L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 10 de desembre del 2012

La recuperació de la platja de la Goleta de Tavernes (Bandera Blava 2012) haurà d'esperar perquè no hi disponibilitat presupostària. El PP va rebutjar una esmena de Compromís que demanava una partida de 200.000 euros per aquesta finalitat a la Safor-Valldigna.


La mar s'ha engolit la Goleta

La platja de la Goleta de Tavernes, igual que altres zones costaneres de la Safor-Valldigna, va ser greument assotada pels temporals fa una setmanes. En la nostra platja, l'arena va desaparèixer al mateix temps que es produïa un gran desnivell que dificulta l'accés a la platja.

El govern de Tavernes, tal com ha informat Las Provincias, s'ha reunit amb els responsables de la Demarcació de Costas i segons el rotatiu la resposta que ha rebut és que no hi ha diners per a escometre la regeneració de la platja.

En poques paraules, el govern central i l'autonòmic del PP no té dotació pressupostària per a intentar corregir qualsevol efecte de l'erosió marina i dels temporals en la nostra platja i platges de la comarca. Hi ha diners per allò que volen.

Segons explica el citat rotatiu, l'alcalde Jordi Joan va exposar la necessitat d'escometre treballs que foren definitius, no un simple portar arena d'altres llocs, que és el que es ve fent de fa anys sense que el PP haja complit cap de les promeses de donar una solució definitiva als problemes de les platges de la Safor-Valldigna.

Segons s'ha publicat, Costas és conscient del problema de Tavernes i de la urgència de regenerar tant el nostre litoral com el de zones properes, però no hi ha diners. Si finalment s'actua serà de cara a l'estiu. Mentre es confia que siga la mateixa mar qui aporte arena per a recuperar part del litoral. 

I perquè no hi ha diners? 

El rotatiu no ho diu, no diu perquè no hi ha diners, bé siga perquè ho ha callat bé siga perquè no ho sap. Nosaltres si anem a dir-ho: No hi ha diners, senzilla i planament, perquè el grup de diputats del PP a Madrid (els valencians inclosos) va votar en contra de l'esmena presentada per Compromís als pressupostos de l'Estat on sol·licitava 200.000 mil euros per a actuacions en la costa de la comarca de la Safor, que són les que no tenen diners. Unes actuacions que diu l'esmena “servesquen de control a la regressió de la costa a La Safor-Valldigna”.

Per als curiosos: Si la voleu buscar és l'esmena 109 als pressupostos, presentada per Joan Baldoví de Compromís. Com va ocórrer amb l'esmena de les obres del Vaca, el Congrés de Diputats la va rebutjar amb el vot majoritari dels diputats del PP (els valencians també).
-

1 comentari:

Enrique Estruch ha dit...

Es dir, els que vivim ahí, este proper estiu vorem de portar-nos de casa la sorra si volem fer castellets...