L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 30 de desembre del 2012

FESTIVERN 2012: Manipulació, muntatge...???



Que el Festivern no és sant de la devoció del PP no cal ho diguem nosaltres, l’equip de La Cotorra. Només cal tirar mà d’hemeroteca per comprovar com a les poblacions on ha governat o on ha pogut posar traves, el Festivern mai no s’ha dut a cap. Ens ve a la memòria quan es va celebrar a Benifairó, quan l’ajuntament de Tavernes governat pel PP va negar l’entaulat a l’ajuntament de la veïna localitat tot i que comparteixen un mateix disseny d’entaulat els tres pobles de la Valldigna, precisament fet així per poder-lo compartir. Va primer més per al PP de Tavernes posar dificultats al Festivern que la política de bon veïnat.


El PP té un problema amb el Festivern i greu. I no és altre que el Festivern li recorda tot allò que no ha fet per la música en valencià, tot allò que no ha fet per la cultura musical valenciana, tot allò que no ha impulsat d’indústria musical, tot allò que ha prohibit apareixer i ha negat la difusió  en els mitjans de comunicació pública que controla i manipula. El Festivern li recorda al PP que hi ha una altra música més enllà del Bertin Osborne, la Pantoja i Manolo Escobar, posem per cas. Li recorda que hi ha un altre país, una altra manera de ser i sentir-se valencià. I això per un partit que només serveix als interessos de Castella i Madrid és massa.


Sense voler entrar en qüestions més fondes, com l’autododi i la mala consciència de la qual semblen gaudir molt dels personatges del PP, capaços de fer tot el possible per impedir un espectacle d’aquestes característiques quan aplaudirien, ballarien a la pata coixa i serien els primers en donar el suport si foren grups anglesos, francesos o alemanys, i no diguem ja si foren o cantaren en castellà. 


I cal buscar-li problemes, posar entrebancs, llançar missatges negatius per tal de vore si la gent retrau l’assistència. Buscaran mil i un motius, mil i una excusa sempre amb el mateix objectiu: que no se celebre.


Escoltàvem ahir, a la vesprada, al programa de la televisió “La Sexta” com després dels fets de Madrid, molts ajuntaments de tot arreu de l’estat espanyol estaven canviant el lloc de celebració de festes de Cap d’Any, i substituint els recintes tancats per carpes. Centenars de festes previstes inicialment en edificis se celebraran en carpes, semblants a la que allotjarà el Festivern. 


No cal ni que diguem ací, perquè seria un insult a la intel·ligència dels nostres lectors/es, ni que els expliquem que les carpes no tenen parets d’obra, que estan tancades per lona que s’aparten a un costat o s’enrotllen en pocs segons, i que en cas d’una evacuació aquesta es fa en qüestió de minuts. En el cas de Tavernes, l'empresa privada que organitza (no organitza l'Ajuntament) té les mesures de seguretat perfectament controlades, estan perfectament comprovats i supervisats pels organismes escaients i per la Delegació de Govern tot allò que gira al voltant d’entrades, eixides, ambulància, empresa de vigilància, controls, certificats industrials i d’enginyeria de la carpa, etc. etc.  I que a més de les forces de seguretat locals (efectius de la Polica Local i de la Guardia Civil de Tavernes) hi ha una unitat especial de la Guardia Civil eixa nit a Tavernes.


Tot això ho deu saber el PP. I si no ho sap.... mare meua, quina oposició tenim!! De castanyoles i pandereta!!! El PP tothom sap que té massa contactes amb l’Administració i Delegació de Govern, governada per seu partit. Només li cal despenjar el telèfon o pitjar la pantalla del mòbil per saber-ne, de coses. Doncs malgrat això, escampa dubtes sobre la seguretat, escampa rumors... però no perquè els importe la seguretat, que ells saben està massa assegurada, sinó per posar dubtes sobre el Festivern. 


I ara, al cap d’un any, quan aleshores no digueren res, trauen una nota i una foto on presumptament es veu una bengala encesa. Una foto que dóna molt que parlar, pel lloc on està feta, des de l’escenari amb accés totalment prohibit a assistents. i també dona a parlar pel moment en que està feta. Perquè mira que ja és casualitat que, dins les 8 hores de concerts, s’encega presumptament una bengala que dura un minut i.... ¡oh, casualitat!, allí dalt de l’escenari hi ha un senyor particular, en un lloc on no pot estar i ningú li diu res ni li fa cas, i llança la fot en el moment precís. Mentre a la pista tot continua igual, com si la bengala no existira. Molt estrany, no? I apareix la foto ara, a dos dies de la celebració del Festivern. 


Realitat, manipulació, muntatge? Hi ha massa mitjans i programes per canviar fotos i fer que una cosa siga allò que no és. No ho sabem ni importa massa. Si que sabem que traure la foto ara, al cap d’un any, respon a una maniobra ben calculada i que no té cap interés en la seguretat, sinó que només busca boicotejar el festival.

