L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 20 de desembre del 2012

Tavernes acull una exposició sobre el Fons Valencià per la Solidaritat i els projectes de cooperació que està executant. La mostra detalla el treball del Fons Valencià en el 2011 i el 2012 i es pot visitar a l’Ajuntament de Tavernes (planta baixa) fins el dia 28 de desembre.



L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el Fons Valencià per la Solidaritat, han organitzat una exposició sobre l’entitat i els projectes de cooperació que està realitzant.

El Fons és l’associació dels municipis de la Comunitat Valenciana per la cooperació internacional al desenvolupament. No té ànim de lucre i els seus membres són ajuntaments i mancomunitats de municipis de la Comunitat Valenciana de totes les formacions polítiques. L’Ajuntament de Tavernes es va adherir com a soci del Fons Valencià el 6 d’octubre de 2003.

TREBALL DEL FONS

El Fons concentra els esforços tècnics i econòmics, que cada any fan els seus socis, en el desenvolupament d'iniciatives conjuntes, principalment de cooperació de base municipal, afavorint la participació dels socis en els projectes i garantint la qualitat tècnica, l'execució i seguiment dels mateixos.

L’àrea geogràfica d’actuació del Fons es situa a Amèrica Central i Amèrica del Sud, centrat-se principalment a dos països: El Salvador i Equador; encara que l’acció de cooperació de l’entitat es distribueix en altres punts de la geografia mundial. Els projectes desenvolupats corresponen als sectors: govern i societat civil (municipalisme), dona, desenvolupament rural, aigua, educació...

Les actuacions més destacades en 2011-2012 han estat:

a) Projectes de desenvolupament: “Suport als Governs municipals en El Salvador per mitjà de la Llei de la Carrera Administrativa Municipal”, “Creació dels Consells Plurals” (El Salvador), “Aigua i Governança” (Equador), “Enfortiment de la gestió de les dones autoritats locals amb enfocament d’igualtat de gènere” (Equador), “Experts Municipals Voluntaris”...

b) Programa de sensibilització “Municipis Solidaris”: format per activitats de sensibilització i comunicació que van encaminades a la formació del personal tècnic i dels regidors responsables dels programes municipals de cooperació al desenvolupament, a la sensibilització dels mateixos tècnics i regidors, així com dels veïns i veïnes dels municipis socis del Fons i a la difusió de l’activitat de l’entitat en els mitjans de comunicació i en la societat. Activitats: exposicions, campanya “Ser dona al Sud”, tallers, conferències, jornades de formació...

c) Projectes d’emergència i ajuda humanitària: “Assistència humanitària a la població afectada per la sequera en la Banya d’Àfrica”; “Manteniment d’una escola de xiquets cecs als campaments de refugiats saharauis del sud-oest d’Algèria; “Disminució de la mortalitat infantil en el Catholic Hospital de Mabesse”, al nord de Sierra Leone, i a través de l’ONGD de Tavernes de la Valldigna Solidaritat amb el Tercer Món; i les “Beques d’alimentació Infantil” a Bello, Antioquia Colòmbia.

UNA EXPOSICIÓ PER SENSIBILITZAR ALS VEÏNS I VEÏNES DE TAVERNES.

Del 14 al 28 de desembre està instal·lada a la planta baixa de l’Ajuntament de Tavernes, l’exposició del Fons “El Fons Valencià per la Solidaritat, projectes de cooperació 2011-2012”.

Esta exposició té com a objectiu presentar els projectes de cooperació (desenvolupament, sensibilització i ajuda humanitària i emergència) que el Fons Valencià ha impulsat al llarg de l’any 2011 i altres que s’executen en 2012, per tal que els veïns i veïnes de Tavernes puguen conèixer amb més profunditat el treball que s’està impulsant en cooperació internacional al desenvolupament des del seu ajuntament i a través del Fons.

La presentació de l’exposició es va realitzar el divendres 14 de desembre, a les 11 hores, a l’Ajuntament de Tavernes, i a la mateixa van participar l’Alcalde de Tavernes, Jordi Juan Huguet; la Regidora de Benestar Social de l’Ajuntament, Karina Vercher González; i el Cap de l'Àrea de Relacions amb els Ajuntaments, Comunicació i Sensibilització del Fons Valencià, Esteve Ordiñana Bataller.

- Segons la nota i fotografia oficial del Fons Valencià
-