L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 5 de desembre del 2012

PLENARI DE DESEMBRE: Compromís-Bloc exigeix a la Generalitat del PP que no perjudique més els ciutadans i pague els farmacèutics per evitar nous tancamens.


Compromís-Bloc de Tavernes  presentava una moció al plenari on demanava al Consell del PP que complesca tots els acords amb els farmacèutics valencians, de manera que els ciutadans no siguen els perjudicats. 

Compromís-Bloc exigeix a la Generalitat que complesca els acords perquè no es tornen a donar situacions com les viscudes el mes de novembre, amb un tancament patronal, desproveïment en farmacies i el consegüent malestar dels ciutadans, que han vist com no s’atenien les seues necessitats pels impagaments de la Generalitat, mentre ells paguen al dia els seus impostos.

La moció de Compromís-Bloc indicava que es totalment incomprensible que l’administració, que ha de vetllar per la ciutadania, siga la que propicie amb els seus impagaments una situació de perjudicis al benestar i la salut dels valencians i valencianes.

La moció de Compromís-Bloc va ser presentada al plenari d’anit dilluns i es va aprovar amb els vots del govern municipal (Compromís-PSOE-No adscrits), mentre s'abstenia el PP. Els populars van demanar que se suprimira del text les referències a la vaga de farmàcies i a l’obligació de negociar i complir els acords, en considerar que ja s’estava fent, mentre el text que es va mantindre considerava la Generalitat, governada pel PP, com responsable del que havia passat per no complir-los. 
 
La portaveu Llum Sansaloni recordava que els impagaments havien dut a vora 200 farmàcies als concurs de creditors, mentre un centenar han demanat crèdits i moltes pòlisses no han sigut renovades pels bancs per la poca credibilitat que ofereix la Generalitat Valenciana en els seus pagaments.

El text de la moció recordava que el tancament de les farmàcies va propiciar cues i la necessitat de desplaçament a altres localitat per tal d'adquirir medicaments així com falta de proveïment d’alguns medicament, amb la qual cosa es perjudicava la qualitat de vida del ciutadà, que feia esforços enormes per tal d'adquirir medicaments de primera necessitat.    
-
             

5 comentaris:

Robinjut ha dit...

Parlant de morositat, l'Ajuntament de Tavernes té el dubtós honor de ser 4rt al llistat de consistoris més endeutats per nombre d'habitants de la Safor, amb Gandia encapçalant-lo.
Esperem que tots mirem cap avant i anem baixant en eixe rànking en compte de donar la culpa als demés. Al nostre poble fa moltes legislatures que cap govern ha deixat comptes sanejats als polítics entrants.
I si no, les empreses que vajen a treballar a Simat, on només deuen 33 € per persona.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Tens tota la raó, això ho publica el diari Levante, com també diu que les xifres vénen referides a 31 de desembre del 2011, només 6 mesos després de la presa de possessió de l'actual govern municipal.
Crec que ja saps el que volem dir, i si no ho saps, consulta-ho que ací hi ha bastants articles on explica quina és la situació heredada del PP i qui va deixar eixe deute.
Nomes recordar que a juny del 2011 el nou govern es va trobar amb el 90% del pressupost ja gastat.
I tin en compter que no s'ha inclós encara el deute ICO del primer semestre del 2012, obligat a fer-se per pagar els 3 milions llargs de deute que va deixar el PP sense consignar.

I ja ho saps "justificatio non petita, acusatio manifesta". Tu ho dius: "...anem baixant en eixe rànquing en compter de donar la culpa als demés". O siga ho tens ben clar qui té la culpa d'eixe deute.
Encara sort que reconeixes en la frase següent que no han deixat els comptes sanejats...
Salutacions.

Enrique Estruch ha dit...

Pense sobre esta moció, que amb un poc de bona voluntat per part del proposant, , s'havera pogut arrivar a un consens en la redacció de la mateixa, donat que lo que proposà el PP local no era gens descabellate, i mab això s'ahvera deixar el politiqueig de costat i haver-se aprovat per unanimitat , algo molt desitjable i més en temes tant sensibles.

Robinjut ha dit...

Tot el que exposes és cert, Cotorra.
L'única diferència entre nostres comentaris és que jo no anomene cap partit polític i tú 2 vegades el PP. Crec que la feina dels polítics és trobar solucions, no adjudicar culpables. U no compra una empresa en fallida i es disculpa davant els futurs clients donant culpes als anteriors gestors. Al client això no li interesa, no és el seu problema. Amb la pérdua de valors i la pèrdua d'ideologia a la política, ja no ens interesa moltes vegades ni el color polític. Als pobles són les persones i no partits qui obtenen l'èxit: ací vam passar de comunistes a conservadors en un parpelleig. Així i tot, tots perdeu massa temps en tombar el contrari.
No jo, tot el poble tenim clar com hem aplegat a la situació econòmica local actual, però és llastimós perdre esforços en tot el que no siga buscar solucions.
Els únics interesats en fer política d'autocol·locació són els que perden eixos esforços entre partits, cosa que únicament fa empitjorar la malmesa imatge dels nostres representants.
En açò, molta part de raó a EE.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Totalment d'acord amb vosté en això de cercar solucions, però discrepem quant a la comparació d'empresa privada vers empresa administració.
Vosté sap que si l'Ajuntament fóra una empresa privada ja faria mesos que estaria tancada i els treballadors al carrer.
Vosté sap també ben be que no tenen res a vore les motivacions que porten els empresaris a comprar empreses i els polítics a presentar-se a eleccions. No són comparables.
I quant a esmentar un determinat partit posant nom els culpables... ¿Què hi ha d'estrany? No diguem cap mentira. Així i tot, si vosté és del poble, va pel poble i llig (com llig) altres blogs, ja veu qua allí resulta que el culpable no és el PP sinó és Jordi Joan. O siga que no passa res perquè diguem la veritat i el nom dels autors de la situació. Així i tot poc cas sembla ser que fa la gent, massa desinformada de vegades, i sino mire les eleccions a Galicia i Catalunya, on fins i tot ha pujat un diputat.

Quant a altres comentaris, ací estem per informar i publiquem comentaris per informar i no per polemitzar amb visions personals que no s'adiuen a la realitat.
Hem contrastat - encara que som pseudoperiodistes, nom amb el que vosté ens va qualificar en un altre blog intentem millorar i contrastem el que diem - això de paga de productivitat i ens han informat persones, que pel lloc que ocupen dins de l'Ajuntament ens mereixen tot el crèdit, que això que deia vosté de la productivitat... res de res. Ni se n'ha llevat ni se n'ha posat. Per tant, no calia ni informar ni entrar en polemiques sobre una qüestió que no tenia res a vore amb el tema publicat.

I quant això de funcionaris afins a Compromís-Bloc.... encara ens estem partint de riure. I disculpé vosté l'expressió.

Salutacions i bon dia ens done Déu.