L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 7 de desembre del 2012

Compromís-Bloc inicia la campanya "Compra al teu poble"



El col·lectiu local de Compromís- Bloc de Tavernes un any més ha engegat la campanya “Compra al teu poble” en estar prop de les dades de les festes nadalenques. L’objectiu és clar: recolzar, dinamitzar i impulsar les compres dels vallers i valleres en els comerços locals, un sector que pateix una forta competència de les grans superfícies í que es nota més en aquesta època de crisi. 

Compromís-Bloc recorda que els beneficis de comprar en els comerços locals són evidents, en tractar-se d’un comerç de proximitat amb tracte directe, més familiar i que la riquesa generada repercuteix i es queda al nostre poble, i no se l'emporta en la majoria de casos les grans superfícies, moltes vegades estrangeres i en mans del gran capital. 



Dimecres per la vesprada, regidors i membres del col·lectiu de Compromís-Bloc es passejaren la zona centre del poble i la zona sud, visitant un a un, porta a porta, els comerços locals, donant-los el seu suport i fent-los lliurament del cartell on es vol motivar a la ciutadania vallera que compren als establiments del nostre poble. 

Enguany s’ha triat com a motiu central una imatge de la nostra ciutat amb les il·lustracions dels Reis Mags i el trineu del Pare Nadal, referència a les dues dates més significatives del cicle nadalenc i com a eslogan “Compra al teu poble”, tot dissenyat amb un fos de color taronja habitual de la coalició valencianista. Avui es completarà la campanya amb la visita als establiments de la zona alta del casc urbà.


Compromís-Bloc ha recordat que el comerç local dóna vida a la ciutat, i un comerç actiu implica una ciutat emprenedora, de treball i futur, a més de ser un dels pilars de l’economia de Tavernes alhora que la potenciació del comerç local és també una manera de lluitar contra l’atur.


Arribats ací, la gent de La Cotorra considerem interessant recordar-vos que teniu mitja hora lliura a l’aparcament municipal del Passeig per poder fer les vostres compres al centre de la ciutat. 
-

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Em pareix molt bona idea, però jo tinc molt mala experiència.Vaig comprar un regal ( no vaig a dir l'establiment) i resulta que no era del agrado de la meua filla.Vaig anar a cambiar-lo al cap de dos dies i resulta que no em tornaven els diners sino que em feien un vale.Resulta que en eixa tenda el que volia la meua filla no ho tenien.M'en vaig tindre que anar fora i damunt els diners no me'ls van tornar.Això en altres llocs no passa!!!!!!

Robinjut ha dit...

De un any mes, res. Es el primer any que ho promocionen com a partit polític, quan abans era sempre l'Ajuntament qui ho feia. S'ha barallat amb la resta de socis al govern, per a fer-ho tot sol? Sembla que al SOE no ha sentat gens be. O es que ja estem en campanya?
Donat que la promocio tan sols es tracta de repartir els cartells als comerços, estos han anat economiacament a càrrec del partit o de l'Ajuntament?

Arquer del desamor ha dit...

Tu no no eres de Tavernes. Mira que dir que "d'un any més, res".

La campanya de potenciació del comerç local ja fa anys que la porta a cap el Bloc, per cert des de l'epoca en que Miguel Bononad era regidor que va ser qui la va començar, i d'això ja fa anys.
Pregunta als comerços. L'Ajuntament mai no ha fet cap campanya com Ajuntament. Sempre ha recolzat les iniciatives de l'Associació de Comerciants.

I efectivament s'ha barallat amb la resta de socis de govern i saps perquè al SOE (o és PSOE?) no li ha sentat bé? es fàcil, com és una campanya de sempre feta pel Bloc, sembla ser que alguns no volien que la fera l'Ajuntament perquè es pensaria que també era del Bloc.

I els 200 cartells els ha pagat el Bloc i els ha disenyat un membre del Bloc Jove de Tavernes.

