L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 6 de novembre del 2012

Compromís proposa la prohibició de l’extracció de gas i petroli mitjançant fractura hidràulica en tot el territori valencià. És el sistema que es va dir s’empraria en les extraccions de la Safor-Valldigna



Zones d'extracció proposades a la Safor-Valldigna i a la mar

Compromís ha registrat una Proposició de Llei en les Corts Valencianes per a prohibir la fractura hidràulica (fracking) tant com a tècnica d’investigació com d’extracció d’hidrocarburs en tot el territori valencià. Aquest és el sistema que es va plantejar per a futures actuacions en la nostra comarca, la Safor-Valldigna.

La fractura hidràulica o fracking consisteix en la injecció de materials a pressió en el subsòl, principalment aigua i arena amb compostos químics amb l’objecte d’extraure hidrocarburs, com gas no convencional o petroli, continguts en jaciments formats per estrats de roques molt poc poroses i permeables.

El diputat de Compromís, Juan Ponce, ha indicat que “la fractura hidràulica està àmpliament qüestionada, tant pels efectes que puga ocasionar sobre la salut de les persones, com les afeccions mediambientals que d’ella puguen derivar-se. De fet al juny de 2011, la Comissió de Medi ambient, Salut Pública i Seguretat del Parlament Europeu ja va fer públic un informe en el qual es plantejaven importants interrogants sobre l’ús de la fractura hidràulica. També universitats i centres d’investigació, han alertat sobre els possibles efectes perniciosos d’aquesta tècnica en pous d’aigua potable”.

Compromís exigeix que s’antepose la salut de les persones, la conservació del medi ambient, i la preservació dels recursos naturals per açò proposa la prohibició d’aquestes pràctiques. També ha instat al govern del PP a no seguir aprofundint en un model energètic, contaminant, obsolet, i sense futur. “El potencial energètic del País Valencià està lligat a l’aposta per les energies renovables, on, a més dels beneficis comparatius enfront d’altres formes d’obtenció d’energia, per a la salut de les persones i el medi ambient, hem de recordar que es generen molts més llocs de treball”.
-