L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 5 de novembre del 2012

Avui, vaga de farmacies en les terres valencianes



 
 Les farmàcies del poble, excepte la serveis mínims, están tancades, però no només els farmaceutics de Tavernes sinó de totes les comarques valencianes, han tancat de manera indefinida per culpa de la Generalitat, que els no paga els que es deu. El govern valencià del PP deu a les farmacies valencianes ni més ni menys que 450 milions d’euros pel subministrament des del passat mes de maig i s’ha passat un any en promeses de pagament sense haver complit.

Per tant, la patronal ha acordat fer vaga de forma rotatòria i amb data indefinida, mesura aprovada dimarts passat de forma majoritària en les assemblees celebrades en cadascuna de les tres províncies. La vaga acabarà quan la Generalitat els pague els cinc mesos i mig donat que, dimarts passat, en un intent d'evitar el que ja es veia com a imparable, el govern valencià del PP va abonar el mes d’abril, 114 milions d'euros aconseguits del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per a tapar una mica de la deuta total.

I amb una nova temptativa per a desactivar l'atur patronal, el Consell, o siga el govern autonòmic valencià governat pel PP, va llançar divendres passat un nou sistema de pagament: les farmàcies cobrarien una quantitat fixa tots els mesos segons facturació i la resta es liquidaria i regularitzaria de forma periòdica.

La presidenta del Col·legi de València, María Teresa Guardiola, emitia un comunicat de rebot perquè considerava que la fórmula que vol el Consell és "il·legal" i “anticonstitucional". Els boticarios ja han mantingut contactes amb el Ministeri d'Hisenda a fi de reclamar un 'rescat' especial a càrrec del FLA, i de moment, han arrancat el compromís que l'Executiu de Rajoy almenys estudiarà la seua proposta. O siga, opinem nosaltres, “no farà res” (i volem enganyar-nos-en) perquè diners no hi ha.

Les farmàcies del territori valencià, gràcies a les polítiques del PP, continuen a la vora de l'abisme davant les dificultats per a adquirir medicaments. El Col·legi Oficial asseguren que prop de 200 oficines estan en concurs de creditors. I que enguany s'han perdut ja més de 2.000 llocs de treball.
-