L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 5 de desembre del 2012

Més balafiament: Compromís denuncia que el Consell del PP gasta 1’5 milions d’euros en llicències d’Office quan hi ha programes alternatius gratuïts.


Compromís ha denunciat que el Consell ha gastat en un any 1.474.259 euros en llicències del programari Office de Microsoft, segons consta en la peticio de documentació del diputat Fran Ferri  de les llicències informàtiques adquirides pel Consell. La Direcció General de Tecnologies de la Informació, depenent de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, reconeix eixa despesa de vora 1’5 milions d’euros en les llicències d’Office entre l’1 de desembre del 2011 i l’1 de desembre del 2012.

El diputat  Ferri  ha manifestat que “la despesa en el programari de Microsoft és un clar malbaratament de recursos públics, perquè existeixen alternatives d’igual eficiència però de software lliure” . El diputat ha recordat que el programari lliure és més barat, s'adapta més a les necessitats de l’administració per ser de codi obert i permet independitzar-se del proveïdor aconseguint un manteniment de menor cost, entre altres beneficis.

Compromis es pregunta si la raó per la qual el Consell abone eixos diners  a Microsoft que perfectament pot estalviar-se “és que els valencians paguem encara la factura de la foto que  Francisco Camps es va fer amb Bill Gates al febrer del 2010”. 

Compromís anunica la presentació d’una sèrie d’iniciatives en les Corts Valencianes per canviar la situació de malbaratament de diners públics amb l’impuls de l’ús del software lliure en l’administració valenciana.
-