L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 23 d’octubre del 2012

La confederació continua netejant el tram urbà del Vaca




Aquests dies han continuat els treball de neteja del llit del riu Vaca en el tram, tal com vam indicar fa uns dies, entre l'assut i el principi de la zona del Tol·lo, és a dir, la part que afecta al casc urbà. A les fotos podeu vore el resultat.

Creguem que ha tots ens hauria agradat també una neteja del terme de Benifairó i, fins i tot de la zona del Vadell, però sembla ser que la crisi també afecta a la Confederació del Xúquer i que és qui efectua els treballs a través de l'empresa Tragsa. 

O sig que han fet cas -en part- a l'Ajuntament que els havia sol·licitat la neteja primer en el mes d'abril i després en agost, remetent un dossier de la situació no nomes del Vaca sinó també d'altres barrancs. Recordem que la entitat que té la responsabilitat i l'obligació de la neteja és la Confederació del Xúquer.
 
Esperem que la mesura servesca almenys perquè el riu correga més de pressa i, en cas d'una forta plena, no desborde per la zona del Camp de Futbol, com ha estat sempre l'habitual, encara que ací cal recordar que l'Ajuntament l'any passat va repassar i alçar la mota.


I molt curiós vore com es mou la màquina especial per fer el treball. Per cert, que sembla treta d'una de les tres pel·licules de "Transformers" i camina fent un moviment semblant a un cuc: primer  allarga el braç metal·lic i el posa ferm a terra; tot seguit alça les potes davanteres amb la qual cosa es sosté amb el braç i les potes del darrere, a manera d'un gran trespeus, i tot seguida avança rodant les potes del darrere. Ara només cal baixar les davanteres, aixecar el braç i continuar el treball després d'haver avançat uns metres. A la foto podeu comprovar un instant d'aquest moviment. 
-