L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 8 de novembre del 2012

PLENARI DE NOVEMBRE: La regidora Karina Vercher queda com a regidora no adscrita en ser expulsada d'EU



                       
El plenari del passat dilluns prenia coneixement de la resolució d’EUPV d’expulsar del partit a la regidora Karina Vercher i, com a conseqüència legal, aquesta regidora no podrà formar part ni constituir el Grup Municipal de l’esmentada formació.

A pesar de que l’anunci d’expulsió es va donar a conéixer fa mesos, fa poc de temps que l’Ajuntament de Tavernes ha rebut per registre d’entrada l’escrit oficial del secretari autonòmic d’organització on s’informa que, s’han complit els tràmits estatuaris d’EU i que s’ha pres una decisió en eixe sentit per part dels òrgans de garantía dels militants d’aquest partit.

Per tant, ara que la decisió d’expulsió  és ferma,  l’Ajuntament de Tavernes estava obligat per llei a actuar, posar en coneixement del plenari la circumstància i prendre la decisió legal que correspon, que no és altre que la regidora abandone el grup municipal d’EU. En aquest cas, i com que el grup municipal és unipersonal, deixa d’existir en l’organigrama i la regidora ha de passar a ser considerada “no adscrita”.

En la pràctica, i a pesar que continuarà amb totes les seues competències i formant part del govern municipal, la regidora no podrà rebre cap assignació per a despeses de funcionament de grup municipal ni podrà assistir, excepte si és convidada, a la Junta de Portaveus.

Més o menys això venia a dir l’alcalde, Jordi Joan, en una intervenció prèvia al debat quan remarcava que el que s’estava decidint en eixe punt de l’ordre del dia era simplement una qüestió legal a la qual l’Ajuntament ve obligat per l’ordenament jurídic.

La regidora va eixir de la sala durant el debat, durant el qual el PP va manifestar primer que votaria en contra, i deia que no es comprenia la postura d’EU perquè la regidora a pesar de les pressions, que segons el PP havia tingut, s’havia mostrat fidel a eixa formació i havia reiterat en més d’una ocasió la seua voluntat de seguir en el si del partit. Al final, i pensem que si el canvi de postura seria degut a que el mateix alcalde repetira en diverses ocasions que el que es tractava no era el tema intern d’EU sinó el procediment legal que ha de seguir l’Ajuntament, s’abstenia en la votació.

El Bloc-Compromís i el PSOE indicaren que la relació dins del govern municipal seguia igual i ´que la postura era una qüestió legal. La regidora Karina Vercher pot ara recórrer la decisió ferma del seu partit davant els jutjats, cosa que sembla vol fer o almenys així ho deixava entrevore en acabar la sessió i en els comentaris amb assistents i regidors.

¿I que hauria passat si el punt no s’haguera aprovat per haver votat els grups en contra? També va ser una de les coses comentades ja acabada la sessió, i tot apunta a que EU hauria recorregut la decisió del plenari que guanyaria sense cap problema perquè l’ordenament jurídic ho deixa molt clar que passa quant un regidor és expulsat del partit.
-