L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 15 d’octubre del 2012

La millor neteja de canyes en el riu Vaca és la canalització




El riu Vaca, aquest matí
“La millor neteja de canyes en el riu Vaca és la canalització”.  Eixa frase no és nostra. La va dir l’alcalde, Jordi Joan, com a conclusió de resposta  que donava el govern a la pregunta del PP sobre la neteja de canyes del Vaca enguany.

El PP havia preguntat perquè no s’havien netejat enguany les canyes i se li va respondre que s’havia consultat  el Consell Agrari i demés organitzacions agràries i aquestes havien considerat que enguany no calia perquè la faena feta l’any passat havia sigut molt bona i les canyes estaven tendres i no eren cap perill per a la circulació de l’aigua.  Podeu vore els treballs de l'any passat:

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/09/les-obres-de-neteja-del-riu-vaca-han.html


I eixa resposta pel que es veu no es va valdre. I ara han fet una nota de premsa sobre el mateix tema i tornant a repetir el mateix.  Si no s’han de creure o no han de fer cas d’allò que se’ls contesta i/o se’ls informa en els plenaris... ¿per a què pregunten?

Per què  que no calia  netejar no ho havia dit el govern municipal, sinó les organitzacions agràries, on hi ha  representants del PP, i entre ells el seu exregidor d’agricultura que feia la pregunta. Per cert, una tasca aquesta la de la neteja del riu on precisament no es va destacar aquest exregidor la passada legislatura.  I ara pregunta. Pregunta... com que la llengua no té os!

“La millor neteja de canyes en el riu Vaca és la canalització” va dir l’alcalde. I nosaltres hauríem afegit “i la solució al problema judicial que vostés, senyors del PP,  ens han posat en el Vergeret, i la solució a la circumval·lació que vostés no arreglaren després d’usar terrenys de la reserva que hi havia prevista”. Massa prudent que és l’alcalde i massa considerat  a l’hora de parlar per no ofendre ningú!

Per què tot seguit l’alcalde ho tenia molt fàcil. Només calia dir-los:  miren senyors del PP, fa uns mesos Compromís, la coalició on està el Bloc, va presentar una esmena als pressupostos de l’Estat, on governa Rajoy, del seu partit. I eixa esmena servia perquè l’Estat posarà en els pressupostos els 34 milions que calen per a canalitzar el riu, per tindre els terrenys per a la ronda i per solucionar el problema judicial del Vergeret. Però tots els diputats del seu partit, tots, inclosos els valencians, la votaren en contra. Són vostés, senyors del PP, qui estan en contra de que els problemes del riu Vaca tinguen solució, tot i que  alguns d’eixos problemes els ha creat el PP.

I per cert, a vore si algú ens ho pot aclarir: ¿De qui és la responsabilitat de la neteja i la bona conservació del llit del riu Vaca? Ens diuen que de la Confederació, on mana el PP, però si no és així, ens ho podeu aclarir. 
-

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Em pareix molt bé que el PP repetisca en premsa el que diu en el ple. Jo no vaig als plens i m'assabente del que passa per la premsa.
Tornant al riu. Apanyats estem si hem d'estar sense netejar el riu fins que Rajoy el canalize. El riu Vaca pareixeria la Selva de l'Amazones.

Anònim ha dit...

A mi també em pareix bé que el PP informe al poble, cosa que mai han fet.
Però una cosa és informar i una altra repetir qüestions que estan clares i resoltes en el ple, i que damunt no són de competència municipal. I per a colmo, amb pla de critica i alarmista quant se li van donar els motius i els arguments en el ple.
Com insinua molt picara La Cotorra al final de l'escrit en pla irònic, l'obligació i la policia de neteja dels rius, barrancs i demés es de la Confederació del Xúquer, no l'Ajuntament. Per tant si arriba a ser la Selva de l'Amazones, la culpa li la tindrem que donar al govern del PP de Valencia i de Madrid per no donar recursos a la Confederació i que netege i cuide els rius i més quant te prou antecedents del que ha passat, no creus?
Ara, la seguretat del poble i la possibilitat d'inundacions, això sembla que a ells els importe un rave.
Tot el demés son bufes de pato.

Anònim ha dit...

Anonim primer, si t'enteres només per la premsa, estas apanyat.
Jo m'entere per la Cotorra de les coses dels plens perque dona bona cosa d'informació i contrastada. Encara no he vist mai que en els diaris diguen el contrari.

Anònim ha dit...

Jajaja
Ja jajajajajajajajaa
Sou uns caxondos. Pues clar que es la canalizació.
Quan laigua vaja per dalt corda voreu si ens riem.
Jajajajajajajajaa

La Cotorra de la Vall ha dit...

No es riurà ningú en aquest poble si l'aigua va per dalt corda i inunda la part baixa com té per costum.

Ara esperem qua això no passe, per bé del poble i pel bé del PP, perquè després d'haver votat no a que es faça la canalitzacio i millora del riu... no estarà per eixir al carrer i justificar-se davant els afectats.

No sabem on està el catxondeo davant irresponsabilitats tant greus, del PP i de la Confederació.

Bello, fins la pipa. ha dit...

