L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 8 de novembre del 2012

PLENARI DE NOVEMBRE: A proposta del Grup Municipal Bloc-Compromís, i de manera unànime s’aprova demanar al Govern Central la modificació de la regularització hipotecària en els termes proposats per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i altres organitzacions socials.




La moció del grup Bloc-Compromís demanava, a més de la modificació de la regularització hipotecària, que s’incloga la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa l’hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute (el principal, més interessos i costes judicials) quede liquidat. Igualment es demana la garantia que, amb efectes retroactius, es condone el deute dels qui ja han patit el desnonament en el marc d'una execució hipotecària.

La moció contempla també una petició al Govern valencià perquè aprove una moratòria o les mesures necessàries per a paralitzar els desnonaments de les famílies i persones en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària. En el cas dels milers de desnonaments ja produïts, demana que s’aproven amb caràcter d’urgència mesures per tal que els pisos buits d’aquests embargaments es posen immediatament a disposició de les famílies o persones desnonades i sense recursos en règim de lloguer social.

Tots aquests acords es remetran a la Comissió d’Habitatge del Congrés dels Diputats, als grups polítics de les Corts Valencianes i a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

En una primera intervenció de l’alcalde, Jordi Joan, en qualitat de membre del grup municipal Bloc-Compromis, recordava com el seu partit en les Corts Valencianes i el Congrés de Diputats ja havia demanat mesures en el mateix sentit de la moció.

La regidora Llum Sansaloni, de Bloc Compromís, en explicar la moció recordava que moltes famílies han estat o estan a punt de ser desnonades per entitats bancàries i que gràcies a la intervenció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i altres veïns, s’han pogut ajornar alguns d’aquests desnonaments. Aquestes famílies no sols perdran la casa, també perdran els diners que han pagat fins ara.

El nostre compromís és rescatar a les persones. Entre tots els ciutadans, sense voler i amb els nostres impostos, hem rescatat entitats bancàries, però ara aquestes condemnen les famílies insolvents a la marginalitat, perseguint-les per tal d'intentar cobrar el deute més els interessos, sense tindre en compte la situació personal i econòmica” indicava la regidora.

Cal saber que l’Ajuntament de Tavernes, a través del departament de Serveis Socials,  ofereix assessorament a les famílies en procés de desnonament. A més, l’Ajuntament fa d’intermediari entre la Generalitat Valenciana i les famílies que necessiten un lloguer social alhora que dóna suport econòmic a les famílies que necessiten una ajuda d’emergència per a pagar l’arrendament

El Consell General del Poder Judicial ha informat que, en el segon trimestre del 2012 una mitjana diària de 526 famílies són desnonades a tot l’Estat espanyol. El territori valencià és la segona autonomia on es produeixen més desnonaments: 8.613 en eixe segon trimestre.
-