L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 13 de novembre del 2012

La Generalitat valora l’esforç de Tavernes en la promoció del valencià amb una subvenció



Una subvenció de 2.213 euros concedida per la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport valora la promoció del valencià que es fa des de l’Ajuntament mitjançant l’existència d’una oficina municipal de promoció lingüística i la creació de campanyes específiques per al foment de la nostra llengua.

El regidor de Promoció Lingüística, Josep Llàcer, ha expressat la seua satisfacció i ha refermat el compromís de l’Ajuntament en el foment i la promoció del Valencià La subvenció ens permetrà seguir treballant i fomentar el valencià en tots els àmbits. Enguany hem continuat accions que ja es portaven a terme i n’hem començat de noves relacionades amb les noves tecnologies i les xarxes socials. Vull refermar el compromís de l’Ajuntament de Tavernes en la promoció del Valencià, la nostra llengua”.

 Ele foment del valencià en el nostre Ajuntament es digna d’elogi i fruit d’aquest interés està les campanyes desenvolupades sobre activitat del Gabinet de Normalització Lingüística, els vocabularis i cartells, exàmens de la Junta Qualificadora, enllaços d’internet, de qüestions lingüístiques, així com la  una nova edició del CD “El Valencià en un Clic” i la difusió a través de les xarxes socials, vocabulari, informació sobre exàmens, campanyes municipals, campanyes d’altres organismes i aclariments lèxics.

També cal ressenyar les ajudes a la retolació d’establiments i vehicles, a la publicitat directa en cartells rígids i material d’embalatge, així com documentació administrativa. També, com cada any, s’han repartit en el sector tèxtil els cartells i les etiquetes de rebaixes. En les falles,  els premis a l’ús del valencià en les falles, per valor  700, 500 i 300 euros pel millor ús del valencià en els llibrets, en els monuments fallers i en la retolació dels casals i voltants.
 
Ara es prepara el repartiment de les cartes de Reis a tots els col·legis i guarderies de la localitat, la col·locació d’unes prestatgeries en llocs d’accés al públic, amb llibres en valencià, perquè la gent puga llegir mentre s’espera, una campanya virtual amb un programa per a aprendre vocabulari, uns vídeos en línia explicatius dels dubtes més corrents que tenen els estudiants i usuaris del valencià i el segon enviament de la campanya de cartells i etiquetes de rebaixes.
-