L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 de desembre del 2012

El Tribunal Suprem de Madrid li dóna una bona galtada al govern del PP valencià després de prohibir TV3 a les comarques valencianes



El Tribunal Suprem de Madrid, i ara ja no hi ha possibilitat de recòrrer, ha dictat sentència on li ha vingut a dir al PP valencià que ha estat clavant-se en camisa d'onze vares quant ha prohibit les emissions de TV3  sense tindre cap potestat per a fer-ho. El fet seria més greu quant la prohibició del PP pot haver conculcat el dret a la lliure informació reconegut en la Constitució i també el que diu el preambul de la Carta Magna (ho posem en l'original castellà perquè no tinguen escusa que no ho entenen):

La Nación española, deseando establecer la justicia, la libertad y la seguridad y promover el bien de cuantos la integran, en uso de su soberanía, proclama su voluntad de proteger a todos los españoles y pueblos de España en el ejercicio de los derechos humanos, sus culturas y tradiciones, lenguas e instituciones. 

Estem cansats de llegir i escoltar com ells, els del PP, si que es recorden de la Constitució quan els interessa i per allò que volen, però en altres tantes coses, sobre tot quan toquem llengües i cultures diferents del castellà, no en fan cas. 
 
Ahir, se sabia que el Tribunal Suprem acepta el recurs de cassació d’Acció Cultural del País Valencià contra les multes imposades a l’entitat i el tancament de repetidors. La sentencia ho diu ben clar: el Consell valencià no és competent per a decidir si es pot veure TV3 o no a les comarques valencianes i per tant, no pot aplicar aquestes sancions. També indica que la competència és del govern español.

La sentència n'anul·la una altra del Tribunal Superior de Justícia valencià del 2007 que avalava la prohibició del PP de les emissions de TV3, sentencia que va recòrrer ACPV i ara el Suprem li ha donat la raó.

La sentencia diu que el senyal de TV3 no provenia de cap emissor clandestí, sinó de la televisió pública catalana, amb la llicència per a emetre i la concessió de freqüències de l'espectre radioelèctric corresponent.

El 17 de febrer del 2011 el govern valencià del PP va tallar les emissions de TV3. Paral·lelament a la batalla judicial que ara ha guanyat, ACPV va emprendre la batalla política, a través de la iniciativa legislativa popular 'Televisió sense fronteres'. Va aplegar més de 650.000 signatures de suport després d'una intensa campanya, però primer el PSOE va impedir que es debatera al Congrés de Diputats i després, ja amb el govern actual del PP, la ILP va ser tombada al congrés ara fa dos mesos.

La Generalitat Valenciana va anunciar ahir que acatava la sentència del Tribunal Suprem sobre les emissions de TV3 al País Valencià, de manera que anul·larà la multa imposada a ACPV, propietària dels repetidors, i deixa sense efecte la prohibició de les reemissions de TV3.

Compromís ha mostrat la seua satisfacció per la decisió del Tribunal Suprem. A través d'un comunicat  ha dit que el tancament de repetidors i les sancions eren un atemptat del govern del PP contra el dret a la lliure informació i ha celebrat que finalment la justícia haja restablert la normalitat de les emissions d'un canal de televisió que forma part de la cultura audiovisual dels valencians. “Tot el procés evidencia el caràcter totalitari del govern del PP, que no vol que els ciutadans puguem vore televisions públiques que ells no puguen controlar” ha afirmat Compromís.


-