L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 11 d’octubre del 2012

INFORME: Si ara mateix hi hagués eleccions...


Font: El País
Si avui hi haguera eleccions a Corts Valencianes, el mapa electoral patiria un autèntic tsunami. El desgast del PP és tan gran que l'esquerra tindria escons suficients per a governar en coalició. Així ho reflecteix el sondeig realitzat per Metroscopia per a EL PAÍS, que assegura que el PP perdria 13 dels seus 55 escons actuals (la majoria absoluta està en 50) i el 15,1% dels vots (va obtenir el 49,3% en els comicis) per a quedar-se en el 34,2%. Ni tan sols l'entrada d'Unió Progreso y Democràcia (UPyD), el partit de Rosa Díez, que obtindria un 7,1% dels vots i fins a sis escons, donaria oportunitat al PP de governar en coalició, com ja va fer en 1995 amb la desapareguda Unió Valenciana.

Fabra i el Consell suspenen i creix la desconfiança cap a PP i PSPV

El desplom del PP i l'entrada en escena de UPyD no es tradueix en cap millora per als socialistes, que encara no han tocat fons. Malgrat l'enorme descens que ja va registrar el PSOE en les eleccions de maig de 2011, els socialistes segueixen caent en barrina. Segons l'estudi de Metroscopia, els socialistes perden 8 dels 33 escons actuals i es col·loquen per sota del 20% de vot (solament aconseguirien 19,9% dels vots enfront del 28% que van obtenir en les eleccions).

Els grans beneficiats són Compromís i Esquerra Unida, que superen en més del doble els seus resultats. Coalició Compromís passa del 7,1% dels vots al 13,6% i Esquerra Unida  salta del 5,9% del vot obtingut a l'11,5%. Amb aquests percentatges, ambdues formacions obtindrien 13 escons cadascuna, que sumats als 25 del PSPV permetrien formar una coalició d'esquerres (basada en 51 parlamentaris) per a governar. Els valencians penalitzen el mal govern del PP en l'últim any i mitjà —un 72% tatxa de dolenta o molt dolenta l'actuació del Consell que presideix Alberto Fabra— i la incapacitat del PSOE per a liderar l'oposició —un 66% qualifica l'actuació d'aquest partit de dolenta o molt dolenta.

Els minoritaris arrepleguen el malestar i Oltra consolida el seu lideratge social

Ell PP, que era la formació que millor representava els interessos de la Comunitat Valenciana fa dos anys per al 39% dels ciutadans ara solament segueix complint per al 22%. I si un 16% pensava que aqueixa funció la complien els socialistes en 2010 ara solament confia en ells el 9%.

La formació que més confiança ha guanyat entre els valencians és Compromís, que ja es col·loca a poc més de sis punts d'intenció de vot respecte als socialistes, i que és la millor valorada. Si fa dos anys, solament un 2% dels valencians va creure que el Bloc representava millor que ningú l'interès dels valencians ara és el 13% el que pensa que aqueix paper ho representa Coalició Compromís. En Esquerra Unida, l'augment de la confiança amb prou faenes varia en passar del 3% al 5%.
Els líders dels partits també tenen problemes per a aconseguir l'aprovat.
El president de la Generalitat és el més conegut pels valencians (92%), encara que amb un 4,1 es queda molt lluny de l'aprovat i és el que pitjor valoració té d'entre els dirigents dels principals partits polítics. El líder socialista, Ximo Puig, saca millor nota que Alberto Fabra (4,4) sense arribar a l'aprovat i amb un coneixement del 43%.
L'estudi desvetla la fortalesa del lideratge de Mònica Oltra, portaveu adjunta de Compromís i dirigent d'Iniciativa del Poble Valencià, que aconsegueix la major nota de totes. Un 6 sobre 10, amb un coneixement del 39%. Oltra aconsegueix bona nota no solament entre els votants de Compromís, que la puntuen amb un 8,3. També entre els de Esquerra Unida (7) i entre els votants socialistes (6,2). El seu soci de coalició, el secretari general del Bloc i portaveu de Compromís, Enric Morera, s'acosta a l'aprovat (4,8) amb un grau de coneixement alguna cosa inferior (32%).
L'altra dirigent que aconsegueix superar el cinc és la coordinadora d'Esquerra Unida, Marga Sanz, que obté un 5,2 de puntación però amb un nivell de coneixement molt inferior (19%) al de la resta de líders.
Les dolentes puntaciones als dirigents valencians del PP i del PSOE també arriben als seus referents estatals. El 65% dels valencians desaprova la gestió del president del Govern i del PP, Mariano Rajoy (en el conjunt d'Espanya la desaprovació és del 71%). El dirigent socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, no ix millor parat ja que un 72% desaprova la seua gestió com a líder de l'oposició. Com succeeix amb Rajoy, aquest percentatge de suspensos a la Comunitat Valenciana és lleugerament inferior al del conjunt d'Espanya (76%). 
- Font: El País
-

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Trau lo mateix a locals,avore que traurieu?

Anònim ha dit...

Si seguim el resultat...

Si Compromis-Bloc duplica... 10 regidors, si EU duplica 2 regidors, la devallada del PSOE i PP, 2 i 5 regidors respectivament.

