L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 19 d’octubre del 2012

Per fi... la confederació actua en el Vaca!





Estat del riu, abans i després de l'actuació de la màquina que s'observa enmig de la fotografia de dalt
Per fi, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha escoltat les constants peticions de l'Ajuntament i s'ha recordat del nostre riu Vaca. O siga que cal donar la vara, com ha fet l'Ajuntament per aconseguir alguna cosa. "A Dios rogando y con el mazo dando"  ha fet el govern municipal. Les últimes actuacions el passat estiu quan, primer la regidora d'Agricultura Carmen Canet, i després altra vegada en el mes d'agost el propi alcalde, Jordi Joan, escrivien sengles cartes a Confederació per demanar la neteja i millora del riu.  I s'ha aconseguit, almenys, una part del trajecte del riu és el beneficiat, i pel que hem pogut comprovar és la part que dóna sobre el casc urbà.

 


La màquina treballant en zones del riu Vaca
Sí, com llegiu, la Confederació (la màquina du el logotip de Tragsa) està avui netejant el tram des de prop de l'Illeta del Tol·lo fins a,  suposem, l'assut. Almenys la màquina ara va en eixe sentit netejant.I gràcies a que ha baixat el nivell de l'aigua i, encara que és una maquina especial, pot treballar sense massa problemes. 

El riu ja desbrossat en el zona pròxima al Camp de Futbol i la piscina coberta
 
El que deiem, sembla ser que les peticions, sol·licituds i recordatoris de l'Ajuntament han estat escoltades i la confederació, que al cap i a la fi, és la responsable del bon estar del riu, ha actuat. Coincidim amb el que ens deia un operari municipal aquest mateix matí: una  llàstima que no fera a l'estiu, quan s'hauria pogut actuar millor i en més tram del riu. 

Per cert, ¿és veritat el comentari que hem oït en el sentit  que la confederació no dóna permís per entrar dins i què l'Ajuntament no pot actuar des de dins sino només netejar els marges del riu per fora, des dels camins? Una actuació que també s'està fent aquests dies com hem comprovat avui mateix. 

-

3 comentaris:

Estruch ha dit...

Lo important es que, neteje qui neteje, el riu estiga net i pongam previndre, encara que la millor prevenció serà la seua canalització, o no ?

bonic ha dit...

Sr. Estruch, disculpe, però en temps d'austeritat i intervenció posada per les estafes i les corrupcions, no és el mateix , pague qui pague. Que pague qui té el pressupost per a fer-ho, i exigim que ho facen. No li sembla?? O és que ho pague el veí dues vegades?? Serietat en els números que ja n'hem patit de bones. Robar inclús als pobres d'Haiti. Convindrà per tant que es una actuació accertada. " No todo vale " Si no allò que ajuda millor el bé comú.

Anònim ha dit...

Netege qui netege no, Estruch. Que netege qui li toca i que no és altre que la Confederació. No tenim cap perquè que pague l'Ajuntament que no li toca, i damunt si vol netejar que no li donen permís i no puga netejar quan vol, que no es altre moment que quan no passa aigua.

Per cert, ha vist que abans mai netejava la Confederació i ho haviem de pagar nosaltres? Mira per on ara venen "estos niñatos" i fan que vinga la Conderació i netege.
I el PP rabiant i tirant-se del monyo de malicia.