I damunt, menteixen perquè mai no s'han preocupat per la seguretat ni han demanat informació, ni menys on pertoca: el plenari. Mai en els plenaris de Tavernes ha aparegut la paraula Festivern per a res. L'unic que volen es posar mal, sembrar dubtes.
El PP té un problema amb el Festivern, i en aquest cas és, a més del que dalt hem dit, que està tot controlat, que saben va a ser un èxit, i que demostrarà la bona gestió i faena feta del govern municipal primer al donar el permís a l'empresa privada i després l'encert en col·laborar, en oferir una programació cultural i festiva de primera línea que ens porten a unes festes nadalenques més alegres, unes festes on els nostres joves no isquen del poble, no agafen el cotxe, ni patisquen la inseguretat de la carretera. eixa Nit de Cap d'Any. Només ja per això, el Festivern ja s’ho val la pena.
-

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Con a ciudatana de Tavernes,agrairia que no fereu cas de les coses que diu el PP.Con a madre estic molt contenta de que es celebre un any mes a Tavernes.Aquesta nit dormire tranquil.la ja que els menús fills estarán al poble.Tan sola dic que vore el poblé con l'any passat PLE de vida i PLE de gente joven ,de veritat que val la pena celebrar que es faja en este poblé dormir aquest esdeveniment.Gráciles i bon any.

Anònim ha dit...

Les imatges no estàn manipulades. Les van penjar els del Festivern i els del PP les han tret ara de la xarxa. No fa falta anar a la carpa per vore fotos del que va passar a l'interior.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs molt bé. T'agraïm l'aclariment i que la veritat sure. No hi ha cap manipulació de la fotografia. Tant de bo sempre feren els aclariments que cal en tots els llocs on calen aclariments.
Te tota manera, nosaltres ho hem dit ben clar:

"Realitat, manipulació, muntatge? Hi ha massa mitjans i programes per canviar fotos i fer que una cosa siga allò que no és. No ho sabem ni importa massa".

I no ho sabem, deiem, i no ens importa massa i continua sense importar-nos massa perquè on realment està la manipulació és traure ara la noticia i escampar-la per la xarxa i mitjans de comunicació, fent un paral·lelisme Festivern-Cas Madrid per tal de desacreditar i boicotejar.
Eixa és la manipulació i el que es greu, no la foto en si.

Anònim ha dit...

Si tinguerem q fer cas al Pp!!mare meua...eixa és l'oposició que fan?mentires i més mentires,pero no es veuen la gepa. Si tingueren vergonya no ixirien de casa.
Feliç 2013!!

Anònim ha dit...

Si els nostres joves se'n van del poble la nit de Cap d'Any hi ha perill que tinguen un accident i moren.
Sembla ser que això ni ho pensen els del PP ni els importa.
Quanta raó teniu quan digueu que si tot fora igual com està ara, pero canviant els grups i cantants per folkloriques i folklorics castellans o grups roqueros cantant en castellà ningú dels que parlen i escriuen burrades en el Faceboox dirien res. Encara sort eixes burrades ens serveixen per coneixer-los i saber el poc trellat que tenen alguns.
I si foren en castellà aplaudirien i ja no els importaria si embruten, si s'han gastat diners en hores extres i demés.

Anònim ha dit...

Jo no sé estos del PP i sus "cachorros" com s'atreveixen a parlar de despeses de diners. Pero si el seu partit ha afonat l'economia de l'ajuntament!!! Ells si que han malgastat si, en hores extres i en facturetes de cava... Però això els cachorros no ho saben per que els peperos majors no els ho diuen. Pues feien males juergues i saraos els del PP amb diners de tots, i soparet ací, i dinaret allà. Amb diners de tots!! Conforme han arruïnat l'ajuntament no sé com s'atreveixen a parlar, si tingueren vergonya no ixirien de casa. El PP ha sigut el pitjor governant de la història de la democràcia de Tavernes. Els cachorros peperos que diguen el que vulguen, sabem tots qui són i el poc trellat que tenen.

Anònim ha dit...

Jo sóc de Tavernes i pague els meus impostos, i em pareix molt bé que es gasten més diners en policies i en basura per a que vinga el FESTIVERN. El meu fill i els amics estaran eixa nit en casa i el meu amic que té un bar està content per que tindrà un extra de faena. Si l'ajuntament ha de gastar diners per a que tot vaja igual de bé que l'any passat, que se'ls gaste!! Els diners del poble són per a que el poble estiga bé.

Anònim ha dit...

Tavernes per segon any consecutiu està VIVA.Que ho sàpiga tot el mon SI,SI SI SI SI que volem el festivern.

Anònim ha dit...

Estic d'acord en què s'exigisca seguretat per als assistents i que es done publicitat al que ens costa el Festivern. I això no és anar contra els concerts del Festivern ni contra la musica valenciana.
Seguretat i comptes clars.

Anònim ha dit...

Disculpa amic, però la seguretat no l'exigeix ni l'oposició, ni tu ni jo. A vore si deixem de dir xorrades.

La seguretat l'exigeix la llei i les normes que hi ha i de les quals la Delegació de Govern és el màxim garant que es complesquen. Ací i en qualsevol acte multitudinari, siga festivals, concert o bous al carrer, posem per cas.
I tenim-ho clar: no es compleixen les normes de seguretat, no hi ha certesa de que totes les mesures preventives que marca la llei es compleixen, doncs no hi ha permís.

Hi ha permís de Delegació? SÍ, doncs vol dir que les normes de seguretat es compleixen.

Tot el demés, com t'he dit, són xorrades i en el cas del PP, el que menys els importa és la seguretat, perquè ells saben que es compleixen, sinó no hi ha permís del "seu" Delegat del govern.