L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 5 de novembre del 2012

No és per llançar coets, però bé...: la desocupació va descendir en 867 persones en el mes d'octubre



Després de molts anys, tenim una xifra positiva de l'atur en les terres valencianes: El Ministeri d'Ocupació informa que el nombre d'aturats inscrits en les oficines de l'antic INEM va caure a l'octubre en 867 persones, fins als 578.040. Un descens mínim, ridícul, a penes un 0,15% respecte a setembre, però bé, ja es trenca la tendència negativa dels últims mesos.

En el conjunt d’Espanya, l'atur va pujar un 2,7% (128.242 persones) respecte al mes de setembre, i tenim nou rècord històric: 4.833.521 aturats. I com no, l'atur va créixer en totes les autonomies a excepció de  Canàries (-993 persones9 i la nostra.

El Ministeri indica que som la segona comunitat on menys ha pujat l'atur en termes relatius el darrer any, un 9%, i superada per Catalunya, amb un 5%. De tota manera, les xifres absolutes fan fredat: eixe 9 % correspon a 47.733 nous aturats més en l'últim any, amb la qual cosa la xifra total de valencians/es aturats és de 578.000. Només ens guanyen Andalusia i Catalunya, però no obliden que a eixes comunitats viu molta, molta més gent que al País Valencià. 

I ara anem “per províncies”:  l'atur ha caigut a les comarques de València i Castelló, i ha pujat a les d’Alacant, on ha crescut un 1,51% respecte a setembre, és a dir, 3.359 persones més.

A València han abandonat els llistats d’aturats 3.406 persones (-1,17%) i a Castelló 820 (-1,25%). 
Per sectors, tots es beneficien excepte serveis, on l'atur puja en 2.769 persones.
-