que amb la situació dramàtica que estan patint tants ciutadans per culpa del seu govern, Fabra haja parlat hui, per a justificar la remodelació de govern, d’unes suposades “noves i favorables circumstàncies econòmiques que afronta la Comunitat Valenciana”.

Morera considera que el temps del PP al front de la Generalitat ha passat i que estem vivint els seus últims moments, i ens trobem amb uns governs que es dediquen a administrar la misèria, no només econòmica sinó també ètica, perquè hem de recordar que el canvi de govern es produeix després de la imputació judicial i dimissió d’un conseller”.

Compromís afirma que és possible una nova forma de fer política que aporte solucions reals per a revertir la situació a què ens han abocat els nefastos anys de govern del PP al nostre territorio.

La síndica d’EU a  les corts, Marga Sanz, ha assegurat que els canvis de Fabra arriben tard perquè ja fa molt temps que el govern es troba paralitzat. Per Sanz, aquest és l'últim cartutxo de Fabra abans de convocar noves eleccions. “L'únic que ha fet Fabra és treure's de sobre els consellers més molestos pels impagaments, com per exemple Rosado amb les farmàcies o Cabré pels dependents”, ha dit Sanz que considera 'lamentable' la remodelació feta en ple debat de pressupostos i creu que no “no és cap solució” i solament un simple canvi de noms on ixen reforçats Buch, Català o Bonig, amb una línia línia privatitzadora i retalladora molt preocupant per a la societat valenciana.
-