L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 5 de novembre del 2012

La Confederació del Xúquer no neteja el barranc de l'Ull de Bou ( ni altres tampoc)



Barranc de l'Ull del Bou (Foto GMV)

El GMValldigna ha felicitat en un comunicat a l'Ajuntament de Tavernes per haver aconseguit que la CHX haja actuat al Riu Vaca amb la neteja de canyes per evitar embussos per pluges torrencials. D’aquests treballs de la Confederació del Xúquer a petició de l’Ajuntament vam informar ací a La Cotorra de la Vall bastament fa unes setmanes.

El comunicat, dirigit a l’Alcaldia, serveix a la Secció del Voluntariat Ambiental del GMValldigna per reiterar de nou una denuncia efectuada el passat 8 d'agost: els abocaments incontrolats de fem al barranc de l'Ull de Bou, en la partida del Cambro. Un problema que afecta directament a la Confederació del Xúquer perquè és ella qui té les atribucions i obligacions sobre els cursos de l'aigua.

L’Ajuntament de Tavernes no pot actuar en casos que afecten a zones i paratges corrents d’aigua i els seus marges o llits. Cal saber que totes les competències i la responsabilitat de conservació i neteja de rius, barrancs i zones humides les té la Confederació. I l’Ajuntament només pot posar en el seu coneixement l’estat en que es troben el barranc de l’Ull de Bou i demanar-li la neteja.

Barranc de l'Ull del Bou (Foto GMV)
De fet, hem sabut que en la doble petició feta a Confederació fa uns mesos, a més de l’informe-dossier sobre la situació del Vaca, hi havia també explicats altres cursos d’aigua i barrancs. El riu Vaca no era l’únic, encara que ha estat l’únic sobre el qual s’ha actuat.

Pensem que per tal de fer més força i recolzar les peticions de l'Ajuntament, seria convenient enviar també l’escrit a la Confederació com a entitat responsable i demanar-li la neteja però, a més d'eixe barranc, d’altres de la Valldigna (Castell, Malet, zona dels Clots) perquè s’estan convertint en abocaments de productes fitosanitaris, bosses, pots de plàstic, restes d'animals morts, etc. 

I potser seria interessant que la petició no fora solament del GMValldigna sinó implicar a la resta d’entitats mediambientals, esportistes i excursionistes de tota la Valldigna.

I aprofitem, per la nostra part, per agrair-los la tasca que duen tant en la recuperació de sendes, com en el voluntariat mediambiental i en tot allò de potenciació, difusió i estima a la nostra Valldigna. 
-