Al final el que ve aser es on estan els diners del pressupost per a netetjar el riu VACA ?? Els té l'ajunatment ?? Ens toca als diners nostres fer feines que no ens corresponen ?? O millor es revindicar i que s'adonen tots estos corruptes que estem patint,- que per furtar furten diners inclús dels més pobres del món, com les persones d'Haiti, ja veus - que cada euro ha d'anar al seu lloc. I sols ho aconseguirem quan deixen de manar la colla que ens ha portat al poble valencià a la ruina més misera mai coneguda. I estos estira xaquetes del PP que pensen que han deixat al poble de Tavernes , en moments tan crítics de l'atur en 50 milions de treball contra la gent del poble aturada per no revindicar quan manen els seus. Això son veritats per les que una persona ha de lluitar amb totes les seues forces per a no acabr sent com ells uns carcamals, uns acostats als poder per mamar més prompte i a soles de les molles que cauen de la taula dels corruptes.

Serp ha dit...

Vaig estar parlant en un periodista comarcal que treballa en un conegut mitjà de comunicació d'àmbit valencià. Em comentava com de repetititus eren els PePeros en les seues manifestacions a la premsa. Vinga a repetir sempre el mateix! Mira si és tal la cosa, que la última noteta de les canyes no ha sigut publicada en cap mitjà de la premsa escrita. Com a simpatitzant del Bloc-Compromís, m'alegre. És una mostra de la mancança d'arguments del PP. Ànim a este equip de govern que ha aportat trellat a la nostra ciutat!!!

Anònim ha dit...

Ahir dissabte venia en Las Provincias.

Anònim ha dit...


Pareix ser que els redactors de la cotorra no coneixen la expresió irònica: quan laigua vaja per dalt corda ens riurem.
I per molt que este blog vullga fer vore que el pp es culpable de tot el que passa, el unic responsable sera el actual govern.
Que per aixo es govern.
No es pot viure sempre de donar la culpa als altres.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I tant com la coneixem! Com també coneixem: amb les coses de menjar no es juga!.

I igual que fem amb el menjar, en el tema del riu no anem a fer bromes i a jugar "irònicament". És un problrma massa serós. I si ho vols entendre només pregunta a qui té un pis en Vergeret. Tu ho veus d'una forma, i nosaltres d'una altra.

I d'acord amb el que dius. D'ací un temps amb el que passe amb el riu, piscina, parking, amb la de nova depuradora o el col·lector de la platja hi jugarà la desmemòria i l'oblit de qui és el vertader culpable i responsable.

Això no deixa perquè ara no diguem alta i forta la veritat. Sí, no es pot viure de donar sempre la culpa als altres, però si que se'ls ha de donar la culpa en totes aquelles coses on la tenen.

Anònim ha dit...

Són molt demagogs els del PP, quina manera d'exigir coses que ells en la vida s'han preocupat de res, no volen sentri per a res el tema de la canalització del riu, no volen que ningú tret d'ells conseguisquen res de res, i com saben que el PP de la CV no pinta fava en Madrid, els fotria molt que altres conseguiren el que ells no tenen capacitat per a fer. Pensar que diputats del PP valencians votaren en contra de la canalització del riu... titelles a la veu del seu amo, això és la gent del PP.

Anònim ha dit...

La culpa de que no estiga feta l'obra del riu Vaca és de qui governa Espanya des de l'any 2000, quan es va declarar eixa obra prioritària i urgent en el Pla Hidrològic Nacional. Han anat molts diners a Gandia i a Oliva i a Tavernes no va arribar ni un euro. Ara se'ns ha tirat la crisi damunt.
És cert que en l'arribada de Rajoy el PP ha paralitzat l'obra quan el PSOE la va licitar i la va deixar a punt a per a adjudicar. Però igual de cert és que el PSOE en els huit anys anteriors no la va prioritzar i això que el president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer era Juan José Moragues, veí de Gandia.

Anònim ha dit...

Jajajaja que bo!! que risa!! No es pot viure de donar la culpa als altres!! jajajaj En canvi el PP de Tavernes sí que pot viure d'exigir les coses que ell no feia o feia mal, d'això sí que es pot viure?? O de recriminar coses que el PP feia molt pitjor, d'això es pot viure?? Hi ha que vore quina tirria li tenen a Baldoví, com es nota que els trau els colorets i posa en evidencia quan titelles són els congresistes del PP del País Valencià i que poc pinten a Madrid.

Anònim ha dit...

I de la corrupció que ?

Ambientòleg ha dit...

Mare meua quan de desficaci! I damunt amb paraules del nostre benvolgut Alcalde, que es veu que solament està assessorat pels Reis dels Formigó, els Enginyers de Camins, eixos que manen en la Confederació, la qual no va emetre l'informe d'inundabilitat quan tocava, abans de construir-se l'urbanitació del futbol...
Des d'un punt de vista ambiental, un riu canalitzat, formigat, com vullgau dir-li és un RIU MORT. Quina llàstima! La neteja habitual del riu i els marges és una bona mesura, tot i que si ve una plena, no hi haurà res (ni canal) que el pare, de fet l'aigua (amb el canal) anirà més ràpida... Com diu la dita popular, 'a la vora del riu no faces el niu' però ací a la Vall això de reflexionar i no repetir els errors d'urbanitzacions anteriors.