Política ficció. Això no és pas interpolable ¿no creus?

Bonic. ha dit...

A vore, per primera vegada COMPROMIS ix en les enquestes. No us sembla un bon resultat ? Segon, les cartes personals amb sobres i vots a cada casa dels valencians i valencianes no ho varem poder fer en l'anterior ja que els dos partits majoritaris digueren amb dades de les enquestes, com esta que ensenya la Cotorra, que no anavema traure res i per tant no podriem pagar. Es això l'oligarquia que estem denunciant entre grans empreses, bancs i politics al seu servei i viceconversa. Llegiu sino el discurs de l'alcalde al nou d'octubre. D'Excel.lencia.
Anem pel bon cami, caminant amb polsegura però amb bona gent que vol treballar per Tavernes, pel bé comú.

Enrique Estruch ha dit...

Eu torne a reptir i no em cansaré : Ojo amb UPyD, no es eixe partit de centre-esquera, progresista que pareix, es dreta pura i dura i encara que es definixen federalistes, per ells autonomíes fora, no acepten res que distinguisca uns pobles de altres, els simbols regionals-nacionalistes es molesten ...

A vore si entre tots fem arrivar la veritat d'este partit i que no enganye a ningú més .

Indesidenter ha dit...

No enganyen ningú, o a molts pocs. El que hi ha és molta gent valenciana que és antivalenciana y "nacionalista española" perquè també hem de tindre ben clar que tots estos que malparlen i reneguen del nacionalisme català, valencià, basc... són més nacionalistes encara, són nacionalistes castellans, ni tan sols espanyols. O almenys no el sentit que podriem entendre tu i jo Espànya: com un conjunt de nacionalitats en pla d'iguletat i entre elles una estaria Castella. Però ells no. Ells entenen Espanya=Castellà, tot s'ha d'uniformar segons Castella, com va dir Felipe V.

I no oblides que hi ha molta gent que és encara més de dreta que el PP. Tota l'extrema dreta que potser quan ells van fracassar en crear un partit fort ara veuen PyD com una esperança i si poden fer-se amb ells es faran. Fixa't que cada dia, sota la capa de corder, es veu el llop (postulats, propostes com les que tu recordes).

Hi ha faena a fer

Anònim ha dit...

UPyD et va semblar en el seu moment progessista, Enrique Estruch?? Vés i que et revisen les ulleres, per favor. Una mostra més del teu criteri (inexistent).

Indesidenter ha dit...

No sóc potser la persona més adient per defensar Estruch, però ara ho vaig a fer.

Considere que tothom té dret a canviar el seu posicionament tal com va avançant en el coneixement de les coses.

I ara només recordar una frase del nostre benvolgut Joan Fuster: “Reivindiqueu sempre el dret a canviar d’opinió: és el primer que us negaran els vostres enemics”.

Per tant si Fuster ho beneïa, per què hem de negar-li nosaltres el dret a canviar?

I més encara, i això ho deia Jesucrit: "Hi ha mes joia al cel per un pecador arrepentit que per mil justos".

Anònim ha dit...

Si el dret el té, sens dubte, i ausades que l'exerceix: Unió Valenciana, UPyD, PxT, Gival...

Indesidenter ha dit...

Pero nosaltres som demòcrates i en la nostra concepció i ideals democràtes hi caben tots, fins i tot aquells que la neguen i estarien més amatents a eliminar-la i tornar al "pensamiento único". No ho dic açò per Estruch.

I ja ens donen signes i senyals per on van els tirs: Ara volen "españolizar" l'educació a Catalunya. Sempre comencen per l'educació i la llengua com a forma segura de despersonalitzar i desfer la identitat d'un poble.
En això són mestres. Ja veus ací a València ni s'ho plantegen: Ja la tenen ben españolitzada.

Me n'he anat del tema però no he pogut d'estar-me quan estic estic pensant amb el PP i UDyP.

Enrique Estruch ha dit...

Ja que voleu parlar de mi, parle jo també : No existix cap de incoherencia en el meu pas per els partits esmentats (Per cert, t'has deixat Opció Nacionalista Valenciana, després de UV i abans de UPyD )si es el que insinues. Si de cas, sols entre UV-ONV i el pas per UPyD, encara que ja he dit que no son el que pareixíen, i per això mateix, per la incoherencia entre el meu pensar i el d'eixe partit, me'n vaig eixir d'ell. I en quant a PxT no es un partit polític i per tant no te una ideología, es un instrument per a tractar d'unir al independents en les properes municipals, entre eixes opcions el GIVAL, partit d'independents i valencianista.

Anònim ha dit...

Opine el mateix que altra gent, Upd. Va dient que es un partit entre PP i PSOE, segur que es per traure els vots de la gent descontenta dels dos partits, pero en realitat es de extrema dreta sols hi ha que sentir parlar a Toni canto

Disparate ha dit...

Ensalada Estruch. El problema es que no hay por donde aderezarla, y si me permiten la broma en valenciano, ni por donde "adreçar-la".

Estruch ha dit...

No oblides, amic de les 2:04, que en tota dieta equilibrada cal incluir una ensalada... inclús en la dieta política.