Es que si alguns callaren els aniria millor. Que no t'eneteres!!

Anònim ha dit...

La veritat que hi ha gent que li agrada posar lio. Fent una simple cerca en el google ú pot trobar estos enllaços que demostren que el Bloc ja fa anys que fa la campanya. Ací teniu enllaços de notícies dels anys 2006 2007 2008 2010...

http://www.lasprovincias.es/valencia/pg060524/prensa/noticias/Safor/200605/24/VAL-SAF-078.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20071204/safor/campana-bloc-fomenta-comercio-20071204.html

http://www.ondanaranjacope.com/noticias/ver_noticia.php?CodNoticia=18127

http://bloctavernes.blogspot.com.es/2010/11/la-campanya-dimpuls-del-comerc-local-es.html

Anònim ha dit...

Hi ha gent que no s'entera i de fet hi ha comentaris que es fan en llocs inapropiats i és més que lleig parlar sense enterar-se primer, i més després d'haver fet una campanya pel seu compte. Aquesta campanya fa anys que es du a terme i que segueisca molts anys, el comerç local hauria de ser una prioritat per a tots: per que són veïns, per què reduïxen l'atur i per què són del poble. QUE COLLONS!!

Indesidenter ha dit...

Totalment d'acord. Ja fa anys que es duu a cap la campanya i, fins i tot, recorde com alguns comerços tallaven la part inferior on apareixia el logo i el nom del Bloc però mantenien el cartell mesos i mesos als finestrals dels aparadors del carrer.

Pense que ara el Bloc (o Compromís-Bloc per a mi tant s'hi val) està en el punt de mira de gent que abans nomes veia com a opcions polítiques el PPPSOE i se n'adonen d'accions i actuacions dels Bloc que abans ni s'assabentaven o no volien assabentar-se.
I sorgeixen preguntes o afirmacions del tipus: ¿Ah, això ja ho feieu abans? Xe, està molt bé i jo sense assabentar-me.
I fins i tot, hem pogut vore al faceboox algun que altre comentari de militants d'algun partit espanyol, soci en el govern municipal, que demostra una ignorància supina sobre el que es feia a Tavernes abans. I damunt que hi haja gent que siga capaç de dir "m'agrada" donant com a bona eixa ignorancia.
Així els va.

Robinjut ha dit...

Tranquils, relaxeu-se, que anem camí de nadals i no és temps de baralles!
Si jo callara, de que o qui parlaries tú, arquer?
A l'anònim de les 16:24 dir que està lleig que un administrador isca com anònim, ja ho és de fet.
Indesidenter, no sé de qui eres disident, deixes molt clar de quina corda eres...
Agraisc tots els corresponsals anònims que m'han fet vore la llum. Excuses mil als que han imprimit els cartells del Bloc per menysprear la seua feina. De veres, si es que voleu donar-li tant de color al drap. Lo important no és el que es fa ni l'objectiu, ni l'èxit, és qui(n polític) ho fa. Partim d'eixa premisa.
Ara bé, si feu una enquesta a la població (no tinc als nostres ciutadans per ignorants ni analfabets) a vore quants sabien de l'autoria de la campanya, a vore el resultat. Jo crec seria un nombre de gent semblant al que es deixa vore per la casa de la cultura (i també ix la programació en cartells).

Motiu de la ignorància? Concurs d'aparadors, animació de comerços amb decoració, arbrets i catifes rojes ja fa anys que es veuen i sempre recolçat des de l'Ajuntament. Del que posa als cartells ja sabeu el cas que li fa la gent, que li ho diguen al Bloc l'èxit de la campanya d'eleccions a les xarxes i comparem amb l'efecte dels cartells.

