L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 de desembre del 2012

Amb el PP seguim a la cua d’Espanya… i és que Fabra no pinta fava (políticament parlant, clar)




El nostre territori es troba en la cua en inversió de l'Estat. Som dels que menys diners rebrem del Govern de Rajoy per a inversions en obres públiques el pròxim 2013, i solament tenim per darrere Canàries, Balears i Navarra.

La mitjana nacional és de 225,53 euros per habitant, però com que per a Rajoy els valencians i valencianes no pintem fava, igual que Fabra, només rebrem 127,89 euros, o siga la meitat de la resta d'Espanya. I anem amb Fabra i el PP com els carrancs: cap  arrere: L'any passat 197,25 euros i fa quatre anys 446,47 euros quan la mitjana espanyola estava en els 553,50 euros. Un signe inequívoc del molt poc que pinta el PP valencià davant Rajoy, que ens deixa pitjor que Zapatero.

I qui són els favorits per a Rajoy? La Càmera de Contractistes valenciana diu que Castella i Lleó, Galícia, Astúries i Extremadura són qui  es queden amb la major part del pastís de la inversió estatal amb 620, 468, 339 i 295 euros per habitant, respectivament.

I fins i tot Castella i Lleó, o Galícia, han aconseguit per esmenes en els pressupostos de l'Estat 6 i 7’1 milions afegits. Ací, mentres tant, el PP nacional primer no va deixar presentar esmenes al Consell valencià i després, ja en el Congrés de Madrid, el seu grup parlamentari  va rebutjar les presentades per Compromís, que demanava 720 milions afegits d'inversió en projectes per a les terres valencianes, entre les quals hi havia la del riu Vaca i la millora de la Goleta a Tavernes.

I ara el BOE publica nous projectes de la línia de l'AVE Madrid-Galícia i del corredor nord-nordoest d'alta velocitat. I del corredor mediterrani i altres inversions en el nostre territori, res de res de res.

Segons la Camara de Contractistes patim “el major castic entre les grans autonomies” i passem dels 1.008,56 milions d'enguany als 654,45 previstos per a 2013. Aqueixa informació assenyala també que les licitacions d'obres són el 4’9% del total espanyol “seguim perjudicats enfront de la resta d'Espanya” amb un dèficit calculat des de l'any 2000 de 10.605 milions. Açò diu la Càmera de Contractistes. Nosaltres sabem que els vots valencians a Rajoy i al PP valen igual que la resta de l’Estat,  però sembla ser que per a Rajoy això no és així i els valencians i valencianes valem la meitat. 

I pensar que fa un any escoltàvem en les seues propagandes que amb un govern de Rajoy els valencians tindríem açò i allò, que no ens maltractarien les inversions, etc. com feia Zapatero, seríem els millors, els més feliços i menjaríem perdius….. Doncs, no! Amb el PP els valencians i valencians, com Fabra, no pintem gens. I als nombres ens remetem. Mane qui mane a Madrid, el PP o el PSOE, “tanto monta, monta tanto”, a pagar-la….
-