L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 14 d’octubre del 2012

Menys qualitat educativa per culpa els retalls




El nou sistema instaurat per la Conselleria d’Educació valenciana per a cobrir  les baixes dels docents per professorat interí provoca la pèrdua d'entre 6 i 8 hores lectives a la setmana de l'alumnat del País Valencià, una xifra  que  suposa un 25 per cent del seu horari lectiu setmanal segons ha denunciat la Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT (FETE-UGT).

Cal recordar que el Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d'abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu, estableix que les baixes del professorat titular únicament es cobriran "quan hagen transcorregut deu dies lectius des de la situació que dóna origen" a la substitució. En poques paraules: l'alumnat valencià està obligat i condemnat a perdre deu dies lectius, com a mínim, abans de tindre un professor substitut. I això és legal, quan ens recordem del dret constitucional a l’educació.
  I per què eixa llei? Doncs per recaptar o, millor dit, sostraure a la ciutadania els 4.000 milions d'euros que el Govern del PP del senyor Rajoy pretén aconseguir de l'Educació.

Aquesta mesura afecta tant a col·legis públic i concertats com a instituts, però
 en aquests últims implica que els docents no puguen atendre als grups que es queden sense professor després de l’augment d’ hores lectives setmanals i grups amb ràtios superiors a 30 o 40 alumnes. Mentre, en els col·legis d'Infantil i Primària, la falta del professor-tutor, que es qui s'ocupa pràcticament de l'horari dels menors, fa  que l'alumnat perda la major part del seu temps de classe setmanal.

La
 mesura, molt criticada pel professorat, AMPES i sindicats, és tan greu i està ocasionant tals trastorns al sistema educatiu valencià que el Síndic de Greuges del País Valencià, José Cholbi, ha obert una queixa d'ofici per a investigar els problemes que genera el sistema actual utilitzat per la Conselleria d'Educació per a cobrir les baixes docents. 

- Segons FETE-UGT
-