Açò es publicava el 29-12-2011 amb foto del cartell, al Diari de Tavernes, en http://eldiaridetavernes.blogspot.com.es/2011_12_01_archive.html
"L’associació de comerciants de Tavernes impulsa el seu comerç premiant amb lots als vallers i les valleres que aquest nadal compren als comerços de Tavernes,bla, bla, bla...
Recorda: COMPRAR ALS COMERÇOS DE TAVERNES TÉ PREMI!!!
Si vols veure els lots i els seus regals, estan exposats a la Plaça Major de Tavernes, on antigament estava Joan Calçats."
Si no voleu que la gent no tan culta no ens marejem, que no bombardeigen tots a l'hora!

L'Ajuntament donava premis als aparadors o catifes i plantetes, els comerciants, 3000 € en regals, i el Bloc 200 cartells només?
Per a mí és el mateix recolçament que estan fent els afins al SOE en les xarxes,supost moral. Per això estaran calentets per no oferir-los fer-ho en conjunt com a govern. A mí, ni fred ni calor.

Ara, també fa riure que el Bloc unfle pit amb açò per un costat i per altre diga que el PP polititza amb càrites. No tots els del PP seran de càrites, i algun rèdit electoral poden traure, però els que estan allí tota la vida sí s'ho creuen i van a currar.
No li trobe pega. Les fotos que es facen uns i altres no tenen el menor interés. Sobretot per als que tenen les panxes buida...

I lo del interés al comerç local enfront les grans superfícies és qüestionable, s'ha vist a la recent campanya dels 300 Kg. : Mercadona, Dia, Mas i Mas són xicotets comerços? La campanya (del Bloc, si ara ja ho sé) per ser coherent amb la de xicotet comerç local hauria d'haver-se fet a les botigues d'alimentació i al mercat, sino vol dir que es fa sols on hi ha més gent i ixim millor a la foto.
Reflexioneu-ho.

Indesidenter ha dit...

Indesidenter: adverbi llatí (llatí de l’antic imperi romà, no d’espanyol de Sudamèrica) que vol dir incesantment, sense parar, poc a poc.

Paraula usada per Salvador Espriu com a títol d’un poema, que serà musicat per Raimon.

“Indesinenter” és un poema de Salvador Espriu inclós al poemari Les cançons d’Ariadna (1949), una descripció de la vida i realitat de la localitat d’Arenys de Mar, que l’autor disfressa amb el nom Sinera (Arenys, al revés). Des del punt de vista formal, es una sola estrofa de 54 versos lliures, o siga sense rima, i dedicat al doctor Jordi Rubio, que va ser guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (1969); Medalla d’Or de la Generalitat (1980) i president de l’Institut d’Estudis Catalans.

El tema seria una crida al despertar del poble català en la postguerra (la del 1936-39), i usa el recurs de la metàfora: un gos sotmés a un amo que el maltracta i que està obligat a actuar si vol canviar la situació. Està clar: l’amo, seria Espanya ningunejant i silenciant Catalunya (el gos) en la dictadura franquista. ¿A què em recorda açò?

El poema té una estructura temática de tres parts: introducció (versos 1 al 5); descripció dels fets (versos 6 al 30) i conclusió amb l’arenga perquè el poble català actue (versos 31 al 54). Raimon no els canta tots i fa una adaptació a la cançó del mateix nom “Indesidenter”.

Per tant, res a vore amb disident (millor “dissident” amb dues s, no?). Ja veus: la ignorància és molt atrevida. Primer en tot el que has dit de la campanya i que era per primer cop i ara en l’aplicació del nom “indesidenter”.

I acabe amb uns versos del poema:

va triar
la gran vergonya mansa
dels lladrucs.

Com tants valencians! I com Robinjut! O potser com Robinfotut perquè els seus ara no pinten Fabra?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Sr. Robinjut:
Tu en poses un, de comentari, i Indesidenter et contesta; tu repliques de nou i ell et torna a contestar.
2 a 2 empatats.
Dos torns de replica i contrarreplica com en tants llocs.
Totalment democràtics i igualtat d'oportunitats.

I com ja esteu caent en les batalletes personals, les batalletes personals ací les deixem a banda.
Salutacions