L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 22 de desembre del 2012

El dia de la grossa, un gros escandol frega el PP: Compromís exigeix explicacions sobre la vinculació entre el govern valencià del PP i l’empresa ESABE

La cúpula directiva de l’empresa de seguretat de referència dels governs del PP, ESABE, ha estat detesa i ens trobem, segons Compromís, amb un nou escàndol de corrupció sobre el qual el Consell té moltes explicacions que donar.

Compromis denuncia que ESABE ha sigut premiada sistemàticament pels diferents governs del PP amb contractes de vigilància de nombrosos edificis públics malgrat les gravíssimes irregularitats per les quals des de fa anys s’ha denunciat i condemnat a aquesta empresa de seguretat. I en eixe context, l’empresa degut a la prohibició de contractar amb l’administració pública ha adoptat diferents denominacions en els últims anys per a burlar la llei.

ESABE, abans de la detenció dels seus directius per un frau que rondaria els 30 milions d’euros, ha rebut innumerables denúncies i condemnes per vulneració de drets laborals, en ser pràctica habitual l’impagament de nòmines als treballadors o la subcotització; també ha sigut condemnada per no estar al corrent en els pagaments a Hisenda i a la Seguretat Social pel que ha rebut nombroses sancions; així mateix els treballadors de ESABE han arribat a denunciar greus deficiències en el servei que presta aquesta empresa que comprometia la seguretat dels edificis que vigilaven.

Els fets eren coneguts pels governs del PP pero ESABE ha tingut adjudicat el servei de vigilancia de  la Conselleria d’Economia, la Conselleria de Benestar Social, tot el departament de Salut de València-La FE, l’Hospital General de Requena, l’Hospital de la Plana, el IVAM, la xarxa de museus de l’Ajuntament de València, el PROP o RTVV, entre altres.

Aixi, el conceller Rafael Blasco  l’any 2002 va contractar a aquesta empresa de seguretat sota una de les seues múltiples denominacions malgrat la inhabilitació que queia sobre ella per falsificació documental. Eixe any, Serafín Castellano, llavors al capdavant de Sanitat va decidir incrementar un 70% els diners destinats per la seua conselleria a la seguretat en hospitals i centres de salut i d’aquest exageradíssim increment empreses d’ESABE van ser les més beneficiades.

Compromís ha assenyalat que “el govern valencià del PP ha de donar explicacions pels motius pels quals ha fet cas omís a les nombroses denúncies que han realitzat tant els treballadors de ESABE com recentment el nostre grup parlamentari en Les Corts Valencianes per les greus irregularitats del servei de seguretat que aquesta empresa prestava en edificis públics dependents de la Generalitat”.

Compromís apunta que el Consell ha mirat cap a un altre costat i vol saber perquè el govern del PP ha deixat la seguretat dels valencians en mans d’unes persones que ara estan acusades de delictes tan greus. “Com desgraciadament és habitual la gestió del PP fa olor de podrit i està lligada a empreses corruptes, tot açò amb un cost econòmic i social que acabem pagant molt car tots els valencians”.


Més informació:



-