L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 13 de novembre del 2012

La millor neteja de canyes en el riu Vaca és la canalització.




L’alcalde, Jordi Joan, va dir la frase en el plenari d’octubre en parlar de la neteja del riu. I és evident: el projecte del Vaca acabarà amb el problema i amb el parlar de si la confederació neteja o no el riu.

¿I hi ha novetats sobre el projecte? Cap. Com sabeu està aprovat, licitat i valorades les ofertes de les empreses, però el PP el va paralitzar quan Rajoy guanya les eleccions i el retirava dels pressupostos de l’Estat del 2012. Una esmena de Compromís demanant que es contemplara va ser votada en contra pel PP.

L’obra tampoc està en els pressupostos de l’Estat del 2013. Com l’any passat, Compromís ha tornat a presentar-la al Congrés de Diputats a petició del Bloc-Compromís de Tavernes: de nou es demana la inclusió en els pressupostos, ara del 2013. 

Cal dir que l’esmena ja s’ha estudiat una vegada en Comissió i el PP l’ha tornat a votar en contra. Però no és definitiu: demà dimecres, es votarà l'esmena en el Congrés. Només hi ha dos possibilitats: que es ratifique el rebuig o que s’aprove l’esmena, per a la qual cosa cal el vot a favor del PP. ¿Què faran els seus diputats valencians, els que volen més inversions i diners per a les terres valencianes?   

I mentrestant avui hem pogut llegir al Levante-EMV que, al sud de la Safor, gràcies a l’execució de projectes semblants en els rius Serpis i Gallinera s’han evitat inundacions, talls de carretera nacional i desbordamen, a pesar dels 200 litres caiguts.

I el diari informa que a la Valldigna, amb pluges de 100 litres, el riu Vaca anava ple, a punt del desbordament mentre el projecte està paralitzat i els ajuntaments demanen l’obra perquè tenen por que algun dia lamentem conseqüències greus.

I encara sort que la Confederació ha fet cas a les peticions de l’Ajuntament d’abril i d’agost i fa une setmanes netejava la part del riu que dóna al poble.
....