L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dimecres, 17 d’octubre del 2012

TEMA DEL DIA: Milers de manifestants contra les retallades del PP i la reforma Wert


 
La manifestació a València

 Milers d'estudiants s'han manifestat avui a València i han cridat a la "rebel·lió social" contra les retallades en educació i la pujada de taxes impulsada pel PP i la “reforma Wert”, ministre del govern de Rajoy, perquè al seu entendre suposaran el "enfonsament" de l'educació pública.

Segons les dades del Sindicat d’Estudiants, aquest dimecres han fet vaga sobre el 90% dels alumnes i a la convocatòria s'han adherit la Federació de Pares de València, sindicats i estudiants universitaris. Els manifestants han demanat la dimissió del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i han llançat consignes com “si no hi ha solució, hi haurà revolució”  o la cridanera “Sense educació, sense sanitat, sinWERTgüenza”.

El coordinador del Sindicat d'Estudiants en el País Valencià ha convidat a sumar-se a les protestes als treballadors de FGV i RTVV i als discapacitats dient que “les retallades ataquen als més febles de la societat per a beneficiar als banquers, als milionaris i als grans corruptes".

La manifestació a València
També ha defensat la rebel·lió social contra els atacs del Govern del PP i recordava que són problemes de fa anys però ara s'agreugen amb l'acomiadament de milers de professors, la massificació de les classes i la falta de material en tots els trams educatius.

El Sindicat d’Estudiants indica que la “'reforma Wert” farà retrocedir l'educació pública a nivells dels anys 50 i 60, en plena etapa del Franquisme i ha criticat el fet que la falta de recolzament a l’educació pública fa que moltes famílies hagen d'anar als centres concertats.

FAPA València ha assenyalat que pares i mares s'han adherit a aquesta mobilització perquè "s'està enfonsant l'ensenyament públic" i ha denunciat que la Conselleria "no paga les beques, ni les d'enguany ni les de l'any passat", està "llevant professors interins, les baixes tarden moltíssim a suplir-se, s'està paralitzant l'entrada de logopedes per a alumnes amb necessitats especials, la Comunitat està al capdavant a nivell de barracons i hi ha menjadors escolars que fan tres torns per a menjar".

El STEPV Intersindical Valenciana ha criticat les "retallades salvatges que estan desmantellant el servei públic a favor en aquest cas de la privatització de l'ensenyament" i ha defensat que "els estudiants estan ací lluitant pel seu futur".

La manifestació ha discorregut tranquil·la pels carrers del centre de València fins a la plaça de l'Ajuntament, on s'han realitzat uns discursos i han dissolt la protesta.

Manifestació a Madrid
 La vaga a Madrid

Disparitat, com sol ser habitual, en les xifres: els sindicats diuen que hi ha un seguiment del 85% i el Govern de Rajoy "menys del 20%".  Milers d'estudiants de Secundària i d'Universitat (uns 50.000 segons els sindicats) s'han manifestat aquest dimecres pel centre de Madrid en contra de les retallades en l'ensenyament i de la política educativa del Govern del PP, en una marxa que ha transcorregut entre la Plaça d'Atocha i la Porta del Sol.

Molts dels assistents a la protesta han portat samarretes verdes en defensa de l'educació pública i han corejat crits contra les retallades.  La pancarta que obria la manifestació deia: "No a l'educació franquista. Wert dimissió".  Durant la manifestació també s'han escoltat crits de "fatxa" dirigits contra el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i crits exigint la seua dimissió.

Els pares convoquen vaga per a demà

Totes aquestes manifestacions s'emmarquen dins de les tres jornades de vaga convocades pel sindicat d'Estudiants i està recolzada per la Confederació Espanyola de Pares i Mares d'Alumnes (Ceapa), la qual ha convocat també una jornada de vaga per a aquest dijous.
-