L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 19 d’octubre del 2012

Plantem-nos, no paguem: Compromís esmena la totalitat dels pressupostos del Govern Espanyol





“Plantem-nos, no paguem”. El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, va demanar  ahir no pagar el que va qualificar com a “deute il·legítim”, que ofega la solvència de les Administracions i afecta als serveis públics i als drets dels ciutadans.

La posició de la coalició és no rescatar els bancs sinó a les persones i
 està plasmada amb tot detall en l’esmena a la totalitat dels Pressupostos Generals de l'Estat presentada pel diputat de Compromís, Joan Baldoví. En ella, s'explica que si  l'Estat espanyol  fa  front als pagaments que deu “crearà un escenari d'inseguretat jurídica per als seus empleats, els pensionistes o els actuals cotitzadors de la Seguretat Social. També per a treballadors i empresaris”. Per açò proposa  que l’Estat “no faça  el pagament del deute fins que es delimiten les responsabilitats, que en molts casos seran judicials, d'aquells  que han arruïnat les caixes o els qui des de l'Administració han ordenat obres públiques o despeses sense cap fonament econòmic raonable”.

Compromís indica que “el pagament obligatori del deute impedeix que la nostra economia entre de nou en una trajectòria de creixement”.
  També  que des del 2008 s'ha generat amb els comptes de l'Estat un deute il·legítim que en el projecte de Pressupostos de 2013 es confirma. I el  quantifica en 120.000 milions d'euros, prop d'un 12% del PIB, dels quals uns  45.000 milions s'haurien emprat en el sanejament del sector bancari. Compromís afirma que “l'únic deute públic legítim és aquell que serveix per a equilibrar els comptes de l'Administració de l'Estat respecte de les operacions pròpies de l'activitat de l'Estat (justícia, serveis generals, seguretat, sanitat, prestacions socials, infraestructures...)”, arreplega l'esmena de devolució del pressupost presentat per la coalició valencianista.

Compromís considera que l'Administració central és responsable de la majoria del deute i el que vol és
 traslladar aqueixa responsabilitat a les comunitats autònomes. En el cas valencià, la nostra terra  es veu penalitzada per un sistema de finançament autonòmic injust i la  coalició assegura que l'Estat espanyol ofereix a la Generalitat un rescat, mitjançant el Fons de Liquiditat, “a canvi de desmantellar els serveis públics”


Pots llegir ací el document

 
-